Regisztráció Blogot indítok
Adatok
S3511

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nedal Said szír származású mikrobiológus, ma Lipcsében él és dolgozik. 2013-ban menekült el Aleppóból. A magyar kormány szerint „migráns”, akit a határon le kell lőni, vagy vissza kell küldeni oda, ahonnan jött. A németek viszont ösztöndíjat adtak neki és mostanra elismert kutató vált belőle – 123…..
S3511 2017.07.30 18:28:14
Elolvastam a képregényt. Szóval ami kimaradt a blogból itt: Aleppóban már folytak a harcok amikor Nedal Saidnak egy a barátja a titkosszolgálattól megsúgta, hogy a neve rajta van a letartóztatandók listáján. Ezután elhatározta, hogy családjával együtt elhagyja Szíriát. Útlevelet szerzett mindenkinek és Törökországba mentek. Ott másfél évig éltek egy menekülttáborban - elmondása szerint csak vártak, ettek, ittak és aludtak. Fizikailag éltek, de pszihésen úgy érezte halottak volta. "Maradhatnánk (mind) vagy (én) megpróbálhatnék Eurőpába jutni. Nem viszlek titeket magammal, itt biztonságban vagytok" - mondja Said a családjának. Végül mégis úgy döntenek mind mennek és 5-7 ezer dollár kölcsönt kérnek amiből az embercsempészeket kifizetik, hogy átkeljenek Görögországba.
Én elhiszem, hogy a török menekülttábor nem mennyország, de ott biztonságban voltak. Kockára tette a családja életét, hogy Nyugat-Európába jusson - szerencséje volt, hogy nem járt úgy mint Alan Kurdi.
Hálás Németországnak, hogy 3 évre menedékjogot (oltalmazotti?) státust kapott miután felebbezett mert a németek először vissza akarták küldeni Magyarországra.
Egy szerencsés véletlen folytán kapott állást az eredeti szakmájában, pedig csak arabul és oroszul beszél.
Ha most próbálna meg átjönni Európába illegálisan, az EU-török megállapodás értelmében visszaküldenék Erdogan birodalmába.
Mindenki vonja le a következtetéseket.
Bejött a Fidesznek a menekültpara – írja az Index. Az emberek kétharmada csontra benyalta a habonyi gyűlöletpropagandát és retteg a menekültektől. Mert azok majd felrobbantják/elveszik a munkáját/kultúráját. Mindezt úgy, hogy az országban gyakorlatilag nincsenek menekültek. Nem voltunk, nem vagyunk…..
S3511 2016.08.07 19:07:57
Csak ehhez szólnék hozzá: " Az emberek kétharmada csontra benyalta a habonyi gyűlöletpropagandát és retteg a menekültektől"

A közvéleménykutatás szerint azok akik elmennek szavazni kb 10 az 1-hez arányban elutasítanák a kvótát. Ez nem csak magyar sajátosság. Nincs olyan ország Kelet (Közép) Európában ahol a lakosság többsége arra szavazna, hogy a közel-keleti, észak-afrikai vagy közép-ázsiai migránsokat (menedék-kérőket) be kellene fogadni. A volt NDK lakossága szintúgy ellenzi ezt pedig ott biztos nem hirdet a magyar kormány.
Az a tény, hogy több mint 1 millió Európán kívülröl jött ember egyszerűen átsétált féltucat európai határon (köztük NATO tagoszágok) és senki nem ellenőrizte / állította meg őket, sőt aki ellenezte ezt az rögtön le lett nácizva (nyugati, főleg német-osztrák mainstream sajtó + a balodali hazaiak) jogosan kelt bizonytalanságot vagy akár félelmet sokakban.

Milyen ország az amely nem képes ellenőrizni és megszabni hogy kit enged be a területére?
Orbánnak jól jött ez a modern kori népvándorlás, a kötelező kvóta pedig méginkább azt erősíti, hogy a nyugati EU-államok bármit rákényszeríthetnek a keletiekre + még ki is oktatnak.

Erre csak rátettek a nyugat-európai merényletek, ahol az elkövetők vagy a felmenőik többsége, onnan jöttek ahonnan mostani migránsok nagy része. Ha a gazdag és fejlett liberális demokráciák integrációs sikeressége a mérce, akkor nem csoda, hogy Kelet-Európa vastagon ellenezi ezt a fajta bevándorlást.

