Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LeifEriksson

64 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tigáz és az Émász zaklatja sárga csekkjeivel Igazságost, hogy fizessen, akkor is, ha már teljesítette az összes követelt, befizetni való forintot. Ráadásul mintha a telefonos ügyfélszolgálat és a személyes ügyintézés sem ugyanannak a szolgáltatónak dolgozna, egymásnak…..
Határozott fellépéssel bármit el lehet érni. Miklósnak az Ikeában nem volt hangulata számlát ellenőrizni a biztonsági őrrel:Tegnap vásároltam az IKEÁban. Teljes megdöbbenésemre a pénztártól való távozás után hozzám lépett egy udvarias biztonsági őr aki kérte hogy…..
Nem titok, hogy a tévésorozatok készítői nem minden esetben (sőt, az esetek nagy többségében) törekednek arra, hogy sorozataik tinédzserkorú szereplőit valóban tinikorú színészek alakítsák - ennek nagyrészt az az oka, hogy nem találnak megfelelő korú színészt, és komoly…..
LeifEriksson 2011.07.18 16:31:19
@babraba:
Olivia Newton-John "csak" 30 éves volt akkor, Stockard Channing (Rizzo) viszont keményen 34!

:)
Alig aludt ki az uniós elnökség reflektorfénye, máris nagyobb sebességre kapcsolt a kiépülő diktatúra gépezete. Erre persze számítani lehetett, magam is éppen erről írtam az előző bejegyzést és az nyilván senkit nem lepett meg, hogy rapid módon most azonnal belengették a…..
LeifEriksson 2011.07.03 10:47:09
Nekem nem is egy könyv, de egy film jutott eszembe róla, mint már annyi más dologról 2010 áprilisa óta. Akkor "vettem elő", és írtam le belőle a következő szöveget.

"Megengedi, tábornokom, hogy egy halott ember elmondja, mit gondol? Nem fogják kormányozni a világot. Mert halálra vannak ítélve. Önök valamennyien, akik tönkretették a népüket, halálra vannak ítélve. Ma éjjel megteszik az első lépést egy hosszú, sötét úton, ahonnan nem fordulhatnak vissza. Menniök kell egyre tovább, tovább, egyik őrültségtől a másikig. Mindenütt pusztulást, romlást és gyűlöletet hagynak maguk után. És még mindig folytaniuk kell, mert nincs horizont az út végén. Menniük kell tovább, amíg mind bele nem pusztulnak. És akkor vége. Halálra van ítélve, fehérmellényes hóhér, és egy napon, előbb vagy utóbb, eszébe fog jutni amit mondtam"

A film a "Modern Pimpernel", eredetiben "Pimpernel Smith". A figura, aki ezt a szöveget mondja, a Leslie Howard által megformált Smith professzor, aki embereket ment a nácik elől. A jelenet a film végén van, amikor Von Graum tábornok elfogja őt, neki mondja ezt látomás-szerűen. (a forgatókönyvírók is még csak sejthették, de nem tudhatták biztosan a hitlerizmus végkifejletét, hiszen a film 1941-ben készült).

Gyorsan hozzátéve, mielőtt bárki bármi miatt feljelentene, NEM TESZEK EGYENLŐSÉGJELET a náci rezsim és a mostaniak közé, de tavaly április óta sokszor visszhangzott már bennem ez az idézet.

Akkor és ott, a "fülkeforradalmi" bejelentésekkel Orbánék megtették az első lépéseket a hosszú sötét úton.

Valóban nem tudnak már visszafordulni.

Mennek tovább és tovább, egyik őrültségtől a másikig.

Mindenütt pusztulást, romlást és gyűlöletet hagynak maguk után.

