Regisztráció Blogot indítok
Adatok
darqawi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre egy kis változatosság, Boadillat elhagyva a Canal de Castillahoz értem, egészen a Fromista szélén található zsilipig haladtam mellette. A 207 km hosszú és 49 zsilippel szabályozott csatornát a 18. században építettek és az Atlanti- óceánig szállították a gabonát rajta. A…..
darqawi 2016.01.11 20:41:33
hello,
kérlek fogadd ezt a kommentet, úgy mint egy caminon történt beszélgetést az utolsó pár bekezdésed kapcsán.

szerintem nincs elcsalás, nincs becsapás, nincs szégyen. mindenki a maga útját járja, úgy ahogy tudja és leginkább ahogy akarja. ez mindenkinek a saját döntése.
mégis milyen emberek ezek? lehetnek fáradtak, betegek, kényelmesek, öregek, kevés idejük van, nem érdekli őket a gyaloglás, nem érdekli őket a camino, vagy be akarják hozni egy elveszett társukat, esetleg pár napot pihennének, vagy életükben egyszer vannak Európában, így inkább várost néznénk. és még hosszan sorolhatnám. a lényeg, hogy nem azért, és nem úgy vannak ott, ahogy és amiért te. a saját elvárásaikat teljesítik.

ha te őket akarod behozni, leelőzni, akkor még velük versenyzel és nem a magad útján jársz.
azt írtad, hogy ez a szakasz is hozzá tartozik az úthoz. sztem a többi zarándok és turista még inkább. és az emberekkel való kapcsolat mindig a legnehezebb feladat. lehet ez a legkomplexebb és legnagyobb kaland. mindannyiunknak.

hidd el, tudom mennyire bosszantóak tudnak lenni, mennyire megnehezítik az elmélyülést, a pihenést, és mennyire lefoglalják és kihasználják az infrastruktúrát, több mint 10 éve minden évben úton vagyok. de épp ezért már nem a francián.

azt hiszem ha valaki csak egy napot gyalogol, csak egy fontos találkozása volt, és csak egy egész picit változik, megnyílik, már megérte, hogy elment. végül is az út az erősebb.

és bocs, de az meg soha nem kérdőjeles, hogy ember.

örülök, hogy találkoztunk, és talán innen is tudtam vmit adni neked, ami megkönnyíti a további utadat. mert "Sarriatól" tényleg sokkal többen lesznek.
ultreya!
buen camino!
búék!