Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jilsander

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hihi, annyira furi hétévégém volt:))Azzal kezdődött, hogy 40 éves lettem. Na azér. Nem akármi!Van nekem egy szerelmem, egy olyan elérhetetlen, nincs nagyon messze, de elég közel se:)) Megint nem adott puszit, pedig kértem tőle, hát tartsa meg magának, ha neki így jobb. Mondhatnám,…..
Nemtom, kábé két hete nyűglődök, szenvedek, dohányzom ésatöbbi. Tegnap este volt a csúcs, a negatív csúcs, egy kis nagypapa bor, cigi, kissé hisztérikus újélet kezdés egy kis futással, szorgos tevés-vevéssel (máskor egy hét alatt nem csinálok meg ennyi mindent hétköznap…..
Van egy elég intim problémám, ami azt illeti... szóval a macskám folyton a vécébe turkál, ha egy kicsit nem figyelek oda, de különben akkor is... A két hátsó lábával kapaszkodik az ülőkébe, az elsőkkel meg laborgyakorlatot folytat a petri- helyett a vécécsészébe'. A minap…..
Sajnos csak igen kevésre emlékszem a ma éjszakából, pedig többfélét is álmodtam.Egyik: Valami pasival vagyok egy lakásban, asszem valahogy összetartozunk, és nagyon sok dolgom van, mert repülővel el fogok utazni, és kicsit reménytelennek tűnik, hogy addig mindent be tudok fejezni.…..
Némelyek csodálkoznak rajta, de tény, hogy lepkefóbiás vagyok. Furcsa mód az öcsém is. Lehet, hogy ez genetikus. De lehet ugye a nevelés is. A véletlenről nem is beszélve. Most, hogy itthon volt egy pár napra, már ketten szenvedtünk attól, hogy valami különös és ismeretlen oknál…..
Szerettem volna már írni, mert nagyon hiányzik, de csak ezek jutottak eszembe ma reggel, mint olyanok, amiket mindenképpen le kell írni. Meg ne kérdezd, hogy miért:))) Vagy kérdezd, hát mit bánom én.az egyik:Nagyon-nagyon gáz, mikor lelepleződök magam előtt, ilyenkor nagyon nagy…..
Matekvizsga - fiu rosszul lesz. Kórház: bradycard= lassú szívműködés= pulzusszám 48/perc, atropin-ra nem reagál. Toxikológia, CT negatív. Otthoni mérgezés? Házi paradicsomszósz. Botullizmus? Nem. Mérgezés: szervesfoszfát?karbonát? - ha bőrről szívódott fel - fürdetés.…..
Jilsander 2009.08.29 00:28:16
Hát ez szánalmas, de tényleg. Itt olvasgatok...erre felfigyelek a "mérgező farmer"-re. Azt hittem, én balga, hogy egy farmon gazdálkodó un. farmerről van szó.
Kiemelem; nem ismerem a doktornőt, csak szívesen olvasom a bejegyzéseit. Ugyanakkor mind foglalkozásom, mind pedig "bloggerségem" kapcsán tisztában vagyok a netes illemszabályokkal. Amit, itt most durván megszegtek.
Szóval:
Dittácska fontoskodik és reklamál, miközben csinálja itt az ingyenreklámot a nevezett nadrágnak. Igen, ingyenreklámot...a blogtulaj helyében törölném a képet a kommenttel együtt. Miért is? Hát hogy ne adja ki a google ezt az oldalt...mint a nadrág márkáját népszerűsítendő. De jól látható a komment írójának a neve mellett egy link, szóval láthatóan nem véletlen írta le a nadrág nevét. Rafinált, nem mondom. Ezer éve blogolok, de ilyet még nem láttam, hogy egy kép miatt ilyen szöveget nyomjon valaki. És csak annyit szeretnék mondani: nem hiszem, hogy "hitelrontást" követett volna el bárki is. Többségünk, ha agyonvernek se ismerné fel ennek a gatyónak a márkáját. ( ellentétben Dittácska állításával. Ami nevetséges amúgy. Tényleg nagy az Isten állatkertje.) Engem, mint olvasót, a márkája végképp nem foglalkoztatna, hiszen a LEVIS a kedvencem, no meg az ARMANI és a PRADA. Ebben a sorrendben. És végül, kifejezetten pofátlanságnak tartom, hogy valaki itt reklamál egy kép jogdíjai miatt, miközben linket helyez el a cége webshopjáról. INGYEN! Ehhez tényleg pofa kell, már bocs. Ez ugyanis REKLÁM. És a netes etika szerint illik, sőt; ki kell kérni az oldal tulajdonosának az engedélyét mindenféle link elhelyezésére.
