Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Enpassant 2

2 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Orvos kommentelőinket kérem, hogy nézzenek bele ebbe a preprintbe.      NEHOGY NEKEM VALAKI NYAKLÓ NÉLKÜL ELKEZDJEN D-VITAMINT SZEDNI, EZ CSAK EGY PREPRINT, AMIT ÓRÁKKAL EZELŐTT RAKTAK FEL A MEDRXIV-RE!        Elképzelhető az, hogy ebben van valami igazság? A szerzők amerikai orvosok és…..
Enpassant 2 2020.04.30 10:11:39
@i: A magyar konszenzus tanulmány alapján lehet akár egyszeri nagyobb adagokkal is pótolni.
"Terhes nők kivételével, fel­nőtteknek ezt a mennyiséget négy–hat naponta adott 50 000 NE D 3 -vitamin-adagokkal – a hiány nagyságá­tól függően – biztonságossan lehet pótolni".
  Ahhoz, hogy a globális hőmérsékletemelkedés ne menjen másfél Celsius fok fölé, számos egyéb intézkedés mellett a lehető leggyorsabban át kell állítani a közlekedést a robbanómotorról a villanymotoros járművekre. Az még kérdés, hogy nulla kibocsátású járművek zömmel milyen formában jutnak hozzá…..
Enpassant 2 2018.10.31 22:34:45
@Sabc: Egy bő évtizedig még atom-, szél-, nap-, biomassza- és gázerőmű, majd az atomot le is lehetne állítani.

Az elhasználódott akkumulátorokat meg fel tudják használni még tárolásra, majd legalább 95%-át fel tudják dolgozni, többek között a ritka földfémeket is vissza tudják nyerni.
Enpassant 2 2018.11.02 14:09:51
@has: "A biomassza és a gáz égetése során nem keletkezik széndioxid?"

Hogyne keletkezne, pontosan annyi keletkezik, amennyi széndioxidot a növény élete során feldolgozott.
Enpassant 2 2018.11.02 14:14:44
@Ad Dio: "Az akkumulátorok újrahasznosítása elvileg lehetséges, de BAROMIRA energia-igényes folyamat, olyannyira, hogy gyakorlatilag lehetetlen :-/."

villanyautosok.hu/2018/08/17/igy-hasznosithatjak-ujra-az-elektromos-autok-akkumulatorait/
Az előző részben megnéztünk egy OKTV-s informatika versenyfeladatot és azt tiszta és egyszerű kóddá igyekeztünk alakítani. A fiamtól kapott visszajelzések alapján ez nem sikerült maradéktalanul és nagyon hasznos észrevételeket tett. A következőkben az észrevételek alapján…..
A 2013/2014-es Informatika OKTV verseny 3. szám feladatának forráskódját fogjuk átalakítani tiszta és egyszerű kóddá. Letölthető a feladatlap, és a javítási-értékelési útmutató. Miért OKTV-s versenyfeladaton? Ezek a feladatok szándékosan olvashatatlan és bonyolult módon…..