Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kettőstömegűlendkerék

0 bejegyzést írt és 373 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Gyerekiahóra... 2017.09.16 22:40:11
Körülbelül két évvel ezelőtt írtam egy posztot. A poszt nem érdekes, nem vagyok rá büszke később bocsánatot is kértem érte. Nem ez a lényeg, hanem hogy a hozzászólások között teret adtam egyik barátomnak akinek, hát hogyis mondjam, elég sajátos világképe van. Több más blogról kitiltották már, de…..
kettőstömegűlendkerék 2021.08.03 06:04:31
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"Orbán külpolitikája fantasztikusan jó: nem kötelezi el magát sehová, mindenkivel valamiben szövetséges. Így aztán nehezen támadható."

Mostmár értem mit látunk másként. Az elv jó, mint stratégia, de szerintem nagyhatalmaknak való, nem olyan kis -nemzetközi porondon- jelentéktelen entitásnak mint Magyarország.
Nekem az tűnik biztosabb útnak a kiegyensúlyozottság felé, hogy szövetségben legyünk a kulturálisan és geopolitikailag hozzánk legközelebb állókkal, és úgy próbáljuk egyesült erővel képviselni magunkat, és szövetségünket a többi nagyhatalommal, szövetséggel, érxekszférával szemben. De egyedül lavírozunk, mindenkibe beletolatva szerintem balfaszság, mert a legjobb esetben is csak kihasználnak minket, mint teszik most is.
kettőstömegűlendkerék 2021.08.03 06:07:36
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Én személyesen szégyelem, hogy hosszú ideig a szülővárosom volt Soros gazda kelet-európai janicsárképző központja"

Aztán mi lett a szülővárosod? Átszülettél Szófiába?
kettőstömegűlendkerék 2021.08.03 07:57:38
@Nem talaltam a Submit gombot:
Nem tudom mit tudnak az arabok, tényleg, a menekültválságból is jól kimaradtak, és tényleg alig éri őket kritika pl az emberi jogok tipràsa miatt.

Nem tudom, hogy amit róluk írtál meg az indonézekről, ott mire gondoltál, mint fejlettség.

Én nem szeretem az elnyomó rendszereket, vallásokat, ahol az embereknek kötelező valamilyennek lenniük, és súlyos a megtorlás ha valaki más lenne, retteg a rezsim, ha nem mindenki ugyanolyan, nem szimpatikus az àllamvallás, vagy a nőkhöz való viszonyuk, hogy az emberélet nem szàmít, meg az emberi jogok sem.
Nekem legalábbis ezt jelenti, hogyha azt mondom fejletlen egy társadalom.
De egyre rájövök, hogy ez innen nézve tűnik annak, nekik meg mi lehetünk totál elmebetegek, hogy nem imádkozunk reggeltől estig meg kövezünk halálra nőket.

Érdeklődéssel olvastam amit Maxszal írtatok ezekről a helyekről. Csak az nem fér a fejembe, hogy miért akarja mindenki a saját kultúráját a másikra erőltetni vagy eltiporni a másikat. Csak pislogok a saria birosagokon az UK-ben. Ja meg ezeken a nemváltó műtéteken, de azt nem értem, hogy a szülők miért hagyják ezt? Vagy egyre hülyébb mindenki mindenhol?
Itt a tudás egy karnyújtásnyira mindenkinek mindenhol az internetnek hála, és ez lesz a társadalmak veszte.
Melyik helyet ajánljátok a Földön, ahol normálisak az emberek és nyugi van es lesz a köv 40 évben, ès nem viszi el a klímakatasztrófa? Tristan da Cunha?
Ez a poszt egy kicsit keményebb hangú lesz a megszokottnál de úgy tapasztalom hogy mostanában a hülyeség tort ül a józan ész felett és muszáj kicsit helyretenni a dolgokat. Igen megint a bevándorlásról és a terrorizmusról írok. Azon nem csodálkozok hogy sokan a bevándorlást…..
kettőstömegűlendkerék 2017.02.23 08:32:11
@diggerdriver: mer' elűzik őket vazze :)
kettőstömegűlendkerék 2017.02.23 08:37:47
@Pernilla: Egyre konkrétan emlékszem, mármint alkalomra, nem a névre. Csodálkoztam is, hogy senki nem tette szóvá, mert nagyon durván kilógott a lóláb, meg, hát a drága bullmoncsee már messziről sötétlik, de aztán nem akartam beleszarni a ventillátorba. Nem is engedték volna, ott nem szeretik az olyat.
Majd rákukkantok, bírom azt a nőt, mindig felbasz :)
kettőstömegűlendkerék 2017.02.23 08:38:50
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: De amit birka néven művelsz az munka vagy saját élvezet?
Nyilván mindenkivel előfordult már, hogy amikor kimondta, melyik országból származik, akkor a külföldi beszélgetőpartnernek felcsillant a szeme, és azt mondta… na de mit is mondott? Azaz mi ugrik be Magyarországról a más nemzetiségbélieknek? Ezt a kérdést járja körül Rolandante (róla ugye azt…..
kettőstömegűlendkerék 2017.01.24 17:02:03
@takarék-láng: Hol élsz te takaréklángész? Ausztriában? Németben? Svédben? Ne adj isten Magyarországon? Ja várj, egyik sem. Akkor te tényleg biztosan tudod. Véleményed súlya kacsafinghab.
Miután úgy tűnt, elég sok embert érdekel, hogyan lehet bevándorolni az Egyesült Államokba (mármint legálisan, persze), úgy gondoltam, érdemes lenne ennek egy kisebb sorozatot szentelni, hiszen minden történet szolgálhat tanulsággal. (Annál is inkább, hiszen Donald Trump beiktatása miatt ma ez igazán…..
kettőstömegűlendkerék 2017.01.21 19:32:13
@Zoole[uk]: Majd ha megjelenik ez a kópé, bedobom :) de sajnos csak a lebutított változat van meg (az sem biztos), szóval újra kell majd írnom, hogy őszinte lehessek :D
kettőstömegűlendkerék 2017.01.21 19:50:44
@mojyo: "viszont megigerem, hogy sosem fogok allatorvosi lova valtozni, vagyis igyekezni fogok nem alkalmat adni ra, hogy cenzurazva legyel." -haha, ez jó volt! :D Ne aggódj, semmi esélyed rá, túl intelligens vagy hozzá.
kettőstömegűlendkerék 2017.01.21 19:55:26
@Zoole[uk]: a zöldségre.

