Regisztráció Blogot indítok
Adatok
György Szloboda

32 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ember a marsról BUÉK! 2019.12.31 14:35:21
Az év végére világossá vált, hogy az az életmód, amit eddig éltem, nem folytatható, semmilyen formában. Az is világossá vált, hogy mosolyország engem körül vevő mosolygói közül sokan álarcot hordanak, de nem elég, hogy álarcot hordanak, sárral is dobálóznak. Persze, kizárólag akkor, amikor nem…..
Az ismerőseim közt sok olyan ember van, aki igen baráti viszonyt ápol a kávéval, azzal indul a nap, a nélkül csak egy merő káosz a világ, és összeköt bennünket még valami, ugyanazt a zenei stílust kedveljük, így abszolúte meg tudjuk érteni a másikat, ha az a facebookon kávés képet postol,majd később…..
Tegnap reggel el kellett mennem a gyógyszertárba... Milyen rosszul kezdődik ez a történet! Ezelőtt 25 évvel meglehetősen sok presszó, italbolt, kocsma kínálta úton útfélen a lehetőséget a szomjas vándornak, hogy betérjen egy fröccsre, korsó sörre vagy egyéb italra. Aztán elkezdődött az úgynevezett…..
Ember a marsról Földre szállás 2019.09.05 23:11:57
Az ember hajlamos azt hinni, hogy ha próbálja álmai világát élni, semmi sem ránthatja le, és ragaszthatja oda a földhöz. Ez sajnos nem igaz.  Eddigi életemben, mindig próbáltam különleges dolgokat létrehozni, vagy olyat tenni, ami egy kicsit elrugaszkodik a mindennapi élettől, valójában ezekben a…..
George Liberty művei A szívem 2017.12.15 10:55:42
  Olyan viseletesnek tűnt, azt gondoltam lemosom róla a vértOlyan drágán fizetett meg az áhított édes kínokértMinden szív boldogul, de ennek sorsa valamiért mostohaReményét vesztette, s úgy hitte boldog már nem lesz soha Kézbe vettem hát, s míg mostam bámultam bele a tükörbeS a tükörkép eltorzult,…..
George Liberty művei Ragyogás 2017.11.28 02:15:30
A ragyogás csendben fon körül, de csak néhány pillanatig élKönnyként hullik alá, megbűnhődik az édes kínokértBenned fényes csillaggá válik, egyetlen arany pillanatértMajd aláhullik kézfejemre, s ott táncol tovább tűzmadárkéntA haldokló tűz madaraként… Markomban még száraz a homok, de mire egy szót…..
Ha minden igaz, ez lesz a második szent estém, egyhuzamban, amelyet a munkahelyemen töltök majd el. Tavaly teljesen kizártam a karácsonyi hangulatot, nem olyan jó az egyedül…, ám idén már beengedek néhány dallamot a szívembe. Az iromány végén találtok egy videót, hallgassátok meg, akár olvasás…..
Telnek, múlnak a napok, új emberek, új élmények, jó és rossz is vegyesen és ámbár igyekszem az életemet pozitív mederbe terelni, amelyen sokat segít Mr. Holopainen és bandája, nem mindig tudok jó képet vágni a dolgokhoz. Baromira mennék Bécsbe és Kassára Nightwish koncertre, busszal, vonattal,…..
György Szloboda 2017.10.30 06:20:07
@Raven1975: Teljes mértékben egyetértek!
Tudod, én még mindig nem értek semmit, mitől válik egy jól működő kerek egész hirtelen semmivé?A dolog, amiről le sem tudtad venni a szemed, mitől alakul át tiltottá?A mosoly, ami az arcodon látszott, mitől lett lesütött szem, mint aki szégyenli magát?Az ember, amikor elmormolt egy imát a kedvenc…..
Mostantól, minden vers végén elhelyezek egy zenei videót, amit amúgy próbáltam már korábban is. Azt elindítva, élvezhetőbbé válik a vers olvasása is. Hangulatilag pontosan tudom, hogy melyik zene illik a legjobban az adott vershez. Kellemes olvasgatást!Hát…, viszlát! Éppen csak álmodni kezdtem,S már…..
A szemembe nézve megláthatod, hol járok, ha álmodomNéha egy sötét órán, eldobom mindenem, s feláldozomVakon térek vissza, tejfehér átkot hozva a világraTérden csúszva tépem a gyomot, ne számíts virágra Hallom az emberek lelkének tucat dalát, szánalomra éhesekAzt hiszik, holtukban nekik világítanak…..
Szeretettel üdvözlök mindenkit a blogomon! A közeljövőben felkerülnek ide a régi és az új műveim is, versek, egyéb írások, hogy mindenki számára elérhető legyen! Már, akit érdekel is. Ajánlom figyelmetekbe szeretettel!..
