Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyalogfarok

6 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
wuhan mint akarat és képzet 2016.04.20 17:33:42
Most zajlik Qingming, a kínai halottak napja, amikor a hagyomány szerint a népek felkeresik az őseik sírját, megtisztogatják őket és elégetnek némi, erre a célra gyártott bankjegyutánzatot.   Miután a belső migrációnak köszönhetően a lakosság tekintélyes hányada lelépett a szülőföldjéről, a három…..
Gyalogfarok 2016.04.18 11:13:05
@Liping: Köszönöm a választ. Nagyjából ezt is vártam. Értelmes párbeszéd helyett: azénoldalam, majdénmegmondom, hogymiatuti. Miért? Mert csak. Kérdés, hogy mennyiben sajátod egy internetes blog. Szerintem csak annyiban, amennyiben jogod van kitörölni ezt az "újfent jelenlegi" hozzászólást is.
Nem én kezdtem politizálni, de reagáltam Sellőlány...nyilvánvalóan politikai hozzászólására, aztán pedig megvitattunk ezt-azt.
Gyalogfarok 2016.04.18 11:16:23
@Főgebra: Nagyon is.
Most már harmadik napja esik, mit esik, szakad! Mintha dézsából öntenék, s mintha egyáltalán nem akarna elállni. Eddig nem is állt el, hacsak az alvóidőm alatt nem tartott rövidebb szüneteket, amiről lemaradtam, de máskülönben egyfolytában, megállás nélkül ömlik a csapadék.   Ala'er feltehetően…..
Gyalogfarok 2016.04.07 02:54:34
@sellőlány: Ez inkább határprobléma. Amit megtennék mondjuk egy hölgy kollégának, azt nem teszem meg egy hallgatónak.
Gyalogfarok 2016.04.07 16:17:28
@virágelvtárs: Ma hallottam a hírt, hogy az új divat a double eye, felvarratják a szemhéjukat a bigék...ára olyan 2000 buznyák.
Na, 2000 yüanért jó sok könyvet lehetne venni, elolvasni, művelődni, személyiséget növeszteni, a már meglévő 2 IQ mellé még legalább kettőt szerezni...a női hiúság naponta megdöbbent; nagyon komoly pénz van amögött, hogy a nők elégedetlenek legyenek magukkal és szirszart megvegyenek, hogy hasonlítsanak a címlaplányra.
Gyalogfarok 2016.04.11 11:36:53
@Liping: Hooogyne, akinek nem inge, ne használja gyatya helyett.
Hát akkor itt a nyár, elő a miniszoknyákkal, esernyőkkel, pörögjenek a légkondik! Wuhanban csak papucsban lehet tanítani holnaptól...de csak ázsiaiaknak.
Ahogy arra számítottam, mégsem ért még véget a procedúra.   Pénteken ugyanis még egyszer nyomatékosan megkértem az új sulit, hogy nézzenek utána, egész biztosan nem kell-e férjemet is kivizsgáltatni, miután ha az erősen időérzékeny xinjiangi tartózkodásunk alatt derülne erre fény, az nem volna…..
Gyalogfarok 2016.04.06 12:50:22
Ma volt szerencsém egymagam (vagyis férjestül, de hangsúlyozottan mindenféle intézményi háttér nélkül) megjárnom a szeptemberben már egyszer meglátogatott kórházat, hogy újfent alávethessem magam a szokásos orvosi vizsgálatoknak.   Kicsit döcögősebb ügyintézésre számítottam, de meglepően könnyen…..
Hétfőn jelezték, hogy egyelőre nem tudnak véglegeset mondani a lakhatással kapcsolatban, így, ha tudok, várjak április első feléig. Ennek tudatában le is mondtam Ala'erről, s mivel most semmi konkrét nem volt a kalapban, nem is érdekelt különösebben a folytatás mikéntje. Lesz, ami lesz.   Kedden…..
Gyalogfarok 2016.03.25 06:09:34
@Liping: ohh, ez cuki. Nekem a szerződés első verziójába beleírták, hogy könyvelést kell tanítani, és csak azért nem válaszoltam nekik, hogy mifasz, mert nem értettem azt a szót, hogy accounting... shame. Nem olvastam el tüzetesen, csak aláírtam. Ilyet nem szabad...

Szerintem ez csak azt jelenti, hogy adnak egy tréninget, elmondják egyetem történetét, valami jégtörő játék, móka/kacagás. Az ilyeneken mindig lötty kávét adnak, meg persze dögunalom. ...és hatszázszor el kell mondani, hogy nem, nem vagyok éhes, ez tényleg egy ország neve Európában...*_*
No, lezajlott a főnököm meginterjúvolása is, s csupa jót hallottak felőlem, így ez is pipa.Hogy a dolog még itt se érjen véget, ezt követően még a férjem is terítékre került. A kérdéseik megválaszolása után immár csak az ő CV-jét kell elküldeni, de ez már valszeg csak formalitás, mivel azt mondták,…..
Gyalogfarok 2016.03.19 07:31:28
@Liping: Nos, igen.
Be vagyok oltva giccs, utcán köpködés, tolakodás, lökdösődés, utcán kézbe orrfújás, sült kacsafej, sült csirkeláb, hangos telefonálás, szmog, szennyezett folyóvíz, színes zacskós junk food, építési törmelék, kosz és zaj ellen. *_*
De amúgy elvagyok, kalandos.

