Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Realista Pista

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én nem tudom mi van a levegőben, de már megint nyugdíjbiztosítással kapcsolatos cikk és már megint egy függetlennek mondott pénzügyi tanácsadó blog. Én meg már megint reagálni fogok, mert mint tudjátok: vége a gyereknapnak és a hülyeséget nem fogom tolerálni. Ha meglátom,…..
Sorozatom folytatódik, amikben olyan cikkeket elemzek ki, ahol pénzüggyel foglalkoznak, ahol a pénzügynek szólnak be és ahol megpróbálnak téged manipulálva sarkosított leírásokkal, alternatív világok létrehozásával "segíteni". Tegnap jelent meg egy cikk , amiben a szerzőt…..
Realista Pista 2015.12.12 13:12:19
@Sobbis: Te viszont ha olvastad is, nem érted, bár ehhez az író is hozzájárul. Az a típus lehetsz, aki megfelelően nagy számot látva az eszét már nem használja. Ha a 7.2M-t nem egy ilyen bazi drága termékbe teszed, hanem csak ugyanilyen kockázatú kisebb költségű(ek)be, akkor több pénzt keresel a végén. Ez persze nem érdeke az UL ügynöknek, hisz ő cirka egy évi teljes befizetésedet (akár többet is) megkapja jutalékként. Aztán meg nyilván a biztosító sem ingyen dolgozik.
Lehet gondolkodnod, h akkor mi is a baromság. :)
Realista Pista 2015.12.12 18:58:00
@Sobbis: Először leostobázol, de már látod, h ez öngól volt. :) Most tényleg azzal jössz, h én a 2%-ba tartozom, és úgy igazam van, de 98% nem ezt igényli? Attól, h megideologizálod - hamisan -, attól még drága marad a termék. Szerinted tisztességes átverni az embereket, csak mert nem értenek valamihez?
Semmi közöm a kiszámoló bloghoz, mint ahogy ehhez sem, de - a szerinted fejletlen személyiségemmel - képes vagyok összeadni és kivonni. Te viszont esetleg maga vagy a szerző, esetleg közeli hozzátartozó? Mert olyan vehemenciával véded.
A nyesz helyet több, rugalmasabb konstrukció közül is választhat bárki. A lényeg egyszerű, mint a bot: az átlagember is simán megoldaná a megtakarítást akkor is, ha nem lenne UL, nyugdíjbiztosítás stb, és jobban járna. Ezzel persze nem ért egyet az, aki ezen élősködik. :) No, de mindenki számoljon el a saját lelkiismeretével.
Realista Pista 2015.12.16 22:26:00
@Sobbis: Remek a szövegértésem, és már átlagemberrel is beszéltem. Magamat is annak tartom, nem valami magasabb kasztbélinek, mint te.

A logikádat folytatva, az uzsorás is valójában jót tesz az emberekkel, hisz csak pénzt ad nekik, hogy megéljenek. Igen, ő a másik irányból, de ugyanazt csinálja, mint te. Megideologizálja, hogy ő valójában segít.

Ha valaki személyi kölcsönt vesz fel feleslegesen (példád szerint), az bizony butaság. De akkor sózzunk rá még UL biztosítást vagy nyugdíjbiztosítást is, igaz?

Javaslok egy alternatívát: az alacsony(abb) költségű befektetéseket reklámozd az embereknek, hisz azzal egyrészt tanulnak, másrészt még több pénzük marad a végén. Hisz ez a célod, nem? Ja, hogy akkor kevesebb jutalékot kapsz? :D Jöhet a lelkiismeret meg a tükör.