Regisztráció Blogot indítok
Adatok
soulsofblack

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A harckocsik a mozgékonyság-tűzerő-védettség szentháromság kompromisszuma alapján létrehozott lánctalpas szörnyetegek. A gépek, a technika szerelmeseit elbűvölik ezen monstrumok, és ha valaki mellett elszáguld egy 40-67 tonnás harckocsi, akkor tisztelettel figyeli, ahogy dübörög a föld, csikorog a…..
soulsofblack 2018.03.08 21:23:24
Harckocsi pedig kell! Akármerre is változik a világ, szükség van rájuk. Mozgékonyság, tűzerő, megfelelő páncélvédettség, és az elrettentés tekintetében egyaránt. Próbálkoztak - persze nem nálunk - könnyebb, gumikerekű járművekkel kiváltásukra, de nem sikerült. És azért valljuk csak be őszintén, hogy nem is fog. Minden "normális", haderőjére egy kicsit is adó ország nem megszünteti, leépíti, hanem éppen ellenkezőleg, megerősíti, fejleszti harckocsi csapatait. Sajnos felelőtlen, szélhámos politikusok, és dilettáns katonai szakértők két ízben is ajánlottak fel, és szállítottak ki az iraki haderőnek felújított - már a magunk szintjén - tankokat. Valakik ezen megint megnyeretek maguknak egy csomót pénzt. Persze nyomukra sem akadni ma már. Ezzel tulajdonképpen az ország védelmi képességét ingatták, rendítették meg, jól alaposan. Ez felelőtlen hazárdjáték volt. Meg kellene nevezni a felelősöket, elszámoltatni, és megbüntetni. Elnézést, hogy egy kicsit eltértem a témától! Úgy gondolom azonban, hogy sajnos ez is ide tartozott. Én azt gondolnám, hogy olyan emberek kezébe kellene tenni a magyar harckocsi-kérdést, akik értenek is hozzá. Nem irodák mélyéről, koponyákból kilövellt agyrémeket kellene kreálni e kérdés súlyosságára való tekintettel, hanem felelős döntést hozni olyan szakemberek bevonásával, akik még aktívak, tudják mi is az a harckocsi, mire van szüksége ennek a kis országnak.
Ha a folyamatosan reklámozott Haderő-reformot tekintem, hogy mennyi pénz is áll majd rendelkezésre - amit hajtogatnak - beszerzésekre, modernizációra, korszerűsítésre, egy kicsi felzárkózásra legalább a szomszédaink szintjének megközelítéséhez, akkor én azt gondolnám, hogy a világ (véleményem szerinti) legjobb harckocsijára kellene hálót kivetni, a LEOPARD-2-re. Ha nyilván nem is a Leopard-2 A7-re, de nekünk korábbi változatok is megfelelnének. Ettől függetlenül lehetne gondolkodni pont a T-sorozat modernebb tagjaira is, mint pl. a T-90.
Ha megoldottuk, igaz rengeteg anyagi ráfordítással a MIG-29 típusú vadászgép cseréjét, (ez szerintem fatális tévedés volt egyébként) akkor a harckocsi modernizációs programnak is új lendületet adhatnánk ezzel. Tehát LEOPARD-2! (Érdekes, hogy a német Bundeswehr felajánlott nekünk jó néhány évvel ezelőtt Leopard-2 A4 típusú harckocsit, de nemet mondtunk rá. A lengyelek meg jelképes 1 márkáért, vagy euróért (már nem emlékszem) azt mondták, hogy naná, hogy kell! Meg is kapták. Ennyi)