Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eses

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb bizonyíték, hogy a Valentin-nap valójában a szakításról és nem a szerelemről szól, mert hiába van a történetben gyönyőrű rózsa (végre nem szekfű, meg sárga orchidea), az is csak a hazudozás eszköze.   Sziasztok! Gondoltam én is megirom történetem, bár…..
Kénytelen vagyok egyetérteni a levélíróval, az általa nem is röviden felvázolt kapcsolat tulajdonképpen egy hosszú, szívatásokkal és kegyetlenkedésekkel tarkított szakítás. Heti tematikánk a pénz. Hol vannak már azok a nők, akik nevetnek a kajajegyen: már egész havi…..
eses 2008.03.10 16:46:27

Sziasztok!

Én írtam a posztot. Az első pár száz kommentet volt eddig időm csak elolvasni. Itt volt pár visszatérő kérdés, és félreértés amiket tisztázni szeretnék.

1. helyesírás és diploma.

Igen, a helyesírás nem az erős oldalam. Erre nem vagyok büszke, de nem is nagyon érdekel. Ezért meg fogtok kövezni, de én úgy gondolom, hogy nem az emberiség van a nyelvekért, hanem a nyelvek az emberiségért. Mi használjuk a nyelvet, mert szükségünk van rá. Keveseknek az életük és szakmájuk a nyelv, azoknál más a helyzet, de én nem tartozom közéjük. Amúgy meg azt azért remélem senki sem gondolta komolyan, hogy amikor leírtam, hogy „hüje vagy filyam”, nem tudtam pontosan, hogy azt hogyan kéne helyesen leírni??? Ha hosszú a történet és kusza, akkor bocsi. Nem bölcsész vagyok. Ez van. Egyikünk ehhez ért jobban, másikunk ahhoz. És ez így van jól.

A diploma megléte és száma szerintem nem függ össze semmivel. Tapló állatok is kaptak diplomát, és ismerek olyanokat, akiknek érettségijük sincs, mégis nagyon bölcs és jó emberek. Amúgy műszaki és gazdasági diplomáim vannak (nemcsak felsőoktatásba jártam időt tölteni, el is végeztem azokat), és egyiknél se firtatta senki a helyesírást. Miért is tette volna? Egyik terület sem erről szól.
Nem hiszem egyébként, hogy a helyesírást kéne firtatni egy ilyen posztban…


2. V kinézete

Többen is felételezték, hogy a hölgy a szőke bombázó szilikon mellekkel kategória volt. Utaltam rá, hogy ez nem így volt, de most leírom még egyszer, hogy ő _teljesen átlagos_ kinézetű nő volt. Abszolút nem az a fajta volt látszólag, aki ilyesmire képes.


3. A kitartási hajlandóságom

Többször előkerül az is, hogy ha lett volna elég pénzem, én is simán kitartottam volna. Ez nem igaz. Bár az írásom alapján valóban lehet így is érteni. Nem voltam egyértelmű, bocsi. Nem tartom normálisnak, ha a kapcsolatban bármelyik fél kitartja a másikat. Viszont azt se normális szerintem, ha minden közös kiadás után pontosan feleznek mindent. Szóval sóher sem vagyok, aki nem hajlandó egy fagyit sem fizetni a kedvesének.


***


„crm 2008.03.10. 10:19:48

Én is voltam egy ideig ilyen mazo kapcsolatban, de utána nem sírtam, közben nem értetlenkedtem, hanem levontam tanulságként, hogy na, ezt többet nem.”

Crm! Én sem sírtam. Pusztán megosztottam Veletek a történetet. Nagy különbség.


***

„csakénnem 2008.03.10. 09:59:21
Egyébként egy ilyen lány szemszögéből a történet így nézhet ki:

Azért voltak elvárásai a srácnak.
Dögösek legyenek a cuccaim. A bőröm legyen feszes, hibátlan; pont a megfelelő árnyalatban. A sminkem olyan legyen, mintha nem is lenne. Manikűr, pedikűr, kozmetikus alap. Bezzeg a fogát erősen szívta, ha szóltam, hogy apukám, nekem ezt valamiből ki kell fizetni.
A testemről nem is szólva. Egész nap gyúrtam, de neki ez nem volt elég. Kábé öt ször (sic) annyi időt kellett volna a kondiban töltenem, mint amennyi szabadidőm volt, hogy megfeleljek neki. És akkor a saját szórakozásomat most télleg mikor????”


Ez baromság. Semmi ilyen elvárásom nem volt. Tudom, írásban, főleg egy amatőr írásban nem megy át minden, nagyon könnyű félreérteni dolgokat. Hallottam már ilyenről a gyakorlatban, akár igaz is lehetett volna a felvetés, de itt most nem volt az.


***

„Elveszett Angyal 2008.03.10. 09:49:48
Ezekben az a szomorú, hogy az író levonja a tanulságot, majd a következő (amúgy esetleg rendes, megbízható, kedves lányt) elküldi a vérbe az első félreértésnél...”

Nem így volt. :)

***

Na itt beidézek több kommentet.


„zio 2008.03.10. 09:54:03
Ismerek egy pár szerencsétlent, de hogy valaki ennyire vak,béna, balek legyen ez kész!Hogy tudtál ennyire szánalmas lenni,semmi önbecsülésed nem volt?”

