Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szötyörke

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, hogy sokan elutasítják manapság a filmekben található,-(pláne amcsi hooliawudu),-mondanivaló nagy részét. Főleg úgy és aképpen, ahogyan tálalva vannak benne a dolgok. Kicsit mese, kicsit néha igaznak tűnik néhanap meg szinte katartikus élményt nyújt. Abban is megegyezhetünk látatlanban ,…..
Előszó   Elég ritka egy olyan könyvet találni, amely megváltoztatja valakinek az életét, de még ennél is rendkívülibb egy olyan munkával találkozni, aminek meg van a lehetősége, hogy befolyással legyen az emberi történelemre. Majdnem negyven évvel ezelőtt, mielőtt még nem létezett…..
nos, ha má' ma ha  így perdültem az ír(T)ásba  gondolom nem lehet az Olavasóknak -e szép napon kimenni s mélyet(-mondom mélyet!:) , - szippantani.... .. mint egy jó cigit... a mi a vélemény ? Mikor százakárhány szab ad alom van arra nézve, hogy kevesebb ßenn-z-in foggyon a járgányokba-ból. . . ?…..
A Játék Neve: Föld Életjel 2016.04.28 11:22:56
Mint látható, két hónapnál régebb óta nem írtam a blogra. Ennek legfőbb oka, hogy rettenetes anyagi helyzetbe kerültem (mint már finoman jeleztem egy korábbi előadás-videó alatt), és ennek orvoslása a mindenek előtti gondom mostanában. Nem tűntem el, majd fogok írni további szájbatalpalókat és…..
szötyörke 2016.05.04 18:09:24
@Hunfonix: "A gyerekeket pedig bármilyen szinten tehernek feltüntetni főleg egy nő szájából rettentő elkeserítő hallani, olvasni."

A gyermek nevelése teher, ha ennek tűntetjük fel, ha nem, de édes teher is lehet.:) Valójában a gyermek felnevelése egy vállalás, s akkor működik legjobban, ha ez a vállalás tudatos.

" Az égegyattavilágon semmi más értelme nincs az életednek, csak a gyerek."

Tehát minadazon emberek, akiknek ilyen-olyan okokból kifolyólag nem születhet, születik gyermeke, azok egy értelmetlen életet élnek?
szötyörke 2016.05.04 19:16:11
@Hunfonix:

"Igen, én úgy gondolom, hogy igen, értelmetlen az életük. Miért? Azért mert minek dolgozol, építesz házat, vagy csinálsz akármit, ha nem azért, hogy tovább add a gyerekednek?"

Szerintem bármit is teszünk, az magunkért tesszük.:) ( A megértésért, az elfogadásért, az önzetlenségért, a vágyak kiégéséért...)
Egyetlen élet sem értelmetlen az adott ember szemszögéből... Ha fel (ki) tudsz emelkedni a sajátodéból, akkor a másik emberét is megértheted...

Az édes teher olyan teher, melynek hozadéka ( átmeneti)örömet, boldogságot ad, azaz megnyugvást. Mivel viszont a változások világában semmi sem állandó, így ezek az örömök és boldogságok "csupán" illúziók.:)

"A gyereked viszont tovább visz belőled valamit."
Igen, sejtszinten.:)
Valójában minden gyerek, ember a saját felismeréseit, megértéseit "viszi tovább", amihez mindenki, bárki hozzájárulhat, mivel egy közös játék szereplői vagyunk.
A bejegyzés a Szájbatalpaló Blogon itt található. Azt terveztük, hogy az oktatási rendszerről fogunk írni egy szájbatalpalót. Ez is meglesz, de most egy kicsit halasszuk el, egy éppen aktuálisabbá vált téma miatt. Mert ez az Ákos már megint politizál. Most éppen az Echo TV-nek…..
szötyörke 2015.12.19 15:13:03
Ami nálunk most épp kicsírázni óhajt, az a múltban már megtörtént.

