Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cyprianus

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A "kik a magyarok ősei?" kérdés rendszeresen felvetődik a hazai médiában és Kőrösi Csoma Sándor óta - vagyis már kerek két évszázada - hogy kiemelten foglalkoztatja a magyarságot. Kőrösi Csoma 1819 novemberében (vagyis épp most 200 éve) indult el Erdélyből gyalog-szerrel (!) Indiába és Tibetbe, hogy…..
Cyprianus 2021.10.26 21:18:11
A honfoglaló magyarság nyelve/ nyelvei kérdése elég érdekes kérdés, kizárólag az itt felvetett finnugor szálra térnék ki.

Nos a magyar egy szibériai finnugor nyelv.
Alanyi és tárgyas igeragozás, helyhatárózó mint tárgy, " látlak" jellegű alanyt és tárgyát is kifejező igerag...

Ezek "szibérizmusok. "

Valószínűleg néhai Fodor Istvánnak ebben igaza volt, a szűk értelemben vett magyar őshaza a Szargatka kultúra szkíta népessége volt. Ezt az archeogenetikai eredmények támogatni látszanak: Szargatka jórészt olyan mint a Paziriki szkíták, de több bennük a szibériai gén, köztük az ugor N3a4 Z1936 haplocsoport.

Viszont a finnugor őshaza helyét a Helsinki Egyetem 2021-re totál világosan az Altaj- Szaján-Dzsungária vidékre teszi, a Krotovó kultúra és szomszédai területén , ami Krisztus előtt 2200-1900 között drámai sebességű terjeszkedést produkált a Szejma-Turbinó jelenség során.

Azaz az uráli nyelvcsalád voltaképpen egyáltalán nem az Urálból ered, népeinek jó része soha nem is járt arra, hanem Közép-Ázsia a bölcső, sőt az előtörténet még keletebbre mutat, valahol Mandzsúria földjén volt az " uráli"- török-mongol- tungúz nyelvi övezet, ami miatt ezeknek az amúgy nem rokon nyelvek tipológiája nagyon hasonló lett, ráadásul ez a közelség még évezredekig tartott nyugat felé nyomulva is ( Juha Janhunen professzor teóriája. A Világ egyik leginkább fajsúlyos szakértője az altáji nyelvek terén. )
Sefatias Keresztény konteó 2015.12.01 04:49:44
A kereszténység globális támadás alatt van. Titkos társaságok próbálják megtörni Európában a kereszténység hegemóniáját. A szabadkőművesek, a zsidók, az arabok, a liberálisok, a muszlimok, a pirézek egyre nyíltabban próbálják meg romba dönteni, az Európában évezredes…..