Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nynnyznjv

23 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai bejegyzésben három, a magyar közönség számára legismertebb gyorsétteremláncok kabalatörténeti áttekintésével fogunk foglalkozni. Ha érdekel, hogy ki, hol, mikor, miért, most választ kaphatsz a kérdéseidre...
A Csengetett, Mylord? gyerekkorom óta az egyik kedvenc sorozatom - némi túlzással azt is mondhatnám, hogy imádom, amióta az eszemet tudom; mert ugyan gyerekként vajmi keveset érthettem belőle, felnőttként is többször végignéztem már, és még mindig háza van a szívemben. Eredetileg egy teljesen más…..
nynnyznjv 2018.03.01 14:38:55
@KolompárRómeó: nekem is csak egy gyengébb pillanatomban jött az ötlet... köszönöm! :)

@Dr. Fotos: köszönöm! :)

@Fotósképző: köszönöm, igyekeztem! :)
Ez a fényképezőgépes észrevétel is tök érdekes, nem írod meg? :)
nynnyznjv 2018.03.01 16:19:30
@A tudomány sosem téved!:
Nekem másik favoritom még a Fekete Vipera - különösen a harmadik évad!
www.imdb.com/title/tt0092324/
nynnyznjv 2018.03.01 21:19:08
@EU zászlót mindenhova!: Az a harmadik! :)
Még mindig tart a Stranger Things hype házam táján, így a mai posztban a sorozatban felbukkanó édességekről és rövid történetükről hoztam egy kis összefoglalót, néhol egy-egy korhű reklámmal adva a nyolcvanas évek érzésének. ..
Sokakhoz hasonlóan az utóbbi pár napom rendelkezésre álló szabadidejének nagy része nekem is a Stranger Things második évadával telt - és még mindig a hatása alatt vagyok.Bár korábban a nyolcvanas évek Amerikáját nem épp a kedvenceim közt tartottam számon, a Stranger Things (és a The Americans)…..
A hetvenes évekkel kezdetét vette a Bronzkor, a képregények talán legsötétebb korszaka.  Míg a korábbi sztorikban a világ megmentői ellenséges nemzetekkel vagy épp emberfeletti képességekkel bíró ellenfelekkel harcoltak, a korszak köpenyesei egy társadalmi problémákkal teli világban találják…..
Bár a téma elsőre talán morbidnak hangzik, a Battle Royale minden kétséget kizáróan tinikorom legmeghatározóbb könyvélményeinek egyike, amit még az újraolvasását megelőző cirka tíz évben is időről-időre felemlegettünk jó barátnőmmel, akivel még együtt olvastuk a gimiben.Nos, Lulu azóta férjhez ment…..
A kilencvenes évek rajzfilmei felnőtt fejjel visszanézve olykor meglepően ijesztőnek tudnak bizonyulni egy-egy nosztagikus pillanat során - az alábbiakban öt, számomra maradandó élményt osztok most meg veletek...
nynnyznjv 2017.06.15 09:45:53
@tibsi: Húha! Kíváncsivá tettél, rá fogok keresni.
nynnyznjv 2017.06.15 09:51:38
@ComLo: Jézusom, ez a Hugó a víziló eleje? Gyerekként én is láttam párszor, de semmire se emlékszem belőle, csak arra, hogy mindig nagyon sírtam rajta és egy idő után már nem is akartam megnézni többször - ezek szerint ezért.

Az Evil Con Carnéről nem hallottam még, de jól hangzik- köszi a tippet! :)
nynnyznjv 2017.06.15 12:30:30
@kerecsen2010: A kelta mesevilághoz nem tudnál ajánlani valami olvasmányt? Van egy aprócska kelta mondáskönyvem, meg ír mitológiám, de kifejezetten sok keltákról szóló könyvvel eddig nem találkoztam - hátha te tudsz ajánlani valamit :)
Épp vasárnap délelőtti Facebook-chillem töltöttem, mikor szembe jött velem ez a poszt: via Ha most ez a képet nézed és ötleted sincs, hogy mit kellene látnod, akkor segítek – a dobozon lévő felirat büszkén hirdeti, hogy a bombázó „an ACME Product”, azaz az ACME gyártotta. Így esetleg dereng már…..
nynnyznjv 2017.04.03 14:47:26
@Terézágyú: Köszi a kiegészítést, ma is tanultam valamit! :)
nynnyznjv 2017.06.14 12:01:27
@kvp: de menő, nem emlékszel, honnan van? :)

