Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dreg3

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
            Mintha ezernyi békésmárton fénye áradna a Kárpátok minden zegzugába, úgy világítják meg a neoliberalizmus mocsarába süllyedt társadalomtudományok romvárát a Corvinus Institute of Advanced Studies bézs és pink sugarai.         Új barázdát szánt a népkohóban született magyar eke, új…..
Surprisingly, perhaps, the rise of Fidesz-linked businessmen is happening essentially in plain sight — indeed, with official approval. Andras Lanczi, rector of Budapest’s Corvinus University, and considered an unofficial ideologist for Fidesz, told the FT that “certainly, these are Hungarian…..
dreg3 2017.12.21 23:24:00
@Online Távmunkás: Brit szóhasználatban a felső osztályt az arisztokraták alkotják. A saját jogon szerzett vagyonból és magasan kvalifikált szakmájukból élők alkotják a középosztályt. Ennek az osztálynak a felső részén vannak a milliárdosok. Szóval brit terminológiában Soros és Gates felső-középosztálybeliek.
        Orbán Viktorék 5000 példányt rendeltek meg Andreas von Rétyi gyakorló elmebeteg német író Soros Györgyről és a nemzetközi világösszeesküvésről szóló könyvéről. Ezeket terjeszteni fogják a választókerületekben.        A náci propagandát terjesztő, UFO-k által elrabolt  Georg Spöttle sírva…..
           Új közgazdaságtani paradigmát építenek a kecskeméti Neumann János Egyetemen.             Két ifjú rezsimértelmiségi leszámol a nyugati közgazdaságtudomány dogmáival és a Mandineren alapozza meg az orbánizmust. György docens a Századvég által alapított Nemzeti Érdek című jelentős…..
dreg3 2017.09.11 21:09:20
@harmadikszem: Azt hiszem tévedsz, a második körön se ment át, csak a minisztériumon. A cikkbe valóban nem néztem bele, de most már van még két idézése: egy tőled, egy meg tőlem :)
dreg3 2017.09.11 21:17:29
@Breibef: Egészen a tantárgylistáig jutottál. Kezdetnek megteszi, de ezek még nem a produktumok. Csak így tovább, csak ne felejts el beiratkozni a "Guided Internship" és "Just Data" című tárgyaikra se.
dreg3 2017.09.11 21:28:06
@Breibef: Úgy tudtam, hogy a CEU-n csak angolul lehet diplomamunkát írni. De kösz, hogy a kedvemre teszel.
        Az Amerikai Egyesült Államokban már aránylag kevesen lepődnek meg, ha valami teljesen bolond figura kerül a Fehér Ház közelébe, Gorka Sebestyén karrierje azonban még konzervatív körökben is kiverte a biztosítékot.       Gorka komplett őrültnek tűnik, aminek egyik lehetséges oka az, hogy…..
                    A proletariátus csak a lánczijait veszítheti. (Marx Dezsőné háztartásbeli)          "A CEU Soros György előretolt helyőrsége Európában. (Ungárné Schmidt Mária pénzégető)         Schmidt Mária örökölt pármilliárd forintot egy rosszarcú ingatlanneppertől, és boldogan…..
dreg3 2017.02.12 10:45:06
@jotunder: Ha például megszüntetik a CEU magyar akkreditációját, tehát egyetemként elismerését, a CEU nem fizethet ösztöndíjat a doktoranduszoknak.
dreg3 2017.02.12 12:39:28
