Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RukkJolcsi

16 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Ulpius-ház Kiadó csődjének egyik nagy vesztese Réti László volt a regényeivel. Sok műve előkelő helyezéseket ért el különböző listákon, az emberek szeretik és kedvvel olvassák krimijeit. Ő az az író, akinek látatlanban le lehet emelni a boltok polcairól a könyveit: garantáltan magas színvonalon…..
"Általában rossz ötletnek számít farkasszemet nézni egy vadállattal, de ha már meg kell halnia, előbb meg akarja mondani neki, hogy kapja be, és ha esetleg maradna még ideje, akkor azt is, hogy mit és hogyan.""– Isten majd gondoskodik rólunk. – Gondolja? – Arról híres."..
"Az isten, akárcsak az ember, a káosz fölébe helyezett rend""...az igazság különös szörny, gyakran üldözik, de ritkán érik utol"..
"...a Nyugat számára a fal praktikus volt, minden probléma odaát van be és elzárva.""...mindent makacsul tovább árusítottak akkor is, ha nem vette senki.""A jóisten is kommunista."..
Egy legenda arról, hogyan fordult el Newton az alkímiától: a kutya felborította a gyertyát, és a témában pótolhatatlan feljegyzések megsemmisültek. De mi köze a festménynek és Newtonnak Bitó László ezoterikus kémregényéhez?Azon kívül semmi, minthogy a regényben is el kell égetni egy pótolhatatlan…..
"Amelyik utat nem választjuk, mindig kísérteni fog"..
"Hókuszpókusz, pricc-pracc-procc, Bosszantöppön ki nem fogsz!"..
Tök egyszerű egyenlet, nálunk ezt a gyerekek is értik: "ξ(½+ it )=[eRlog (r(s /2))π-¼(-t2-¼)/2]x[e i Jlog (r(s /2)) π- it /2Ϛ(½+ it )]"..
"Őszinteség, őszinteség! Gyökeresen kéne kiirtani! Nincs semmi köze ahhoz, ahogyan az ember él.""...ha azt akarod, hogy valami  ... ne felejtődjön el, akkor szólj egy nőnek ... igaz, hogy ők nem tudják befogni a szájukat, de pont erről van szó. A hallgatás halál. A csönd gyötrelem."..
"A csodákra manapság a sötétség nyomja rá a bélyegét. A tiszta szív nagyon ritka."..
"Mindig lesz újabb nyár, még több fény, lehetőség, hogy megbocsátástkeressünk és leljünk, és hogy szeressünk."..
"...miért megy nekik minden olyan jól? Ügyesebbek, okosabbak,elszántabbak, vagy egyszerűen csak szerencsésebbek a többieknél?""Senki sem lehet olyan gazdag, hogy visszavásárolhassaa múltját" (Oscar Wilde)..
Kell egy könyv "Halottnak kuss!" 2016.08.30 00:52:30
"...elmúlsz húsz és elmúlsz negyven,És elmúlsz lassan, szépen és csendben." (Rapülők: Nem adom fel)..
"Parasztnak születni kell, azt tartották a régiek. Légvétele első pillanatától kezdve látnia, hallania, tapintania, szagolnia kell, ami rá vár. Beleszoknia, belenőnie, hozzáformálódnia, hozzákeményednie ... Ha ... valaki kívülálló ... rákényszerült, hogy a földet túrja ... sosem lett igazán az. ...…..
Sokak előtt ismert egy laza kínai átok: élj érdekes időkben. A most következő könyvek hőseire ez mind jellemző. Három könyv, három élethelyzet, amelyekből egyikben sem szeretnél létezni, azt elhiheted nekem. Netán szeretnéd, ha védőügyvédként leköpdösnének? (James B. Donovan: Idegenek egy…..
A két cím: Mielőtt megismertelek, és Miután elvesztettelek. Írójuk: Jojo Moyes. Olyan alapvető igazságokat boncolgat, mint jogunk van-e megválasztani a halálunk időpontját? A szerelem mindenható-e? Győzhet-e a halál felett? Hogyan lehet újrakezdeni az életünket egy trauma után? Olvassátok a…..
1 Egy bérház kívülről csak szürke beton, fém erkélykorlátokkal, biztonsági üveggel, és sötéten ásító ablakokkal... A lépcsőház fala egészen addig tiszta és makulátlan, míg át nem adják az épületet, és be nem költöznek az új lakók. Akkor örökre - vagy a következő felújításig - ott marad, a…..