Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Öregmedve

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    " Ilyesformán a kommunikációkutatásokban érvényesülő társadalomtudományi paradigmát nem szükséges elvetni. Azt inkább módosítani kellene, egy új, másféle szociálkonstruktivista megközelítésnek megfelelően, ami a társadalom pozícióját és szerepét az univerzális…..
Öregmedve 2016.01.01 23:45:49
@jotunder: Ezt nem nézted meg? Horányi Özséb a doktori.hu-n
www.doktori.hu/index.php?menuid=192&sz_ID=3377

Csak a végéről copyzom:
A legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:
27 adattárból
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
113 adattárból
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
160 adattárból
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
7 adattárból
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
33
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
13 adattárból
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
1 adattárból
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
365 adattárból
Öregmedve 2016.01.02 23:12:39
@dreg3: Mindenkinél vannak tehetségesebb mások, nálam is, nálad is. Jó, ha a fiatalok meredekebben startolnak, mint az öregmedvék...
Sajnos, állást nem tudok kínálni, de ha nem titok, kiváncsi lennék, hogy ki a kolléga, vagy legalább, hogy pontosan milyen tudományterületen működik.
Öregmedve 2016.01.04 01:15:19
@dreg3: Megértelek, bár a tudományág is érdekes lenne, mert a gyakorlat áganként nagyon különböző. Egyébként hálás vagyok neked a megjegyzésért, mert átgondoltam kicsit az összehasonlíthatóságot.
Innentől részben OFF:
Felteszem, hogy példaszemélyed ("A") kb. 35 éves. Legyen a másik személy ("B") 70 éves, és magyarországi.

"A" 15 éves kora óta használ(hat)ja az internetet, szakirodalmat letölt, copy-paste, vagy e-mailben megkér és megkap. Levéltárban, archivumban többnyire ingyen fotózhat. Laptopján mindenütt jegyzetelhet, a szöveget szövegszerkesztőn alakíthatja. Korlátozások nélkül utazhat, valószínűleg Erasmussal külföldi egyetemekre is eljutott. Politikai korlátozások nélkül olvashat könyveket, folyóiratokat, használhat könyvtárat. PhD-jának megszerzéséhez doktori iskolába járhatott, ott szakmája legjobbjaitól hallgathatott előadásokat.

"B" 50 éves korától használhat internetet. 43 éves koráig háromévente utazhatott Nyugatra, Amerikába csak egészen kivételes esetben juthatott el. PhD-t fiatalon nem szerezhetett, Dr.Univ és/vagy CSc lehetett, de doktori iskola nem létezett. Könyveket és folyóiratokat elkoboztak tőle a vámon, ha beleütközött a rendszerbe. Ezek beszerzése anyagilag is komoly nehézséget jelentett neki. Nyugati konferenciákra kijutni nagy kiváltságot jelentett, viszont ha kijutott, államköltségen utazhatott. Könyvtárban, irattárban kézzel jegyzetelt, dolgozatait a nyolcvanas évek közepéig írógépen írta. Heteket várt a könyvtárközi kölcsönzésre. Másolatokat csak a nyolcvanas évek végétől xeroxoztathatott (pénzért), előtte fotokópiát (!) kellett rendelnie, még több pénzért. Stb. Ettől persze lehetett kreatív és boldog...

Tanulság: az összehasonlításokat érdemes korosztályon (és tudományágon, teszem hozzá) belül tenni...
       Amikor az ember azt hiszi, hogy a dolgok már nem lesznek érdekesebbek....      A Corvinus esete a Sátánnal című poszt kommentelői okosítottak ki arról, hogyan is működik a társadalmi kommunikáció tudományban a publikációk értékelése.      Van egy lista a…..
Öregmedve 2015.12.30 22:48:52
@jan: Nem téveszted össze Vass Lászlóval?