@dreg3: és a diákok nem kapnak diák-vízumot és tartózkodási engedélyt. Nem is beszélve a nem EU-s tanárokról.
           Néhány napja a Google Cloud Machine Learning Group leigazolta a Snapchat kutatási részlegének vezetőjét Jia Li-t és a Stanford Egyetem Mesterséges Intelligencia Csoportjának igazgatóját Fei-Fei Li-t.  Korábban a torontoi mesterséges intelligenciaguru Geoffrey Hinton is átment (legalábbis…..
dreg3 2016.11.26 21:23:42
@jotunder: Sosem értettem, miért gondolják emberek, hogy az intelligenciával (bármit is jelentsen az) az uralkodás vágya is együttjár. Semmilyen vágy és szándék nem jár vele.
      Pinát mondott Donald Trump. Igazából puncit, de az amerikai televíziók így sem tudják leadni, ki kell fütyülni azt a részt.  A pinarészt. Tizenegy évvel ezelőtt pinát mondott, ez most a főhír. És azt is mondta, hogy meg akart valakit dugni. És most a Trumpnak vége van.     Képzeljük el, hogy…..
Örülünk, Vincent? A rezsim díja 2016.08.20 21:00:41
      Makkai Ádám "a magyar kultúra nemzetközi megismertetését és jó hírnevének erősítését szolgáló elkötelezett tevékenysége, főként saját fordításában A csodaszarvas nyomában címmel angol nyelven megjelent monumentális magyar versgyűjtemény kiadása érdekében végzett munkája, valamint a világ…..
       A komolyabb tudományos munkásságtól magát eddig távol tartó Maróth akadémikusnak sült el ismét a szája: a muszlimok disznóbőrbe csomagolását javasolta egy pénzmosodai gyűlésen. Érdemes az egészet végighallgatni, a kis magyar Pegidát. A jobboldali értelmiség krémjét tetszik látni. ..
dreg3 2016.06.04 15:11:47
dreg3 2016.06.04 18:31:48
@balmoral: Ott volt a jelzés: "A komolyabb tudományos munkásságtól magát eddig távol tartó ..."
        2014-ben Schmidt Mária udvari majdnemtörténész kapott Széchenyi-díjat, 2015-ben pedig az érdekes gondolkodású miniszterelnöki tanácsadó Tellér Gyula.        Március 13.-án éjjel tizenkét óráig várjuk a tippeket. Kizárólag szakmailag sajátos hírű figurákkal lehet indulni a versenyben, ez…..
dreg3 2016.03.12 04:53:30
    " Ilyesformán a kommunikációkutatásokban érvényesülő társadalomtudományi paradigmát nem szükséges elvetni. Azt inkább módosítani kellene, egy új, másféle szociálkonstruktivista megközelítésnek megfelelően, ami a társadalom pozícióját és szerepét az univerzális…..
dreg3 2016.01.02 12:50:59
@Öregmedve: Én ismerek olyan fiatal kutatót (2009-ben kapott PhD-t) ehhez rokonterületen, akinek több nemzetközi publikációja van, és azokat kétszer annyian idézik, mint Horányi professzor műveit. Ennek ellenére nem ajánlanám egy doktori iskola vezetőjének, bár talán egy állandó állást már megérdemelne.
dreg3 2016.01.03 09:04:39
@Öregmedve: Nem fedem fel, kiről beszélek, de annyiban valóban nem fair az összehasonlítás, hogy az illető nem magyar (bár itt dolgozik évek óta). De persze éppen erről van szó: ő a nemzetközi terepen akar érvényesülni, ezért ott kell teljesítenie.
dreg3 2016.02.01 10:33:54
@Péter 2: Ez igen! Nekem leginkább az a tanács tetszett, hogy