A mennyország csak egy hely, ahová hazamehetekDe most az élet egy poros állomásán keresem a helyemetHallottam egy sóhajt, és tudom, hogy egy lélek szeretetre vágyikDe az ilyen vágyra sok ezer ördög éhesen vadászik.Lehet, hogy csak a bohóc szerepét kell játszanomÉs őszinte mosolyát kell vinnem óvó…..
Ha eldobod a maszkod, fogd meg kérlek a kezemVagy ölelj szorosan és repülj velemA felhők fölé megyünk. Régen vágytam egy angyalra, ki táncol nekemEredeti habfelhő parkettenEgy csodálatos dallam szól nekünk Ezüst cipellőket hozok neked a holdbólKék bársony ruhát flitterrel az aranyló…..
Nagyon régen nem írtam. Ma hallottam egy klassz kis gondolatot és ezen elméláztam egy darabig. Azt mondja egy ősi keleti bölcsesség, hogy ami előtt az ember megszületik, két lélek érkezik a földre és ezek a lelkek a születés után egymást keresik akarva akaratlan, tudat alatt, vagy éppen…..
Egy nagyon is remekbeszabott estével ajándékozta meg a rajongóit Tarja Turunen és csapata. Szerény meglátásom szerint már több szempontból sincs értelme azon variálni, hogy milyen volt, vagy nem volt vele a Nightwish, hiszen míg ott kilenc évet töltött el, a szólókarrierjét már…..
György Szloboda 2017.02.07 20:59:54
@theshattered: Hát, örülök, hogy bejött Neked! De azért legközelebb ne kapkodj, ízlelgesd, emésztgesd az élményt, mint egy jó bort, és a hozzám hasonló szőrös szívűek (akik azért odáig vannak Tarjáért) sem fognak negatívan kritizálni.
Kedves Tuomas! Én csak egy egyszerű Nightwish rajongó vagyok ezzel a kis bloggal, amit jó esetben 8-10 ember olvas mindössze. Én csak egy egyszerű Nightwisher vagyok, aki mindamellett, hogy rajongva imádja a zenéteket, szeretne is tenni, hogy ezt a nagyszerű megnyilvánulást, amit létrehoztok, sokan…..
A facebookon követője vagyok néhány csoportnak, illetve tagként "tevékenykedem", olvasója és hozzászólója is vagyok az ott zajló beszélgetéseknek, vitáknak. Néha, ezekből a vitákból születnek ötletek, ideák, vagy éppen, jelen esetben utópiák. Persze, kell ezekhez az ötletekhez némi zenei segítség…..
Ahogy telnek múlnak a napok, és olvadok bele egy számomra érdekes félig éjjel - félig nappal masszába, éber és álmos pillanatok váltják egymást. Mindegyik hoz valami újabb filózni való gondolatot, néha pedig teljesen el tudok szakadni a valóságtól, és egyre inkább egyfajta átmeneti zónában találom…..
Huhh de régen írtam, lefolyt pár milliónyi köbméter a Dunán, és velem is sok minden történt. Miközben lélekben én még Kassán ragadtam és gondolatban újra és újra átéltem mind azt a fantasztikus élményhalmazt ami ott ért, észrevétlen már megnyílt alattam a föld és én zuhantam - zuhantam! A…..
Most még nem is tudom, hogy mi legyen ennek a kis írásnak a címe, de mire olvasod, már meg fog születni. Túl vagyok egy nagyszerű eseményen, amelyre többedmagammal utaztam, nem a legjobb hangulatomban indult a dolog, lévén, hogy emészt hamarosan beköszöntő szingliségem hajnala, amelynek…..
A minap találkoztam egy cimborámmal, a nem vér szerinti testvéremmel, akivel az utóbbi években hébe és hóba beszélgettünk, de mindössze 6-8 évente futottunk össze, ha szerencsénk volt. Most esély nyílt pár órás eszmecserére, a közelmúlt eseményeinek átdumálására. Megdöbbentő, mennyire hasonló…..
Egy Nightwish rajongó naplója 2016.05.11 22:25:47
Ma amikor egy barátom feltöltötte a Nightwish Storytime - Medley Orchestral verzióját, arra gondoltam, valaki figyel odafentről és valamely előre megfontolt, ám nem látható dolog okán azt mondja, ne száműzzem teljesen szívem elzárt, elhagyott kamrájából azt a kedves arcot, azt a kedves érzést, ami…..
Magam sem értem miért, időnként megtalálnak olyan hölgyek, akik rám bízzák a titkaikat, megosztják velem a bánatukat, kinyílnak felém, mintha egy családtagjuk volnék. Megismerek történeteket, néha egész bizarr sztorikat, és azok megülnek bennem, a maguk csalárd, fájdalmas, vagy igazi horror…..