Ja, amúgy millió ilyen eset történik naponta, ilyenkor, ha a kép tulaja nem megalomániás, csak annyit ír, hogy:
" Kérlek szedd le a képet, vagy írd ki hogy az enyém. Köszi" Ditta kedves; tanulni, kérdezni nem szégyen. Most, tetszik-nem tetszik kapott egy kis leckét egy agrármérnök/PR/Marketing tanácsadótól. Ingyen :)
Kedves Zsuzsa, Önnek gratulálok a bloghoz; hiánypótló! További jó munkát - és írást kívánok, szeretettel!
Na, hát vége a nagy szerelemnek. Ennyi volt. Befejeztem, ő volt utolsó érzéketlen tuskó az életemben, ilyen többet nem lesz. Nem büntetem magam tovább ilyenekkel. Nem ilyet szeretnék.Hanem milyet?Olyat, akinek van szive. Aki hagyja magát szeretni, és viszonozza is. És nagyon fogom…..
A kedvesem azt álmodta, hogy megnyert egy Porsche Carrera-t.Szerintem is:)..
Nagyon érzékeny hangulatban vagyok. Erre lehet azt is mondani, hogy szorongok ezerrel.Azon gondolkodtam el, hogy mi az a rossz érzés abban, ha valaki azért aggódik értem, hogy a pasim vajon szeret-e engem télleg. Mert van benne valami nagyon kellemetlen. Nem tudom hogy jutott ez eszembe, de…..
Jilsander 2009.08.11 19:01:34
Mikl in London Igazság 2009.05.16 19:26:16
Sokáig azt hittem, hogy különböző távolságokban vagyunk az Igazságtól. Ki előbbre ki hátrébb tart az úton. Mára viszont az lett a véleményem, hogy ez nem így van. Nincs személyes igazság, csak kollektív. A belső útkeresésnek sem az az értelme, hogy Én közelebb kerüljek az…..
Egy üvegfal két oldalán állunk és nézzük egymást. Nekem nem olyan jó így, elindulok keresni egy ajtót a falon, mire te tiltakozol, hogy nem, ne menjek el. Maradjak, nem kell az az ajtó. Jobb így. Látjuk egymást, nem történhet meglepetés. Ami nem kezdődik el, annak vége sincs, nem…..
Najóvan, azért ez már több a soknál. Hülye ez?Eljött az ideje, hogy világosan leírjam, mi is történt, legalábbis az én megélésem szerint. Járok táncolni ugye. A Józsival kezdettől fogva kialakult egy kapcsolódás, ami először egy intenzív szemkontaktus volt, aztán követték…..
Na szóval az történt, hogy az Árpi törölt engemet a Skype-on. Ez engem szíven ütött. Tegnap este. Aztán e-mailben megkérdeztem tőle, hogy tényleg-e és hogy miért, és azt írta, hogy semmi különös, csak nem használtuk, ezért törölte. Ez is szíven ütött. Ma este. Mert…..
Régóta foglalkoztat ez a kérdés, és most úgy tűnik, találtam egy lehetséges megoldást. Szerintem sokan lesznek, akiknek nem annyira fog tetszeni. Különben azért tűnik jónak (mmint a megoldás), mert nagyon egyszerű és ez a nagy dolgok természete. Csak bele ne essen az eső az…..
Jilsander 2009.03.24 01:01:14
NA drágám ezt szépen összefoglaltad :) A téglás haláleseten most is röhögök...jó duma. Mindenesetre megindítottál, hogy idesszösszenjek egy regényt XD Igen, őszintének kell lenni, csak ugye a hangsúly a kíméleten van. Mert ugye mondhatod a halálos betegnek félvállról is hogy " na maga rákos van még hat napja..." végül is igaz, nem? De ha ezt teszed, kíméletlenül vagy őszinte. Anno a fősulin etikából volt egy eset. Hogy ugye nagybeteg a néni, nyugalomra van szüksége, kórházban van. Igen ám, de autóbalesetben meghal a fia. Namost mi legyen? Megmondja az orvos...mer ugye az az igazság-vagy várjon míg a néni felerősödik? No, ez egy etikai kérdés éppúgy, mint az őszinteség. A válasz egyértelmű: Nem szabad megmondani...akkor, és ott, nem. Amúgy ezt beléjük is verik az egyetemen.
