Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsolt Viczai

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szigorú szabályokat vezethetnek be Ausztráliában, miután sok panasz érkezik a macskák és a kutyák miatt. A radikális törvényváltoztatás tervezete szerint a macskáknak tilos lenne kijárni a házból – éjszaka vagy egyáltalán –, míg a túl hangosan ugató kutyákat elvennék…..
Zsolt Viczai 2019.06.22 21:20:43
@Almandin: Egyetéretek, ám sajnos a szájkosárrendeletet eltörölték, Ám Magyareországon imádnak szabáylt szegni az emberek. Fogalma sincs a kutyáról, a pszichológiájáról..az ugatás természetes, de az nem, hogy állandóam ugat, és ezért a gazda a híbás, mert baszik a kutyára. nekem is van kettő, max harmadszorra , de elhallgatnak. Szabadon van a lakásban, mert társassházban vagyok, itt pedig udvaron nem tarthatsz kint kutyát. Van szomszéd, akinek sosem ugat a kutyája, tán nem is tudja sok lakó, hogy van neki. Auszriában, és sok nyugati országban kutyaiskolához van kötve az állat tarthatósága. Kivéve Tirolban, ott nincs.. Dániában is szigorú az ebtartás.. 5 óránál többet nem lehet egyedül az állat. hm, hogyan oldják ezt mega gyakorlatban, nem tudom, ám ott zokszó nélkül hívják a yardot az ugatás miatt. Egy kolléganőm dolgozott kint Dániában, ő mesélte ezt..igaz vagy nem, ki tudja. Mindenesetre, mindig én a gazda vagyok a hibás kutya viselkedése miatt.amennyiben van ilyen. A legtöbb kutyás a pórázhasználatot sem ismeri, hogy ne feszítsd a pórázt,ha ismerkedsz másik kutyával, mert attól ideges lesz a másik eb. Persze gazdán is látszik, hogy feszült, az állat is érzi ezt. a kisebbik, kölyök kutyám koránál fogva vehemens még, de agresszivitásnak nézik. Odaérek, és már laza is a póráz. a kutyák jelzéseit sem ismeri a gazda, bűzmirigy, farok stb. az ember kurva kényelmes lett, minden ami természetes, el akar tűnteni. Szeparációs szorongásról hallottatok? Mert miért is ugata kutya sokat, főként ezért. A postás is fél, tuti, megmerevedik ezt érzia ktya, ugat rá. Hiába, mondom neki ne ugráljon és csapkodjon, mert hergeli ezzel. Igyekszem megfogni az állatot. Három kutyája van bevallása szerint.. hahha, ha így lenne, tudná mi a helyes.. avagy mégsem, mint ahogy többi kutyás sem,a legtöbb. Közel 8 éve van kutyám. 2012-es Kormányrendelet engedi meg, hogy bárkinek joga van tartani ebet, sőt az alkotmánybíróság kimondta már 2011-ben, hogy nem korlátozhatós kutyatartás a társasházakban, de a Kúria is kimondta ezt 2016-ban, sőt az ebek száma sem. Itt az normális ész szab határt csak..Ez hiba talán. A legtöbb város már nem megy szembe ezzell a ítélettel. Pécsen szabályozzák, de a Kúria döntése a mérvadó. mindenesetre a a négyzetméter szabály az megmaradt, hány m2 kell egyes kutyáknak, kistestű , közepes, illetve nagytestűnek..ez 10, 15 és 20 m2 ..
Zsolt Viczai 2019.06.22 21:28:57
@moonlight777: Amúgy egyetértek,a kutya dolga az ugatás, jelezzen, ha van valami, de nem ész nélkül. csakugyan hibbant ez a világ, az ember azt hiszi, ő a minden, pedig a környezete nélkül, semmire sem menne, de ez természetes neki, azt hiszi korlátlanul vissza lehet élni ezzel..az enyémek elhallgatnak egy percen belül.ha rászólok, és nyilván, ha elvonult inger, mert munkahelyemen nem hallom őket, csak remélem, hogy nyugi van.. A kölyök kutya a korából adódóan ugat sokat. de le lehet és le kell szoktatni erről.A mentett kutyám két hónapig meg sem szólal itthon, mi van, ennek nincs hangja..? Nyilván ha rázendit, rászólok azonnal, ha nem hallgat el mégsem, megnézem mi az ugatás tárgya..ismét rájuk szólok, és kész, csönd van. Két kistestűm van..pincsi és egy mudi.
Bumeráng Elárvult ellenzék 2018.12.03 20:01:06
A magyar társadalom politikai-társadalmi cselekvőképessége megszűnt. Teljes mértékben. Természetesen megannyi más tényező mellett ebben jelentős szerepe van az áprilisi választások eredményének, a Fidesz hatalmas győzelmének, az ellenzék politikai és morális csődjének, viszont az eredményen, hogy…..
Zsolt Viczai 2018.12.05 20:09:45
@Brix: Azért vesznek fel kölcsönt karácsonyra az emberek! ! Baromarcú Tájékozatlan idióták, akik ezeket leírják, jól él a nép
Zsolt Viczai 2018.12.05 16:10:32
@különvélemény: Majd dolgozol a rabszolgatörvénnyel 40 héten keresztül, túlóra kifizetése nélkül, akkor nézhettek! Nem értettek semmit. Mindent szétloptak, most már, ezt a nép hagyta. A Alkotmányunk érvénytelen, így Parlament is az! 2014 óta! Rekordteljesítmény? Mit nézel Kormánytévét? A német gyárak viszik a prímet a 6000 vállakozás közül. Nem volt indokolt gazdasági szemontból auze melés,a boltzan 900 ft a paprika,a krumli 260 ft a piacon, 50 ft -os tojás, de van 700-ért is, van szar 40 ft -ért. A magyar egy balfasz , aki hagyja, hogy a fejére nőjenek! Párizsban kiverték a balhét! Igaz, ott is régóta érett ez. A cikkel egyetértek maximálisan- Ha azt mondanák, 52 hétből 52-t j kell a dolgozni,a magyar menne szó nélkül, a család nem számit, a gyerek, az már nem is kell, mert idő sincs rá,a nemzésre ,de a szülésre sem!