....
LeifEriksson 2011.07.03 10:51:09
@LeifEriksson:
Ja és az előzőhöz még elfelejtettem hozzátenni: az eredeti szöveg a II. világháború kirobbantására vonatkozott, amikor a náci tábornok öntelten eldicsekedett Smith professzornak azzal, hogy "ma éjjel megtámadjuk Lengyelországot, holnap pedig felvirrad az Új Rend hajnala"
Hozzá vagyunk szokva, hogy bármely repülőtéren járunk is, nagyjából ugyanaz a (kissé steril) környezet fogad: a terminálok, kapuk, a vámmentes üzletek. A pilóták is így vannak vele: a kisebb egyéni eltéréseket leszámítva minden repülőtér ugyanúgy működik. Általában…..
LeifEriksson 2011.06.08 11:33:43
@Aszpartám:

Tanúsíthatom, én éppen akkor voltam "fent"...!

8 napot dekkoltam Luklában, volt ott már idegeskedés, lökdösődés a nagy tömeg miatt, többen gyalog vágtak neki az útnak Jiri felé.
Én végül a nepáli hadsereg Mi-8-as helikopterén jutottam ki, potom 350 dollárért...
A mázlim az volt, hogy ráhagyással számoltam az időmet, hogy leszek még 8-10 napot Nepálban, így nem késtem le a nemzetközi járatomat. (az utóbbi se volt piskóta, a Kathmandu-Paro repülés... :)

a teljes utazást (sokkal tovább tartott Ázsiában, meg a világ más tájain) még nem írtam meg, de az eleje, a nepáli, bhutáni részekkel is fent van már:

