Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Farkas György

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blog címe az angol mainstream szóra utal, aminek szó szerinti fordítása fősodor vagy főáramlat. A Wikipédia szerint a fősodor szó „…valamely tudomány vagy művészet célközönségének és szakértőinek többsége által elfogadott és támogatott irányzat megjelölésére használatos. Minden területnek és…..
ipartelep mondja Tény-e a jövő? 2017.01.19 22:17:27
Egyszer a címben említett kérdésről vitatkoztam egy filozófussal. Elég nagy meglepetésemre, ő azt mondta, hogy a jövőre vonatkozó állítások tényállítások - röviden, tények. A példa, amit erre felhozott, a "holnap (is) felkel a Nap" állítás volt. Ez ugye, egy nagyon nagy valószínűséggel igaz állítás.…..
A Farkas György 2017.02.04 05:41:13
@Untermensch4: Igen, én is úgy gondolom. Sokszor, elkerülhető bármiféle félreértés. // ezt célszerűnek tartom más esetben is alkalmazni. // A nyelv is változik, no meg egy-egy ismert fogalmat, a filozófusok újra értelmeznek.Más megközelítésbe kerülhet. Iszonyú mennyiségű filozófiai irányzat alakult ki.Gondolom Ön is tapasztalta. Iszonyú nehéz például fölfogni egy posztmodern írást. Pluralista szerű gondolat halmazok és ráadásul egy csomó természettudományból, matematikából átvett fogalmak, amiknek se füle, se farka.
A Farkas György 2017.02.05 07:37:27
@ipartelep: Még egyszer leírom, nem szokásom senkit se kioktatni és azzal egészíteném ki; főleg nem le minősíteni annak külsejét vagy szellemi képességeit.
A blogposztodról, rövid, tőmondatokba
1. Triviálisan igaz amit leírtál. A jövő feltételezett eseménye(i) nem tény(ek)
2. Az emberek 100 %-a tudja, legföljebb reménykedik, egy hétig, hogy 5 találatosa lesz a lottón.
3. Akkor miért írtam hozzászólást ?( 2017.02.03. 08:21:45) /ez gy kicsit hosszabb / Mert nem értem ? de értem. Akkor mi a fenének hozzászólni ? Mert nem azt nem értettem meg amit a blogposztba írtál, hanem azt, hogy egy triviális igazságról miért szükséges azt egy bonyolult érveléssel cáfolni, hogy minden ellenkező vélemény hamis.
Viszont két dolog elgondolkodtatott.
Az egyik, a hozzáállásod bármiféle más jellegű, tartalmú véleményre. Lehangoló.
A második, hogy igazából érdektelen, vagy esetleg zavaró, amelyik hozzászólás esetleg nem szervilis.
Végül.
Hogy tényleg nem olvastad végig az első ( 2017.02.03. 08:21:45) hozzászólásomat bizonyíték, hogy Borges írásának rövid elemzésében, pontosan leírtam, hogy mi történne ha jövőt tényként fogadnánk el.
Ami triviálisan lehetetlen.
Ergo Belekapaszkodtál az első mondatomba és megalkottad a negatív szellemi profilomat. Ilyet én nem teszek.
Ha azt írod, hogy nem kötelező olvasni a blogod. Igazad van !! Ha azt írod, hogy hozzászólni sem kötelező. Ebben is igazad van. Sőt, ha azt írod, hogy lehet hozzászólni, de csakis kérdést föltenni. Igazad van. Tiéd a blog.
Ennyi.
U.i:
Tisztelt Roman von Ungern-Sternberg ! ( utalva az ipartelep profilkép választásodra )
"Légy filozófus, de filozofálgatás közepette is maradj ember. " David Hume
Bejött a Fidesznek a menekültpara – írja az Index. Az emberek kétharmada csontra benyalta a habonyi gyűlöletpropagandát és retteg a menekültektől. Mert azok majd felrobbantják/elveszik a munkáját/kultúráját. Mindezt úgy, hogy az országban gyakorlatilag nincsenek menekültek. Nem voltunk, nem vagyunk…..
A Farkas György 2016.08.07 18:56:54
Nem rajongok ezért a kormányért sem, mert volt már korrupt és korruptabb és legkorruptabb ! de milyen összefüggés van a korrupció és migráns kérdés között ? Mert nem sok, vagy a migránsok is korruptak és politikusok (?) vagy a mi politikusaink migránsok és korruptak ? Szerintem a magyar szavazók felnőtt emberek és nem "címeres marhák" ! Esetleg arra is gondolhatok, hogy négy évenként "címeres marhák" is lehetünk, mert a média, mint nagyhatalom módszeresen üresfejű marhát csinál belől(em)ünk. Még az sem tűnt fel, hogy a fidesz náci propagandát folytat (?) és tuti rossz logikát alkalmaz, hogy összemossa a terroristát a migránst és a menekültet ! Persze mindenki a zsebében hordja a helyes döntést, hogy ki kicsoda és mit akar, milyen szándékkal jön Európába. Csupa igazmondó fog ácsorogni, mikor benyújtja kérelmét - "én kérem terrorista vagyok !" :) Azt egyáltalán nem értem, hogy miért mi vagyunk a sz@r emberek, mikor a nagy Német birodalom közölte, hogy befogadnak minden migránst vagy menekültet. Véleményem szerint, azért nem ártana az okos nyugati világnak gondolkodni - nem szégyen ! -
hogy milyen következménye lehet kijelentéseiknek - az EU-ról nem is beszélve ! Még valamit, tudtommal rajtunk kívül több uniós állam sem óhajtja a kvóta rendszert, pedig ott is lehetnek korrupt politikusok. Utoljára nem rajongok a kormányért, nem vagyok Orbán fanklub tagja, és azt is tudom, hogy korrupció van, volt és lesz, azt viszont nekem - én - kell eldönteni, hogy elmegyek e szavazni és melyik négyzetet jelölöm meg. Ennyi
A Farkas György 2016.08.07 19:50:46
@FF2: Igaza van, és egyetértek ! Igazából másra szerettem volna fölhívni a figyelmet és szerintem ezt Ön is érti. Ha lehetne arról ügydöntő szavazást ki írni, hogy a korrupt politikus szimpla hazaáruló és összes vagyonát vissza veszi az állam és 20 évig börtönbe rohadna - nem tévézne, golfozna stb -, lehet megoldás lenne sok más problémánkra is. Köszönöm figyelmét.