Orbán és csapata nem véletlenlenül ilyen sikeres és az emberek többsége egyáltalán nem ostoba. Van egy általános bizonytalanság érzet ami nyugaton is egyre terjed de az ún elitek (jobb és bal egyaránt) nem akarják meghallani amit az "átlagemberek" mondanak vagy gondolnak.
Nagyon sokan szívből utálják az Orbán-rendszert és azt amit művel Magyarországon, de a migráns ügyben (kvóta+kerítés) egyetértenek vele.
Ha Erdogan bármilyen okból úgy dönt, nem tartja vissza a migránsokat és ismét százezrek indulnak el, Orbán megint 2/3dal fog győzni és még csak meg sem kell erőltetnie magát.
Az nyugatihoz képeset alacsony magyar bérek egyetlen oka: a profitot kisíbolja a nyugat. De lássuk, mennyit is vesz el minden magyar embertől a nyugati kizsákmányolás? Természetesen nem szabad a magyar béreket a legfejlettebb nyugati államokéhoz hasonlítani. Abszurdum azon…..
JogÁsz Svédek, finnek tanuljatok! 2016.07.23 22:07:32
Kósa Lajos, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke Röszkén azt bírta mondani, hogy a menekültek számára kialakított tranzitzóna olyan jól működik, hogy azt már a svéd és finn hatóságok is tanulmányozzák. Kép: kettosmerce.blog.hu Én meg is értem mohó tanulásvágyukat. Ezek a…..
PuPu kolléga cikke kiválóan mutatja be a liberális nemzet-koncepció abszurditását. Vicces dolog a liberális logika: egyszerre két, egymásnak ellentmondó állásponttal támadni a valóságot. Egyrészről azt állítja a nemzet valami kitalált, felesleges, idejétmúlt valami,…..
Terjed az utóbbi hetekben egy hamis hír a keresztény médiákban. A hír lényege: az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, hogy idén március 1-től bűncselekmény lesz kiskorút megkeresztelni, ez ugyanis ellenkezik az ENSZ által 1989-ben elfogadott Gyermekvédelmi Egyezmény 3.…..
bircahang Orbán Bulgáriában 2016.01.30 10:10:00
Bolgár sajtóvisszhangok Orbán bulgáriai látogatásával kapcsolatban: “Orbán Viktor megmutatta, milyen egy igazi államférfi, akinek tetteit hazája nemzeti érdekei határozzák meg.” “Orbán példát adott a kisebb EU-tagállamoknak: nem kötelező Brüsszel csicskásának…..
A lengyel nép demokratikus választása után – melynek eredményeképpen nem a háttérhatalomnak tetsző kormány került hatalomra – egyre fokozódik a liberális agresszívitás a lengyelek országa ellen. Brüsszelben mindenki toporzékol, hogyan eshet meg, hogy a demokratikus lengyel…..
bircahang Litvinyenko 2016.01.23 16:16:00
Alekszander Litvinyenko kapcsán ismét beindult az oroszellenes propaganda. Pedig a dolog tiszta. Litvinyenko likvidálva lett egy orosz titkos művelet keretein belül, miután halálos ítélet lett rá kiszabva az orosz legfelsőbb vezetés által, nemzetbiztonsági okokból. Ugyanúgy, ahogy ez nyugaton is…..
Az eszmék elhalásának egyik fontos jellemzője a dogmatizálódás és a valóságtól való elszakadás. Megéltem ezt személyesen a 70-es és 80-as években a marxizmussal. Most ugyanez élhető meg a liberalizmussal. Annak idején volt is egy szovjet vicc: ha a tények ellentmondanak az…..
Annak idején a Szovjetúnóban létezett a magyarra társbérletként fordított коммунальная квартира nevű lakástípus. Lényege: minden családnak van egy-egy szobája a lakásban, s a közös helyiségek pedig az összes lakos használatában állnak. Ugyanez…..
Hogy miért annyira jó a Fargo második szezonja, arról majd a jövő heti zárórész után fogunk írni, mindenesetre a kilencedikben olyan történt, amiről muszáj beszélnünk. Figyelem: S P O I L E R! Képzeljük el, micsoda trollkodás lenne, ha az egyik Walking Dead idényzárójának…..