Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flieger

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Isten is megsegít 2008.03.17 08:00:00
Szuperforró téma lett a szolidaritás. Állítólag nyerésben is van, meg abból lesz a jövő nagyobb kenyere. Tekintsük meg ezért közelebbről, mi is volna ez. Odáig rendben, hogy az embernek megesik a szíve a nála szerencsétlenebbeken; a hóvirágos nénitől akkor is vesz hóvirágot,…..
w Dömdödöm 2008.03.12 06:30:00
Eddig se volt minden világos, de most már végképp kiborult a sötétség. Nem a szög bújt ki a zsákból, hanem egy fallosz, a Navracsics Tibor álarcával a hegyén. És így szólt: a lenépszavazott forrásokat lottóból kell pótolni. Igazán rájuk bízhatjuk az országot, már…..
flieger 2008.03.12 10:39:16
Tisztelt Hozzászólók!

Tünödm és egy Karinthy mondás jut eszembe: Álmomban két macska voltam és egymás farkával játszottam"

A vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj az ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG szerint nem érinti a költségvetést, ezért lehetett nészavazást ezekröl kiírni.
Ezt hangoztatta a Fidesz is. Az orvosi kamara elnöke is azt mondta, hogy az így beszedett pénz gyakorlatilag elhanyagolható.
Namármost, ha ezek a tételek nem érintik a költségvetést, és erröl a kormánynak papírja is van, akkor a befizetett adókból (ugyanis ebböl áll az állam kasszája) semmit nem kell kipótolni, föleg úgy nem, hogy a kiesett összeg jelentéktelen.

Akkor most mit kellene kompenzálni?

Ugyanis, ha a költségvetésböl kompenzálni kellene a kiesett bevételt, akkor igenis érinti a költségvetést és az egész szavazás semmis az alkotmány szerint, és egyesek politikai játékéra kidobott az ország 4,5 milliárd forintot, amit értelmesebb célok is el lehetett volna költeni.
Igaz, hogy csak 2009 jan.1-töl kellett volna eltörölni fizetést, de ha nem a kormány intézkedik az azonnali eltörlésröl, akkor a Fidesz követelte volna, hiszen ezt meg is mondták. Ugyanakkor számos helyen nemhogy április 1-töl, hanem azonnal törölték a fizetni valókat egészségügyben.

Szóval megy a szarkeverés minden szinten és minden formában.

Szeretném ha valaki elmagyarázná, hogy egy költségvetést nem érintö kiesö pénzt miért is kellene a költségvetésböl pótolni, és azt is, hogy hogyan lehet ugyanazt a pénzt többször is különbözö célokra elkölteni (lásd. a szerencsjátékból befolyt adó). Nekem ez még a magánéletben sosem sikerült, csak adóság árán. De lehet, hogy én nem vagyok olyan pénzügyi zseni, mint azok, akik ezt a javaslatot tették.