Regisztráció Blogot indítok
Adatok
g100

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Úgy megverték a keresztény családapát, mintha csak Pakisztánban volnának     Azoknak, akik a muszlim hitről kereszténységre térnek, gyakran el kell hagyniuk a hazájukat, mert ezzel életveszélynek teszik ki magukat. A szerencsésebbek toleráns, nyugati országokba utaznak,…..
g100 2015.12.19 10:19:03
@Biológiai skinhead: A többiről is vannak hiteles írások olyan emberektől,akik megélték azt az időszakot,találkoztak Jézussal,látták a csodákat,látták az áldozatát és találkoztak vele a feltámadása után is...ők azt állítják,hogy Jézus azért halt meg,hogy elvegye az emberiség bűnei miatti büntetést és felszabaduljunk az Istennel való szeretet kapcsolatra .Ennek velejárója az emberek iránti feltétel nélküli szeretet is.
Csak,hogy a fenti hírhez is kapcsolódjak: Aki azokat az embereket támadja,gyilkolja,utálja...,akik ezt a szeretetre épülő hitet vallják ,az az ember (szerintem) magát a szeretetet,a szeretet Istenét is utálja,támadja.. Egyébként a fent említett támadók szerintem bárkit agyon vernének,aki nem ért velük egyet.....ezt a rendőröknek nem kellene annyiban hagyni,mert sokkal komolyabb események követhetik ezeket... A baj utáni megemlékezésekkel már nem sokat fognak érni...
Üdv :g
g100 2015.12.20 14:55:59
Az általad említett Istenségekkel kapcsolatban nem igen tudnál hozni olyan példát,ahol létező,fizikai találkozásról,együtt élésről valóságos emberi ,baráti együtt élésről,közös munkáról szólnának.(úgy mint Jézus és tanítványai életében)Ráadásul ezek az emberek(pl:az apostolok) évtizedekig,a haláluk napjáig,ami a legtöbb esetben mártír halál volt,kitartottak emellett a megtapasztalt bizonyosságuk mellett...Ezt semmiképpen nem lehet elmebajnak,pszichózisnak,hallucinációnak nevezni!Főleg ennyi átlagos életet élő ember egybehangzó állítását nem!
Az említett istenségekkel való "találkozás"-hoz (teljesen jól látod) tényleg valamilyen szer szükséges(manitou,zeusz,jupiter,)legtöbbször ez egyoldalú l"kapcsolat" és emberek érzelmi állapotától függő érdek döntések más emberekre kényszerítése a vallás által(rá fogják,hogy allah v. zeusz mondta., ezért meg kell csinálni...)(Ahogy valaki mondta: a vallás a nép ópiuma....)
Meg kell vizsgálni,hogy mi áll a vallás mögött és mi a gyümölcse.Ha nem az építés nem a szeretet a cél,a gyümölcs,akkor egyértelmű a helyzet.
Teljesen megértelek egyébként!Nagyon sok rossz példa,rossz gyümölcs ,hatalmas tévedések,gonoszságok származnak a vallásosságból.Látszik a világban :iszlám terrorizmus,de vannak más vallások közötti ellentétek,vagy a "történelmi egyház" által elkövetett népirtások (inkvizíció),stb.
Nagyon nehéz ezek láttán hitre jutni.(ez hatalmas bűne a vallásnak!) De! Mégis buzdítalak,hogy keresd a szeretet Istenét! Valóságos!
Remélem át ment,amit közölni akartam:(volt pár körmondatom..)
Tovább már nem gyötörlek,nehogy egy hiábavaló,méltatlan ,véget nem érő vita legyen belőle.(persze a további véleményedet elolvasom!)
Szeretettel:G.
g100 2015.12.17 18:28:22
@Biológiai skinhead: Szia!
Több dologban is különböznek.
A valódi kereszténység nem vallás, hanem valóságos apa-fiú kapcsolat Istennel.
Nem szertartások,dogmák követése.
Nem kitalált lényekről készült képek,szobrok szolgálata.Nem is meghalt jónak mondott emberek szobrainak hiábavaló tisztelete.

különbözik még például abban,hogy van valaki,aki annyira szeretett,hogy meghalt értünk: Jézus! (Ez történelmi tény!)
Ez a tény (aminek tanúi,az életüket adták azért,hogy ezt másokkal megosszák) és az,hogy a földi pályafutása alatt csak jó dolgokat tett,soha sem uszított,mindig az egymás iránti és Isten iránti szeretetre buzdított meggyőzött arról,hogy a kereszténység jó út.Jézus önfeláldozása és feltámadása meggyőzött arról,hogy Isten létezik,Isten szeret. Ezt a megismert és megélt szeretetet közvetíti egy valódi keresztény...
Üdv:g!