"A legjobb hogy otthon kocka IT-soknak csajozasi tanacsadast akar szervezni" - ez volt eddig -szerintem- a legnagyobb (értsd legviccesebb) dobása, átcsöngetett a szomszéd nénit felügyelő nővér, hogy hívjon-e segítséget, percekig visítottam (szó szerint) és ütöttem az asztalt, annyira jót szórakoztam rajta.
Érdekes egy évkezdet lett ez, egészen pezsdítő posztokkal és vitákkal a kommentmezőben. Az egyik dolog, ami többször felmerült (no, nem mintha újdonság lenne) az a „hazaköpködés” vagy „visszaköpködés”, és ennek kapcsán gondoltam, érdemes lenne tovább beszélgetni…..
kettőstömegűlendkerék 2017.01.11 20:07:41
@mojyo: aaa, asszem értem már. Szoval az a lényeg - ha tényleg jól értem :) hogy aki főállásban tolja az uber szekerét, az legyen főállású alkalmazott. Végülis ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni, de úgy tudom, legalábbis sok taxiscégről tudom, hogy bérelni kell az autót, plussz drosztpénzt leadni, meg asszem tagdíj is lehet.
Szóval az a meglátásom, hogy ez a probléma, azaz az alvállalkozóként alkalmazás, rejtett foglalkoztatás és a megbízási szerződéses státusz sok országban sok iparágat érint, és abszolút kedvezőtlen folyamatnak tartom jómagam is. Talán vannak már törekvések ezen faramuci munkaszerződések visszaszoritására, legalábbis a szándékról mintha már olvastam volna. Talán ugyanide vehetjük a kiegyensúlyozatlan munkatörvénykönyveket is, ami Magyarországon pl igen extrém. Szóval mondhatjuk, hogy a probléma rendszerszintű, nem? Jó úton járok? :)
Érdekességként hallottam kb. 10 éve olyan fuvarozócégről, ami zálogot tesz a sofőrje ingatlanjára, ha megborítaná a kamiont. Mondjuk sose kamionoztam, ez csak eszembe jutott, és nehezen tudom elhinni, de vannak durva dolgok az tuti. Illetve nem egy pilotát hajszoltak már öngyilkosságba hasonló felelősségvállalási kalamajkák miatt. Szóval igen, ezek nincsenek, nagyon nincsenek így jól.
Egyszer, az egyik 'fajta' munkám alkalmával megbüntettek Franciaországban 1700 eurora, 80%ban nem saját hibából, hívtam a főnit, h ez van, ki tudom fizetni, de vállalja át (legalább 80%-át) különben jöhet befejezni a munkát. Kifizette, jogsegélyért folyamodtunk (túlkapás volt), és két hónap alatt visszaszereztük a felét. Igaz, egy olyan országban, ahol van jogszolgáltatás. És a poén, hogy annyira jól sikerült a művelet, hogy a francia hatóságok kétszer küldték a bünti felét. Szóval már elégedettek is voltunk, de persze visszakérték. -nem tudom minek írtam ezt ide, talán a felelősségvállalás kapcsán jutott eszembe.
Mondjuk jól leragadtunk az ubernel, eredetileg a sharing economy-ból indultunk (asszem), és mondjuk én a szállásszolgáltatás felől közelítettem, azt csináltam egy ideig pár lakással, ott talán nem szükséges, hogy alkalmazott legyen az ember, sőt. De a teljes állású uberes tényleg jobb lenne, ha az lenne, a felelősségvállalás is transzparensebb lenne.
kettőstömegűlendkerék 2017.01.11 22:54:08
@mojyo: királyság :)
Igen, a short term apartmanozás jól felborította a lakáspiacot, de úgy látom ezen a téren is vannak jó kezdeményezések. Itt is inkább a szabályozást támogatom, mint a tiltást.

