Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HUJBI

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon képes-e áttörni a szerelem ereje a kulturális falakat? Erre keresi a választ a Napocskám, Maad című, gondolatébresztő cseh animáció. Február 23. és 27. között 10. alkalommal rendezik meg a Cseh Filmkarnevált, melynek a tavalyi (kizárólag) online eseménye után idén újra a Toldi mozi ad…..
Dot & Line A szabadság ára 2022.01.20 13:16:10
2022. január 21. és 30. között rendezik meg a 8. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált, melynek idei szlogenje: Bátor filmek. Budapesten a Cinema City Mamut II. moziban, továbbá 10 vidéki városban nézhetjük meg a világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egész estés kreatív…..
A 15. Anilogue egyik meghívott vendége volt Sara Diamond, a Google Spotlight Stories egyik produkciós vezetője. A kísérleti műhely – amelynek része egy animációs stúdió – a Google központjában működik és a virtuális valóságban megtekinthető animációs filmeket készít. A Pearl című rövid VR…..
Shelley Page animációs szakember, aki húsz évig a DreamWorks Animation nemzetközi igazgatója volt és több mint 30 filmen dolgozott (Roger nyúl a pácban, Shrek, Kung Fu Panda), azóta pedig animációs stúdiókat képviselve keres tehetséges alkotókat a világban. A 15. Anilogue-on az egészestés filmek…..
Ülo Pikkov, észt animációs rendező, producer és filmesztéta 1976-ban született Tallinnban. 1998-ban diplomázott a Turku Művészeti Akadémián Finnországban, 2008-ban elvégezte a Tartui Egyetem jogi karát. 2016-ig az Észt Művészeti Akadémián oktatott animációt. Az animációk, karikatúrák, képregények…..
1986. október 2-án mutatták be a hazai mozik a Macskafogót, ennek kapcsán döntött úgy egy lelkes baráti társaság, hogy egyetlen alkalommal ismét elhozzák nekünk ezt az élményt a moziba. A meghirdetett eseményre villámgyorsan elfogytak a jegyek, nekem is másodkézből sikerült szereznem az utolsó…..
A Michael Dudok de Wit a 6. Mozinet Filmnapok keretében érkezett hazánkba. Az eseményen bemutatták A vörös teknős című első egészestés animációs filmjét. A Puskin Mozi kávézójában kérdeztem. Michael Dudok de Wit a 6. Mozinet Filmnapokon (Forrás: Mozinet) A holland Michael Dudok de Wit művészeti…..
A 13. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválra érkezett hozzánk Stéphan Roelants, mint a rövidfilmes zsűri egyik tagja és a fesztiválon bemutatott Rendkívüli mesék című animációs film producere. Roelants a film megtekintését követően készséggel válaszolt a nézők…..