Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jojohb77

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Kisült-e már? 2015.12.02 06:46:00
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én ezekben a napokban minden évben megdöbbenek azon, hogy már december van. Hiszen tulajdonképpen nemrég még nyár volt, most meg már minden tele van karácsonyi díszekkel, itt az advent és mindenki tervezi az ünnepeket. A Regent Street Londonban tavaly…..
Jojohb77 2015.12.02 13:57:33
Mi Belgiumban élünk, belga-Magyar csalàdban 2 gyerekkel. Így, mint oly sokat a karácsonyt is megosztjuk. Egyik évben itt, másik évben otthon. Idén itt ünneplünk. Számunkra ez a természetes :)
Nálunk megtörhetetlen szabály, hogy karácsonyra csakis Sinterklaas után készülhetünk. Szóval egyelôre várjuk a Mikulást, aki itt nagy ajándékokat hoz, nem csak csokit. A hagsúly a NAGY-on van. Soha nem felejtem el, hogy a fiunk elsô mikulására valami kis apró gyerekjátékot vettem, mert egyrészt még úgysem érti teljesen, másrészt megvan mindene, harmadrészt hasznos, kedves játék volt. A férjem ezt legalább katasztrófának minôsítette, bár szóba került a flamand hagyományok két lábbal sárba tiprása is és pánikszerûen beszerzett egy mega kamiont. Az én cseppet sem támogató gyermekeim azóta is imádattal játszanak vele...
Úgy összességében nagyon "gyerek barát" itt az év vége, mert kapnak NAGY ajándékot a mikulástól, majd jön a karácsony és itt az új év is ajándékkal üdvözli a gyrekeket.
Nade gyorsan a karácsonyról. Számomra nincs óriási különbség. Itt is a szeretô családdal vagyunk, nagyjából olyan mint otthon a 25-e, amikor jönnek a testvérek, meg a nagyik, meg a pereputty. A vacsora elkezdôdik olyan 6 körül és hajnal 1-2-ig tart. Sok fogás, apró falatkák, kötelezôen van hal, általában pulyka a többi a vendéglátó által szabadon választott. Mert minden évben más család vendégel karácsonykor. Az ajándékokat a vacsora közbeni szünetekben adjuk át és bontjuk ki, együtt örülünk mindenki csomagjának. Közben beszélgetünk. Most így ezt leírva nem is értem honnan van ennyi téma, de mindig van.
Nagyjából így zajlik nálunk a karácsony, év végére meg repülünk haza.