Elnézést kívánok hogyha nagyon elvittem a témát (és hogy ilyen kurvahosszan fogalmazok) ritkán jövök. (írni;)

mojyo, kössz a kerekasztal-beszélgetést ;)
kettőstömegűlendkerék 2017.01.11 22:54:12
@kardio1: úgy tudom, hogy egy -nemakarokhülyeségetmondani-dekb. 25-30 éves a kvóta, ami nagyon kevés taxit jelent, és a licenszdíj valami tizenvalahány ezer euro. (megpróbáltam rákeresni a történetére hirtlen, de nem szántam rá elég időt, nem találtam) Nézz utána, ha érdekel, a spanyolok is durván tolják, mármint a taxismaffiat. Szóval nem arra gondoltam, hogy késik az autó vagy eltéved a sofőr :)

a VTC-t, aztat nem tudom miaz, de ha utcán nem vehetnek fel utasokat és nem taxisofőrök vezetik, akkor hol, a nappaliban?
és ki vezeti?
fogadjunk, hogy senki
Az volt a terv, hogy egy két-három év alatt megkeresünk annyi pénzt, hogy utána hazamehessünk, és új életet kezdhessünk. Számtalan magyar vágott ezzel a gondolattal neki a határátkelésnek, hogy aztán 4-5-6 év múlva döbbenjen rá arra, hogy már bőven meghaladta a maga számára…..
A tömegközlekedés minden nagyvárosban kulcsfontosságú kérdés, de viszonylag ritkán látjuk, hogyan is telik az azt működtetők egy napja. A mai poszt több szempontból is kakukktojás a blog történetében, hiszen a magyar fővárosban játszódik, ugyanakkor olyasvalaki írta, aki élt…..
kettőstömegűlendkerék 2015.12.18 17:27:40
@diggerdriver: Teljesen egyet értek. Kezdő koromban (elég fiatalon kezdtem annak idején) sokan kérdezték tőlem, hogy nem félek-e a veszélyes utakon illetve hogy hogy bírom az ezzel járó felelősséget. És itt jön az adott munkára való alkalmasság, aminek birtokában ezek nem kérdésként merülnek fel, hanem készség szintjén állnak az ember rendelkezésére. Sofőrök esetében a defenzív vezetés. Ilyenkor tudatában van az ember, hogy akár több százezer eurók forognak kockán egy-egy gyors döntés során, az emberéletekről meg nem is beszélve. Ugyanígy nálatok is, elég szépen szét lehet pakolni a gépeitekkel, amik szintén drágábbak fél somgyonál. Dokiknál, tűzoltóknál, ugyanígy, sokáig lehetne sorolni...
Ha megemlíthetem, az sem mindegy, hogy az ember ezt vállalkozóként vagy alkalmazottként csinálja. Vállalkozóként plussz sok-sok felelősség, de a pénz is teljesen más. Alkalmazottként a nyígás oka nem a dolgozó vélt felelőssége a munkájában, hanem a pénz. A bér a baj. Főleg Magyarországon. Az én munkámban az a jó, hogy majdnem teljesen mindegy, hol van (melyik országban) a munkáltatód, nagyjából ugyanazok is lehetnek a túráid. Nyugaton jobbak a munkafeltételek, az utolsó percet is kifizetik túlórástul, mindenestül, évente van fizu emelés. Hatalmas sofőrhiány van, egy nap alatt el lehet helyezkedni, ha beszél az ember az adott nyelven.
Ott nincs nagy nyígás az emberek között. Aki pénzt akar keresni, az dolgozik, munka van bőven.
kettőstömegűlendkerék 2015.12.18 17:28:13
@A nagy kékség: Persze hogy nem bűn. De Németoszágban vagy Franciaországban egészen groteszk szintig engedik eszkalálódni a helyzetet :) Igen türelem, az kell rengeteg ebben a szakmában. Nekem max 8-10 hónapig tart ki, utana 2-4 regenerálódás.
kettőstömegűlendkerék 2015.12.18 18:08:30
@Herr Géza: +1
Így van.