Szerintem ez nem is annyira nagy bót. Te vagy tárgyalási pozícióban, kérheted, hogy adjanak annyi órát, hogy 12-őt keress, az óráidat úgy alakítsák, hogy 2pm-kor olaj.
És ne felejtsd el, hogy ha egyedül leszel külföldi, az egy pirinyót demoralizáló. Én például minden héten önkénteskedem a mr mai's-ban, hogy felnőtt, intelligens, európai kultúrából származó emberekkel is tudjak szót váltani, nem csak a What colour is this? és a What structure is this? legyen a szókincsem veleje. *_*

Ha nehézségbe ütközik, hogy egy fővel többet szállásoljanak el /ember/, akkor meg eleve felejtős. Ha ezt nem tudják megszervezni, akkor ez az első red flag, hogy a szokásosnál is alulszervezettebb az egész hóbelevanc.
szisztö, fontold meg okosan.
Gyalogfarok 2016.03.20 04:47:51
@virágelvtárs: Nekem még csak szeptember óta tart a kínaji kaland, de már most sok.
Van a kampuszban egy elfogadható kávézó iszonyú sar kávéval, a falon mindenféle üzenetek vannak apró papírokon, a tulajdonos okosan ráismert az emberi faj végtelen önimádatra, mint egy fb üzenőfal.
Kb szept közepén vetődtem be oda először, és ott is hagytam az üzenetemet....így szól:
MÁR MOST KI AKAROK SZÁLLNI
Az én megfigyelésem éppen ellentétes: idővel az ember megszokja a hangos csámcsogást, a koszt, a tülekedést, az orrfújást, a köpködést meg a 32 kilós nők látványát. Idővel megszokod kínát és a kínajijakat.
Nekem van olyan amerikai haverom, aki pofásan berendezkedett itt, tanul kínajiul és él. Jah, mert otthon az usában egy sokadik senki volt, aki biztosításokat árult, itt meg ő az egyetemi tanár.
Jah, a tanár kollégáim nagy része nem is tanár, csak anyanyelvű.

És hát a pénz. Itt keresek 14 ezer buznyákot, amíg otthon tanítottam országunkban heti 25-30 letanított órával, akárhogy nyomtam, sosem tudtam túlszárnyalni a mesés 110 ezer forintos fizetést, ami itt 2300 buznyák...ami nagyon kevés pénz lenne még itt is, de még Albánia kulső 3-ban is.
Kínában állami intézményben, felsőoktatásban tanárkodni mindig remek móka. De az új órarendemtől tutira hátast dobtok.    A szerződés szerint heti 16 órám lehet, első félévben ennek megfelelően egyik héten 7, másik héten 9 duplaórám volt. Tudvalevő, hogy az akkori öt osztályomból kettő lelépett…..
Gyalogfarok 2016.02.28 10:29:01
@Liping: Heti 4 órám van nekem is, kedden délután és szerdán délelőtt. Így már ki lehet bírni...*_*
Van olyan, hogy csak úgy sétálsz magadnak vagy sietsz valahová: mész, vennél zsömlét...ha lenne; vagy vennél egy darab sajtot...ha lenne, vagy egy tejfölt...ha. Sajna Kínában nincs egyik sem. Vissza oda, hogy mész valahová. Kint vagy a többi ember között, minden jónak látszik. Aztán egyszerre…..
Van itt egy amerikai kávézó, Mr Mai's Cafe. A tulajdonos egy amerikai bloke, az eddigi beszélgetéseinkből ítélve a favágó és a benzinkutas közé tenném, na, nem azért, mert a kávézón belül kizárólag sapkában hajlandó tartózkodni /az ehhez fogható illetlenség csak nekem tűnik fel a Kárpátoktól…..
Aztán a bátyám szólt, hogy kihagytam a köménymagot és a fokhagymát a marhapörköltből. Mostmár mindegy, így is elfogyna egy nagy kondérral. Kedvenc kávézómban ücsörgök, doyoung a neve, eddig nem sikerült megértenem, hogy miért ez a furcsa névválasztás...meg hogy mit jelent. Ma a tanítás után…..
                                                     Úgy gondoltam eddig, hogy a blogolás olyan magányos embereknek való, akik csak a számítógép előtt érzik kiteljesedve az életüket; nem tudtam elképzelni, hogy valaha én is fogok ilyesmit csinálni. Aztán idekeveredtem, magányos lettem, és most…..
Kistarcsáról Kínába     És abból a távoli Európából honnan érkezett? – kérdezte tőlem az egyik hallgató. Magyarországról – válaszoltam. Hát az nagyon jó – hazudta. Akkora, mint Kína – hazudtam. Hány országot ismersz abban az Európában? – kérdeztem feltételezve, hogy nem sokat, de ha csak…..
A napokban a Carrefourban megfordulva sikeresen beszereztünk egy jó adag nyugati ízű pékárut. A legnagyobb örömömre. Akadt mellé egy kevéske bacon is, ami szintén jól tud jönni normális felvágottak hiányában. Volt azonban a baconok mellett még valami. Valami szokatlan. Szalámi!…..
Aki olvasta már wenzhoui doktorkodásom történetét, az nem fog meglepődni ezen a beszámolón sem, aki nem, az kattintson a drveve címkére, s rá fog bukkanni. A daliani program kevésbé volt kalandos, vagy csak bennem lett több a rutin. A kórház, ahová hivatalos voltam, még nem…..
Mint arról már megnyilatkoztam, ez a suli egy kifejezetten nagy méretű műintézmény, mintegy tizenvalahány ezer diákkal. Hogy a nagyság érzékeltetve legyen, mellékelek egy képet a tegnap kapott kampusztérképről.       Az inkább sematikusnak, mintsem…..
Ahogy a modern élet, s annak vívmányai Kínában is teret nyernek, az idelátogató külföldi - különösen ha nagyvárosban jár - talán már észre sem veszi, hogy ideát az ivás sem a megszokott módon zajlik.A helyzet egy húsz éve még teljesen más volt, azóta a hagyományok egyre…..