---

„jara 2008.03.10. 09:55:15
csakénnem:

Ez így van. Ez a pasi szerelmes volt a csajba. És amikor az ember szerelmes, akkor gyakorlatilag védtelen.”

---

„Lui_78 •
fejtegeto.blog.hu/ 2008.03.10. 09:56:35
Legnagyobb baj, hogy ott kerestek értelmet és logikát ahol nincs. Nem nagyon lehet ésszel megmagyarázni miért vannak ilyenek. Miért jó ez valakinek. Ők máshogy működnek, erre van igény. Ennyi:) Aki meg tudja érteni, az régen rossz:)”

---

„Birka • birka.sarok.org 2008.03.10. 10:04:30
Két dolgot jegyeznék meg.
Egyrészt a hócipőm tele van azzal, amikor valaki elkezdi kritizálni a történetek szerkesztettségét. Ezek lényegükben magánlevelek, nem újságírók írják, tessék szépen ezt elfogadni.
Másrészt igenis van olyan, hogy az ember annyira szerelmes, hogy mindent beszop - a srác, ahogy írta, tanult belőle és ez a kulcsmondat, sokan, sokszor cselekszünk a racionális énünk ellenére, ösztönből. Aztán egy ilyen durvább mutatvány után megtanulunk vigyázni magunkra. Fontos ez a személyiségfejlődés szempontjából.”

---

„Birka • birka.sarok.org 2008.03.10. 10:11:39
VicGilson, ott a pont.
Igenis van annak komoly felelőssége, hogy ha valaki odavan érted és ezt te elfogadod. Nyilván ehhez intelligencia kell, hogy tudd kezelni.

Szerintem a srác nem ordasnagy f@sz, nem volt vele semmi baj. Szerelmes volt. Kb a fél világirodalom erről szól és az így létrejövő rettenetes kötődésekről és érzelmekről.”

---

„kivilágítatlan fekete kerékpár 2008.03.10. 09:45:54

A történtekért egyébként részvétem, egy-két hasonlón (talán nem ennyire durván) mindenki átesik, mielőtt benő a feje lágya.”


---

„jara 2008.03.10. 08:48:11
Én nem gondolom azt, hogy ez a pasi lúzer, vagy balek. Csak tud őszintén és feltétel nélkül szeretni akkor is, amikor semmi értelme. „

---

„jara 2008.03.10. 08:56:13
TotYa:

Én mindig becsültem azokat, akik így, teljes odaadással tudnak szeretni. Még akkor is ha nem trendi. :)”


Na kérem…
Azért látom, volt aki megértette a dolog lényegét.
Ez egy érdekes dolog. Abszolút nem tartottam magam ezen eset olyan embernek, akivel ilyen megeshet. Mégis megesett. Hogy nincsen önbecsülésem? Talán időnként még sok is. Én fullra kitartani egy nőt? Elképzelhetetlen… Mégis hónapokig voltam egy olyannal, aki ezt tartotta normálisnak. Valaki felveti jogosan, hogy azt írom nem vetemednék hallgatózásra, mégis mentem éjszaka autók után nyomozni. Igaza van. Nem passzol a dolog. Mégis megtettem.
Olyan könnyű kimondani, hogy ha mással akar lenni, meg mással megy moziba, akkor ki kell dobni. Azt is könnyű kimondani, hogy onnantól, hogy átláttam, hogy balek vagyok már lépnem kellett volna, és örökre elfelejteni a nőt.

Én alapból egy kissé szögletes, logikusan gondolkodó és döntő, echte racionális mérnökembernek tartottam magam. El sem tudtam magamról képzelni, hogy így asszisztálok a megvezetésemhez. Mégis hagytam. Mégis megtörtént az elképzelhetetlen. Úgyhogy ne gondoljátok, hogy veletek ez nem történhet meg. Én is ezt hittem…

Amúgy az elején, amikor kezdett összeállni a kép, sokáig egyszerűen nem hittem el. Nem hittem el, hogy ember minderre képes, amit velem csinál. Hetekig kerestem a kibúvót, a magyarázatot. Én ennek a töredékét sem csinálnám egy emberrel, így nem tudtam elképzelni, hogy erre más képes. Ez is furcsán hangzik, de így volt.

Előkerült az is, hogy nem is az érzelmek, hanem a f@rkam játszotta a főszerepet. Ez sem így volt. Nem is lehetett így. Nem írtam le minden részletet, így azt sem, hogy az első jó egy hónapban nem nagyon ment a szex. Sőt. Kifejezetten negatív élmény volt. Utána lett nagyon jó. És bizony már egy hét után nyakig benne voltam a lekvárban. Mondhatni annak ellenére, hogy a szex sem volt jó.

Ha valaki megkérdezi - ahogy meg is kérdezte -, hogy mit szerettem ebbe a nőbe, azt tudom mondani, hogy nem tudom. De nem is gondolom, hogy meg lehet magyarázni a szerelmet. Nem az az igazi szerelem, amikor alá tudom támasztani érvekkel, hogy ezért és ezért szeretem. Hanem amikor csak önmagáért szeretem az embert. Persze ez nem zárja ki, hogy amúgy sok megnevezhető dolgot is szeretek rajta, de az önmagában kevés. Szerintem…

Van még pár gondolatom, de sajnos mennem kell. És sajnos nem is igen van időm átolvasni. Bocsi, ez van.

Szép napot!