Ugynakkor vannak emberek, akik az őszinteséget mintegy szadizmust élik meg. Tudják hogy fáj amit mondanak, és ezt élvezik, hogy látják hogy a másik ettől szenved. Ismersz, asszem őszinte lennék. De nem vagyok kíméletlen. És igen...jópár pasit utasítottam vissza...ugyan miért van az, hogy ma mégis akár beszélhetnénk is? MIért vagyok szinte mindenkivel beszélőviszonyban? Márha felhívnám valamelyiket..XD Azért, mert az elutasításom nem kíméletlen volt, hanem ésszerű okkal alátámasztott- amit csak egy hülye nem értene meg. Értem ezalatt: ha egy pasit vissza kell utasítsak, mert kövér és hányok tőle, nem ez lesz az indokom, mert nem BÁNTANI akarom, hanem visszautasítani. Ergo azt mondom, hogy ne haragudj, egyáltalán nem vagy az esetem, és pont. A többit tudja ő is...van tükre. Szóval én úgy vélem, hogy mindig kíméletesnek kell lenni, ellenkező esetben az ember maga se várjon kíméletet. Az, hogy valamit emberi módon közlünk, az nem őszintétlenség, hanem emberség. No, utóbbit tanulni kell, hogy úgy mondjam jól kell szocializálódni XD
Ha valakit vissza kell hogy utasíts...ne hidd, hogy ölnöd kell. Ne hidd, hogy kést kell szúrj a szívébe, hiszen ha van ép esze, már közeledésekor benne volt a pakliban hogy talán NEMET mondasz. Ergo, számít rá, csak nem úgy csinál. Egy emberi módon megfogalmazott elutasítás még emeli is az ember renoméját. Ha valaki nyersen, durván és kíméletlenül őszinte, azzal baj van. Az szadista, és sérült. Na ha még büszke is az ő "őszinteségére" akkor még tirpák is. Pontosan ismerek egy ilyen embert( nőt) pechjére tudom minden pszichés problémáját. Ergo átlátom, hogy őszintesége mögött éppen az ő kis berothadt tüskéi vannak, azok a tüskék,, amiket ő kapott élete során. Ezeket lődözi vissza nyers "őszinteségével". Ha má nekem nem jó neked se legyen alapon....Szerinted? Szóval ha valaki téged akar, de te nem...egyáltalán nem kell ölnöd. Tiszta szívvel, tiszta lélekkel amúgy képtelenség is. Amikor valakinek nem kellettem...kénytelen kelletlen felfogtam, és elfogadtam. Kinek a pap-kinek a papné. ( én egyikse vótam..hihi szal nem kellettem hihi) Ja, és a megbocsátás? Mi a tárgy? Mit kellene megbocsátani? Nincs mit megbocsátani...nincs tárgya a megbocsátásnak.
Tavasz van, és süt a nap :) Nézd csak meg az ajtód előtt a kertecskédet, hogy térnek magukhoz a növénykék, amiket TE ültettél :) Nemsokára megint olyan szépek lesznek hogy ihaj :) Hát még ha rádszabadítom magam, mert új ötletem hogy ültessünk zöldségpalántákat a jó nagy kertedben és akkor átjárhatok kapálni meg lesz finom bio zöldségem. Meg neked is. Csak még nem hívtalak ezügyben hihi. Látod...nekem még kertem sincs. Kertem??? Házam. Ami van... az nem az enyém. Nekem semmim nincs....az a jó, ha ezt sose tapasztalod meg.
Szóval...ne nézz visszafelé, max. egy pillantás erejéig.
Mosoly van, és továbblépés, lapozás és egy szép új fejezet :) Vagy új könyv :) Izgalmas, tele képekkel...
Ja...te írod :) Csak jó lehet....;)
Van a kuplerájnak egy olyan foka, amikor már fokozhatatlan. Ebben van valami édes, mert ilyenkor már akármit hagyhatsz akárhol, dobhatsz akárhová, nem ront a helyzeten. Egyfajta szabadság. Nos ezt bizonyos ideig el lehet viselni, szerintem mindenkinek van egy ilyen küszöbe, hogy meddig.…..