"I would strongly recommend talking to your advisor before you take any further steps and strongly heeding their advice. Your advisor is likely to know better than you whether to take your critic seriously, given the state of your work and the field, as well as what types of response are likely to be wise or foolish."

Kiváncsi lennék, mit tanácsol Vass Csaba.
      A MIÉP volt parlamenti képviselője, a magát a Sorbonne kutatóprofesszorának kiadó (ezek tényleg nem ismernek mértéket) Lentner Csaba doktoranduszáról lesz szó, valami Matolcsyról. Lentner nemrég egy nagyon fontos ukrán folyóiratban publikált cikket  (az előtte levő cikket is érdemes megnézni,…..
dreg3 2016.01.23 01:44:57
      Mondatok:   (IDŐSZERŰ ETIKA,   Iskolakultúra-könyvek 46.  2013,  Boros János)     1. A bevándorlás az egyik alapvető igazolása a modern demokráciáknak és életvitelüknek. Ha a demokratikus elvek működnek és az ország virágzik, akkor sokan szeretnének belépni.      2. Ha egy demokrácia nem…..
dreg3 2016.01.17 19:51:09
A Bagdy Emőke lánya által elnökölt egyesület felhívásban ítéli el a nyílt levél aláíróit:

www.pszichoerdek.hu

Nekem különösen azt tetszett, hogy az aláírók

"a tudományos fejlődést nem mozdították elő építő szakmai vita által" (ilyet utoljára a 80-as években hallottam) meg hogy "szakmatársunkról festettek valótlan képet a pillanatnyi közösségi kommunikáció trendjeit követve" (pillanatnyi???).
dreg3 2016.01.17 21:35:29
@seol: de hiszen éppen ezt mondják :)
       Amikor az ember azt hiszi, hogy a dolgok már nem lesznek érdekesebbek....      A Corvinus esete a Sátánnal című poszt kommentelői okosítottak ki arról, hogyan is működik a társadalmi kommunikáció tudományban a publikációk értékelése.      Van egy lista a…..
dreg3 2015.12.30 16:06:40
@jan: TothJ túl fogja élni, mert valóban értelmes embernek tűnik, és mert olvasottsága és érdeklődése nem ragad le a diszertációja témájánál. Remélhetőleg nem sértettségét hanem bizonyításvágyát hergeli fel ez a vita, és a legközelebb óvatosabban választ mentort. De abban persze igazad van, hogy véletlen tényezők tették a személyét célponttá, és ezt a legtöbben látják is (lásd a másik poszt 'ki itt az áldozat?' témáját).

A kérdés az, hogy a doktori iskola hitele megmarad-e, mert persze ott is vannak érdemes emberek.
dreg3 2015.12.30 16:17:33
@Komavary: ja, de itt a szerzők és a lektorok előre tudják, hogy minden nyilvános lesz.
dreg3 2015.12.31 15:43:03
@huferk84: "felesleges baszogatás, semmi köze az ottani cikknek a disszertációhoz, irodalomlistában sincs benne."

De benne van, "A témában született publikációk jegyzéke" alatt, a 333. oldalon, Referált (peer-reviewed) címkével.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
dreg3 2015.12.31 12:15:50
@jotunder: nalam megvan a szöveg, ha kell, de jobb neked, ha nem jelenik meg
        Az Index vette észre, hogy a pécsi egyetem vásárolt magának egy nemzetközi díjat. Nem nagy díjat, egészen kicsit, és aránylag olcsót. Nemrég egy kommentelőnk linkelt be egy  tudományos álfolyóiratban (ún. predatory journal-ban) megjelent cikket, amely egy kanadai…..
dreg3 2015.12.23 14:34:26
@TothJanJ: az "áltudományos" meg "papírgyár" jelzőket majd jótündér megindokolja, ha akarja, de ha a professzor úrnak volnának lektorált nemzetközi publikációi, amelyeket más tudósok (és nem csak a tanítványai) idéznek is, mint fontos műveket, akkor azok bizonyítanák, hogy jótündér téved.
dreg3 2015.12.26 08:48:00
@TothJanJ: Hadd próbáljam meg én JT indulatossága nélkül elmagyarázni. Elhiszem, hogy HÖ és VCS jószándékú emberek (ugyebár a pokol esete). Jó messziről nézve, ahonnan a tanítványaik se látszanak, talán még sajnálatra is méltók. De az, hogy egy tanítvány a tudományos érték (valóban indulatos) megkérdőjelezésére a jószándék és az eredetiség (ki nem eredeti?) emlegetésével válaszol, ahelyett, hogy a tudományos munkásság fénypontjait idézné, az mindent elmond. Nem zavar, hogy ezek az emberek ennyit értek el, és az sem, ha őket a sajtó vagy a hazai "tudományos" közvélemény egy része nagyra tartja. De igen szomorú, hogy tanítványokat gyárthatnak, akik abban az őszinte tudatban doktorálnak, hogy lettetek valamit az asztalra, pedig ki se igen látnak abból a pocsolyából, amibe talán vétlenül belekerültek.
dreg3 2015.12.26 09:58:18
@jotunder: Most már én is megnéztem azt az archiregnumot :( Visszavonom azt a feltételezést, hogy van olyan távolság, amelyről a szerző sajnálatra méltó lehet.