A rajzfilmekben hivatalosan azt jelenti? Találkoztam ezzel a magyarázattal, de ahol utánaolvastam, ott csak ilyen "konteó" szinten jött fel, és hogy valójában erre hivatalos magyarázatot nem adnak a rajzfilmek, hanem csak egy nézői kreálmány - azért nem írtam végül bele a posztba, de lehet, hogy csak rossz helyekről tájékozódtam :)
Ha a gasztronómiával való kapcsolatom szeretném jellemezni, akkor talán elég annyit mondanom, hogy eddigi 25 évem során a folyamatosan bővülő bögrekollekciómon és pár müzlistálon kívül az égvilágon nem vettem semmi konyhával kapcsolatos dolgot - de még egy fia, hirtelen fellángolásból jó ötletnek…..
A Reptar Cereal kapcsán már korábban is említettem, hogy gyerekkorom óta odavagyok a különböző reggelizőpelyhekért - az alábbiakban a nyolcvanas évek Amerikájának nyolc király reggeli opcióját mutatom be nektek, reklámokkal, ahogy azt illik...
Killiney tengerparti részét sokszor hasonlítják a Nápolyi-öbölhöz, na persze szerintem csak az, aki fotón látta ez utóbbit és sosem érezte bőrén a déli napfény simogató bársonyosságát. Ugyanis olyan itt nincs (napfény még akad persze, de a bársonyos rész akkor is hibádzik, ha más nem, az állandóan…..
Az ötvenes években a szuperhősök kora némiképp leáldozni látszott; az Aranykorban minden napra jutottak új karakterek, akik egyszerűen túltelítették a piacot - a nem túl rózsás helyzetet pedig tovább fokozta Fredric Wertham és az 1954-es Seduction of the Innocent, ami egyértelműen betett nem csak a…..
nynnyznjv 2017.02.06 17:00:44
@scaurus: Bee-Man Batman népszerűségének hatására jött létre - a denevérember miatt tömegével jelentek meg az "állatos tematikájú" szuperhősök :)
Mindenesetre érdekes, amit mondasz; ebből a szögből ezt nem vizsgáltam, de látok benne igazságot.
Azzal nem mondok most senkinek sem újat, hogy decemberben a fél világ ismét Star Wars lázban égett – az, hogy némi hőemelkedés engem is utolért a témában, valahol ott tudatosult bennem, hogy az életemben amúgy is folyamatosan jelenlévő popkult vonatkozású mütyürök elleni leküzdhetetlen vágyat…..
Mikor 1938-ban Superman először jelent meg az Action Comics #1 oldalain, a szuperhősök egy teljesen új fogalomnak számítottak – nem volt ez így sokáig, ugyanis a képregények futótűzként terjedő népszerűsége nyomán a nem mindennapi hősök iránti érdeklődés is ugrásszerűen nőtt. Naponta jelentek meg…..
nynnyznjv 2016.11.27 19:12:23
@Csokáv:
Örülök, ha tetszett! :) Köszönöm!
nynnyznjv 2016.11.27 20:32:28
@Before:
Már elkezdtem a Just N' Right merchandise sorozatgyártását - ha gondolod, karácsonyra ideális ajándék lehet, bármilyen korosztály számára
A világok harcáról először gyerekként hallottam egy kirándulás alkalmával – nagyjából tíz éves lehettem és a kocsi hátsó ülésén izgatottan szívtam magamba a történetet a marsbeliek támadásáról, valamint a később pánikot okozó rádiójátékról. Addigra már bőven túl voltam a Függetlenség napján és a…..
A novelty item kifejezés már önmagában elég széleskörű – egyszerre érthetünk alatta szuvenírt, különösebb gyakorlati funkciót nélkülöző mütyürt; a munkához egyáltalán nem kapcsolódó, de a figyelem elterelésére tökéletesen alkalmas irodai kiegészítőt, vicces ajándéktárgyakat – sőt, néha még ételeket…..
nynnyznjv 2016.10.22 12:18:13