leif.blog.hu

van ott pár fotó Lukláról is
A rengeteg tipikusan magyar kicsinyességtől átitatott, negatív kommentár ellenére a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közös kezdeményezése, a Gyere haza! honlapja, és főleg az azon található 10 érv Magyarország mellett nagyon a szívembe talált. Azt hiszem,…..
Ez most egy szomoru poszt, ma reggel olvastam az uj-zelandi foldrenges hiret. Tudom, hogy a blog jo ideje nem frissult, egyszeruen annyi elmeny ert, hogy meg rovid jegyzetek irasara is alig volt idom-erom-kapacitasom, de kesobb, ha lesz, akkor majd teljes szovegge irom at az utijegyzeteket, es…..
2010. december 18., szombat Korán reggel keltem, azaz viszonylag korán, mert a 7 óra nem olyan veszettül hajnal, de este nehezen tudtam elaludni. Részint azért, mert előző nap fél 11-ig aludtam délelőtt – ez az „inga visszalendülése”, hiszen előző nap a rosszullét…..
2010. december 17., péntek   Ma már jobban voltam, de azért nem akartam túlságosan „ugrálni”. Eredetileg azt terveztem, hogy a Burma utáni két teljes thaiföldi nagy egyikén felmegyek Ayutthayá-ba, a régi királyi városba, ami egy egész napos kirándulásba bőven…..
2010. december 16., csütörtök  Várakozásommal ellentétben a Bangkokban töltött újabb két nap az eddigi talán legkevésbé aktív időszakot jelentette az utazás során, de ennek is megvolt a maga oka. Tegnap este, amikor szokás szerint a Rambuttri-n levő lacikonyhások és…..
2010. december 15., szerda Ezen a napon nem kellett korán kelni, így aztán beértem azzal, hogy 8-kor felébredtem, és utána még némi lustálkodásra is volt alkalmam. A repülőgép csak délután megy, tehát gyakorlatilag van egy fél napom még Yangonra, egyelőre nem döntöttem el,…..
2010. december 14., kedd   Hát, ahogy előző este írtam, volt mit kipihennem, és szerencsére sikerült is kipihenni! A Kumudara Hotel az egyik legjobb szálláshely, ahol eddig voltam Ázsiában, főleg akkor, ha a szoba árához mérjük! Ahogy írtam, éppen a bagani templom-mezőség…..
Kedves Emberek, Mint látjátok, folytatódik a blog, ahogy ígértem, de az elmúlt napokban tényleg kellett egy kis szusszanás, pihenés, és nem az írással akartam bíbelődni.Tudom, van mit ledolgoznom, de igyekszem majd... :) ezzel együtt, néhány "technikai" dolog,…..
2010. december 13., hétfő   4:15-re volt beállítva az ébresztő az órámon, de már 3:40 körül felébredtem. Kicsit próbáltam visszaaludni, de már nem nagyon ment. Az is zavart, hogy itt-ott megcsípett egy-két szúnyog az éjszaka, hiába volt szúnyogháló az ablakon, ezek…..
Járom a világot Maligayang Pasko! 2010.12.24 11:31:32
Azaz : "Kellemes Karácsonyt"! nem, nem bolondultam meg, ez csak annak az országnak, Ázsia egyetlen katolikus országának a nyelvén van, ahol most éppen vagyok. Utólag is elnézést, hogy pár napig megint nem frissült a blog. Írogatom természetesen a folytatást,…..
2010. december 12., vasárnap   Nem akarom már obligát módon minden második nap leírását azzal kezdeni, hogy „kellemesen lehetett aludni ezen a szálláshelyen”, de a Mother Land Inn 2 tényleg jó kis hely. Burmai viszonylatban, illetve a környékhez képest szépen…..
Járom a világot Fel, Yangonra! 2010.12.15 19:35:40
(hogy mindjárt az elején egy lábjegyzettel nyissak: aki olvasta a Svejket, az nyilván emlékszik a legelején az epizódra, mikor Svejk a tolókocsiból kiáltozta, hogy "Fel, Belgrádra!" Nekem meg Dév barátomat juttatta eszembe, és a 2008-as nyugat-balkáni körutat, mikor ezzel a…..
Járom a világot Vissza Bangkokba 2010.12.15 19:32:51
2010. december 10., péntek   Elég laza nap volt, tulajdonképpen sok mindent nem is csináltam azon kívül, hogy Phuketről visszajöttem Bangkokba.   Mivel a gép csak délután indult, és kora délutánra kellett kint lenni a reptéren, aludhattam akármeddig. Ez jól is esett a…..
2010. december 9., csütörtök   Jól kialudtam magam, a sziget „fővárosában”, Phuket Townban jelentősen olcsóbbak a szállások, mint a nyugati partvidéken, ahol a strandok vannak. Busszal, robogóval sem igen több 20-30 percnél átérni a nyugati partra, ha valaki arra…..
2010. december 8., szerda   Megvolt a korai kelés, nem is volt problémás. Érdekes ilyenkor a környék, csak egy-két nagyon korai turista látható az utcákon, meg egypár taxis. Az mindenesetre a Khao San környékének egyik nagy előnye, hogy taxi mindig van, a nap és az éj…..
2010. december 7., kedd   Nagyon sok mindent erre a napra sem terveztem be, bár be kell vallanom, hogy az utazási hév megint elkapott egy kissé, így beszuszakoltam egy utat az utolsó pillanatban, még Thaiföldön. Mianmarba, Yangon-ba dec.11-én megy a gépem, addig van még a mait…..
2010. december 6., hétfő   Vekker nélkül is felébredtem 8:40-kor, pedig tegnap későig fent voltam. A mai nap elsősorban a „soraink rendezése”, és más gyakorlati teendők számára van beütemezve (tudom, ne használjam a magyarban a szenvedő szerkezetet, mert ez…..
2010. december 5., vasárnap Reggel 7:00 kelés. 7:30-ra van rendelve a taxi, 7:20-kor már hallom kintről a csöngetést, és jön Manu lánya (?), mint tegnap, kopog, és szól. Oké, végülis nagyjából már kész voltam. Neki adtam le a kulcsot, aztán hajrá. Nem a turbános szikh bácsi…..
2010. december 4., szombat 4:30-kor keltem fel, 4:45-kor már csöngettek kintről, Manu lánya (?) jött szólni, hogy itt a tuktuk. Kissé hamarabb jött, mint vártam, hiszen 5:00-ra volt megbeszélve, de semmi baj, hiszen már fent voltam, és eleve utálok késni, sőt, mindenhova szeretek…..
2010. december 3., péntek Megint késői reggeli volt, akárcsak tegnap (Manu azt mondja, hogy a vendégek szeretnek sokáig aludni, így 9 órától van reggeli), aztán 10-11-körül indultam el. Az útvonalat most már ismertem, újfent riksával mentem a Kohat Enclave metróállomásra, onnan…..