www.hetek.hu/arcok/201309/nok_hitler_arnyekaban

Azután tegnap este hallom a tévében :"Akinek testvére van, felnőttként is segítőkész." - Ki tud ilyet kitalálni??? ( a kérdés költői:))
A témához kapcsolódó szösszenet:
wmn.hu/2015/12/17/d-toth-kriszta-na-most-mar-tenyleg-szalljatok-ki-a-mehembol-es-a-gyerekem-fejebol/

Van olyan pont, amikor meg kell tanulni, hogyan kell segítséget kérni. Szépen halad a világ errefelé.:)

www.youtube.com/watch?v=NDsKRtAyp_c

"Az ember nyugodtan erezhet szerelmet stb..., egy allat (vagy mi is az)irant.Beteg."

robitsas, a filmben az állat (külsőség) mögött egy ember lakozott (varázslat). Valójában az állat szerelmesedett bele a lányba, és azt is tudta, hogy csak így menekülhet meg.:)
szötyörke 2015.12.20 22:43:46
"-kétszázhúszfelett linkelt egy cikket ,ahol szintén csak ilyen megmondásos alapon indult el egy társadalmi átformálás a 2. VH előtt."
Ez az átformálás már javában zajlik a nemzeti ez meg a nemzeti az átalakításokkal is. Viszont ha a nemzettudat csak a fejben létezik és a szívben nem, akkor megette a fene. Ismét megkérdezem milyen nemzetről lehet beszélni, ahol a fiatalok százezrei hagyják el az országot? Milyen nemzet az, ahol a diplomások közmunkáznak havi 50.000,- Ft-ért? Egyáltalán, hogy lehet ma egy embertől elvenni a nyolc órát 50.000,- Ft-ért?

Most az aggyal felfújt nemzeti lufit kellene friss, még programozható lelkekkel megtölteni? Mert az készül a kötelező óvodákkal, a pontosan kiszámított kajáztatással... Olyan pedagógusok fogják tanítani ezeket a gyermekeket, akiknek szintén javában zajlik a "megreformálásuk", s már most kapásból a fele kirohanna belőle, ha megtehetné. Minden szinten átvilágítás, nyomon követés, chip, ujjlenyomatos okmányok, terrorveszély:)))...stb. A családokat a gyermekekkel lehet leginkább kordában (rabszolgaság) tartani, amíg a rabszolga rabszolga akar lenni a rabszolga princípium alapján.

A női princípiumot lazán be lehet teljesíteni akár egy gyermekkel is.Ráadásul ebben a káoszban sokkal jobban lehet legalább arra az egyre figyelni. Azután azt sem gondolnám, hogy egy nőnek csak a nőiségét kellene megélni, hanem valamicskét szellemi téren is fejlődnie kellene. Korántsem tartom biztosnak, hogy ezt a családjában meg tudja tenni, mert szerintem a mai családok legtöbbje a karmikus adok-kapok színtere. Ha egy nő 3-4-5 gyereket szül, s valóban igazi, gondoskodó anya, akkor menthetetlenül nagymama is lesz, vagyis folyamatosan a női princípiumát teljesíti ki, amit már Isten tudja hányszor megtett, csak nem emlékszik rá. Szellemi fejlődés nuku. Fel sem tudja ismerni, hogy szerepet játszik egy süllyedő színpadon.
szötyörke 2015.12.22 22:27:25
@robitsas:
"Egyebken a politika hogy kapcsolodik az utolsohoz?" -Talán úgy, hogy minden mindennel összefügg.

"Ezeket a dolgokat csak a szivvel lehet megerteni az esszel soha mert addig csak a szemrehanyas marad es az egymasra mutogatas, hogy kinek mi lenne a dolga, majd ha te akkor en is stb..."
Ezzel csak részben tudok egyetérteni.:) A szívnek és az észnek ( már ha van) együtt kellene működnie, mert a megértés csak így válhat teljessé. Ha a megértés megszületik, akkor az egymásra mutogatás jelentőségét veszti, mert mindenki a saját életéért felel, azal tartozik elszámolni.