@MolnarErik: Igen, helyes a meglátás, természetesen a műszemöldök-műorr-műbajusz szentháromság alkotja a Groucho-szemüveget - a leírásban igazából ezeknek a bozontos extráknak az eredetét szerettem volna megmutatni, mivel Groucho festette őket magának, nem pedig ragasztotta :)
A Gergely Jenő maszkért köszönet, ígérem, beépítem a szókincsembe! :D
nynnyznjv 2016.10.22 13:07:07
@Dolika: Ez akár egy film szinopszisa is lehetne :D
Korábban a Super Sentai kapcsán volt már szó a Toei és a Marvel megállapodásáról – a mai posztban ezen kollaboráció egyik eredményéről mesélek kicsit részletesebben...
A mai posztban hat, ma is népszerű márka rövid történetét hoztam, megspékelve egy-egy retro reklámmal a hetvenes-nyolcvanas évekből. Videózós időutazás következik...
A kínai, koreai, japán márkák ma már tömegével vannak jelen a magyar piacon is. Mi pedig rendre meggyilkolásszuk őket kiejtésileg, bár nem csak mi, de a nyugat úgy összességében. Összegyűjtöttem itt az ismertebb, leginkább "elferdült" márkákat megközelítő kiejtési…..
Talán első hallásra a név semmit sem mond nekünk, azon kívül, hogy egy óráról beszélünk. Ha azt mondom, hogy a Kit-Cat Clock sokáig az amerikai konyhák legismertebb alapdarabjának számított, lehetséges, hogy már többeknek derengeni kezd; ha pedig kijelentem, hogy magyarként is nagy valószínűséggel…..
nynnyznjv 2016.09.19 18:29:21
@bati67: igenigen, nekem is az az első film, ami eszembe jut, ha a Kit-Cat Clockról van szó :))
Ha a fenti fogalom előkerül, laikusként valószínűleg mindenki amerikai találmányra tippelne – ez a megállapítás egyébként nem is jár messze az igazságtól, ugyanis a történelem első elismert ilyen formátumú szórakoztató egysége valóban az Egyesült Államokhoz, azon belül is New Jersey városához…..
Akár képregénykedvelő vagy, akár nem, nagy valószínűséggel ezer közül is felismernéd a jellegzetes „képregényes betűtípust”. Talán kevésbé romantikus, ha azt mondom, hogy a praktikum hívta életre – pedig így van – viszont a mai napig elidegeníthetetlen sajátossága a populáris kultúrának. Ha valaha…..
Biztos mindenkivel előfordult már, hogy szívesen megtett volna olyan dolgokat, amit egy filmben látott vagy könyvben olvasott; a szupererőktől kezdve a múlt megváltoztatásán át sok minden eszébe juthat az embernek. Néha azonban a leghétköznapibb dolgok is maradandót alkothatnak az emberben – bennem…..
nynnyznjv 2016.08.29 12:15:27
@victor vacendak: javítottam a labdát, köszönöm a helyreigazítást! ;)
nynnyznjv 2016.08.29 19:19:24
@mézescsók: a Babette lakomájáról idáig nem hallottam, de rákerestem és nagyon ígéretesnek tűnik - köszönöm, hogy leírtad! :)
nynnyznjv 2016.08.29 19:19:55
@kisrumpf: szívesen fogadok ételajándékot... :D
Ha hozzám hasonlóan a kilencvenes években voltál gyerek, akkor nagy valószínűséggel szabadidőd egy részében te is a Nickelodeon műsorain függtél – a másikban pedig annak ellenére nézted az akkor még kizárólag angol nyelven futó Cartoon Network rajzfilmjeit, hogy egy szót sem értettél belőlük. Bár…..
A Mighty Morphin Power Rangers hatalmas kedvencem volt a kilencvenes években; a mai napig az egyik legkedvesebb gyerekkori emlékem, amit azóta sem tudott az idő felülírni. Az eredetén sosem gondolkodtam; tökéletesen meg voltam róla győződve, hogy egy igen sikeres amerikai kreálmányról van szó és…..