Regisztráció Blogot indítok
Adatok
keljfeljancsi

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző bejegyzést – elnézést kérek érte – szándékosan félbehagytam. Kíváncsi voltam azon a ponton a véleményekre, a reakciókra, s különösen érdekelt, hogy mit szólnak az olvasók a cikkben elhelyezett Sztálingrád-utaláshoz. Nem kellett csalódnom: valamennyire…..
keljfeljancsi 2011.03.15 10:50:11
@aszekelyek:
Gondolkozzál!!! Az alkotmányról beszélsz nem egy himi-humi törvényről, mondjuk, hogy szoptathassanak-e kismamák közterületen.
Minden országgyűlésben résztvevő pártnak, és képviselőnek érezni kellene a felelősséget minden szempontból, ha már elkezdték. Úgy vagyok vele, hogy sokmindent lehet a politikában, és sokmindent meg is tettek már. Az alkotmány megalkotását nem lenne szabad felhasználni pártpolitikai vagy hatalmi eszközként. Ebben a folyamatban legalább nem úgy kellene viselkedni, mint ahogy az jellemző volt az elmúlt években a politikai szereplőkre. Ugyanakkor elismerem, hogy nem megy nekik másképp. Egyik oldalnak sem. És tesem tudsz másképp gondolkodni.
keljfeljancsi 2011.03.15 11:54:07
@aszekelyek:
Nem látunk előre, hogy hova fog a jelenlegi helyzet vezetni. Lehet, hogy TG emlegetett gyors vagy elhúzódó Sztálingrádja lesz az eredménye, az is lehet, hogy lecseng a dolog, és majd mindig a jövőbeli aktuálpolitikának megfelelően fogják előrángatni a csonkán elfogadott alkotmány vonatkozó részeit. Az is lehet, hogy a kormánypártok részéről nagy sikerként lesz propagálva. Vagy a fentiek mindegyikéből kapunk majd izelítőt.
A mostani helyzetet látjuk csak. Azt, hogy megy tovább a politikai szereplők és az ország érdeklődő közvéleményének végletes megosztottsága egy ilyen fontos kérdésben is. Itt már rég nem az a kérdés, hogy ki tett gesztusokat, és mikor, és mekkorát. Mert ezek nem jönnek vissza. Az alkotmány nem játék. Én csak azt érzem, hogy nem jó az egész hangulata, hogy nem így kellene csinálni...
Történelmi pillanat, ezért volt minden: az idegölő szervezés, a sok átvirrasztott éjszaka és a kínlódás, a hideg, fagy, véreres szem. Pénz cserélt gazdát, kulcsok csörrentek. De megvan. 13:02-kor került bele az akku, amit vittek, mivel a sajátja lemerült. A belseje csodás, az autó önmagában is…..
Határozottan „game on” –hangulatban zárult az előző epizód House és Cuddy között, nagyon úgy tűnik, hogy a csók miatt kialakult feszültséget azzal próbálják oldani, amihez a legjobban értenek: egymás határainak pofátlan feszegetésével. Lássuk, most mire…..
keljfeljancsi 2009.11.04 12:46:54
Ahogy arra számítani lehetett, House-nak egy hét közel sem volt rá elég, hogy feldolgozza a megrázkódtatást, miszerint Cuddy örökbe fogad egy kisbabát. Azzal, hogy egynél több gyerekről fog mostantól gondolkodni, Cuddy szépen begyalogolt House lelkivilágába az életveszélyes…..
Itt az évadzáró második felvonása, nem kevésbé áll-leejtős ez az etap sem, és előre szólok, hogy nem tudok róla vicceskedve írni, mert engem rendesen földhöz csapott. Nem sok epizód van a House-ban, ahol egyáltalán nem játszik a humor, mint tényező, de ez mindenképpen ilyen.…..
Karácsonyi epizód, tehát a sorozat nemes hagyományait követve a szokásosnál is nagyobb bunkóságra és aljasabb manipulációra kell számítani kedvenc dokinktól, mert Greg House már csak ilyen, így kíván boldog karácsonyt. Hangulatteremtés céljából azzal nyit, hogy kb. három…..
hogyvolt House 4x07 - Ronda 2008.10.10 15:15:00
Egy epizódra a House dokumentumfilmmé alakul, mert az aktuális hetibeteg hoz magával egy forgatóstábot. Arról van szó, hogy betegünk egy súlyos testi deformitásban szenvedő 16 éves srác, -grafikusan fogalmazva úgy fest, mintha egy hatalmas krumpli nőtt volna rá a homlokára-, ezt…..
House volt már csapat nélkül, most viszont pont ennek az ellenkezőjét látjuk, jelenleg 40 embere van, akiket ugráltathat és szívathat. Páciens viszont nincs, Cuddy meg nagyon ideges, ezt így nem lehet csinálni, a kórház csak 3 House tanoncot fizet. Az nem gond, ezeknek House úgysem…..
hogyvolt House 3x24 - Emberi hiba 2008.05.15 09:06:00
Elérkeztünk a 3. évad záró epizódjához, el is morzsoltam egy könnycseppet. A hetibeteg nem éppen szokványos módon érkezik most House-hoz. Egy házaspár egészen Kubából jött New Jersey-be, először motorcsónakkal, majd evezővel, az utolsó métereken már úszva, majd helikopteres…..
hogyvolt House 3x23 - A bunkó 2008.05.09 18:58:44
Megvan az a South Park epizód, amikor Cartman bemegy valami Maunika jellegű show-ba „kezelhetetlen a gyerekem” témában, és még vagy 10 lapáttal rádob az alapból is antiszociális paraszt stílusára? Na, a mostani hetibeteg pont ilyen. Mert nem House-ra vonatkozik a cím,…..
Érdemes elmondani, hogy az epizód eredeti címe House Training, így sokkal jobban átjön a többletjelentés. Lesz itt trenírozás, edzés, idomítás, nevelés, szoktatás minden szinten., Greg House módra. Hetibeteg egy állástalan magányos nő, se kutyája se macskája, és randa dolog…..
hogyvolt House 3x19 - Légy gyerek 2008.04.10 09:00:00
Ebben az epizódban senki nem a korához illően viselkedik (innen a cím, eredetiben Act Your Age), és a szokottnál többet operálnak érzelmi vonalon, de nem kell félni cunamitól, ez nem olyan sorozat. Ismét gyerek-hetibeteges sztori van, az ilyesmi mindig izgalmas, ráadásul most ketten is…..
Kedves utasaink! Kérjük, csatolják be biztonsági öveiket és állítsák üléstámláikat függőleges helyzetbe, felszállunk. A vészkijáratokat a szárnyak mellett jobbra és balra találják, de nem lesz rá szükségük, mert ami most következik, az egy igazi deluxe House epizód, és…..
A harmadik évadnak ezen szakaszában olyan színvonalat hoz a sorozat, amiről most már érdemes beszélni, mert zsinórban jönnek az élvezetesebbnél élvezetesebb epizódok. Most pl. akik élvezik a House és Cuddy között folyó rendszeres verbális előjátékot, azok ezt a részt…..
hogyvolt House 3x15 - Fél-nóta 2008.03.13 05:50:00
Ez az az epizód, aminek a hogyvoltjában megpróbálkoztam pár képregénybuborékkal, mert ihletem volt, doktorunk pedig még House-mércével mérve is irdatlan köcsögségre vetemedik. De olyanra, hogy még én, az elszánt rajongó is fennhangon szidtam úgy a 40. perc környékén. Nem is…..