Regisztráció Blogot indítok
Adatok
3764285289

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt vasárnap azon töprengtem, hogy honnan rendeljünk gyorsan valami kaját, és az a - teljesen kifacsart - dolog jutott eszembe, hogy mennyivel könnyebb lett volna gyerekkoromban a Netpincéren választani, hiszen alig ismertünk más konyhát a sajátunkon kívül :) Pedig nem volt az olyan nagyon régen,…..
3764285289 2015.12.05 12:10:19
Az Ízek utcája a Royal szálló Király utca felé eső oldalán a hetvenes évek vége környékén olyan elit helynek számított, ahol "nemzetközi" ételeket lehetett enni. Volt például hamburger, pizza, ilyesmi, ami még akkor az átlagember számára ismeretlennek számított nálunk.
Találtam egy cikket erről: "A Royal Szálló azzal válaszolt a Hilton kihívására, hogy 1976-ban megnyitott a vendégeket látványkonyhával csalogató új étterme, az Ízek utcája menüjébe felvette a hamburgert, a popkultúra jelképét."
www.forrasfolyoirat.hu/1107/havadi.pdf
Kicsit később a Szabadság szálló Rottenbiller felé eső büféjében is volt ilyesmi.

A Pizza udvar a Bajcsy Zsilinszky 27. udvarában balra hátul volt, a nyolcvanas évek közepén táján volt trendi, mint az egyik első "olasz" étterem. A belső udvaron át szinte az utcáig állt néha a sor, az asztalokért kellett sorba állni.

Nem tudom ki hogy emlékszik, de hot-dogot Pesten először 1978 szeptember végén ettem a Boráros téren, a gyorsvasút végállomása melletti bódénál.