Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yeka

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Beindult a vasárnapi népszavazás népművészeti értelmezése és feldolgozása. Itt az első aktualizált filmsiker, kivételes szereposztással. A főbb szerepekben: Gyurcsány, Kiss, Veres, Szilvásy és Draskovics. Feliratos, 14 éven aluliak számára nem ajánlott. A YouTube…..
 Találtam valami nagyon erőset (via Bakura blog), ami kimaradt az SZDSZ-Új Generáció népszavazási kampányával foglalkozó bejegyzésünkből. Az ifjúsági szervezet freecardokkal is kampányolt, így: Népszavazás a szocializmusról, mi?..
w Nemzeti kaszinó 2008.03.10 06:30:00
Az a mi szerencsénk, hogy nem a szocializmusról népszavaztunk. Úgy megnyernénk, hogy megint negyven évig örülhetnénk neki. Pedig ha emlékeznénk, ha tanítanák az iskolában, miért és hogyan lett a szocializmusnak vége, akkor tudnánk, hogy nem negyven, de négy év szocializmusra…..
yeka 2008.03.10 11:53:54
Amit tóta w. leír, nem csak most, általában a magyarok mentalitásáról. Ez többnyire lefedi „a dögöljön meg a szomszéd tehene” és a „mutyizás” fogalmát; mindazt, amit a szocializmus stimulált állapotának öröksége. Tóta w. ezekkel kapcsolatos megállapításaiban sok igazság van... Szórakoztatóan lehülyéz, ha kell... Ezzel egyébként semmi gond. Mindenki magának választ igazságot, ő is így tesz. Nézeteivel több ponton egyetérthetünk, mostani bejegyzése mégsem árnyal kellően, s nem kínál alternatívát. Gy. F. ugyanis nem csinált reformot, mert elképzeléseit képtelen volt ledugni a szocialista oligarchák torkán, akik féltik sz.ros pozíciójukat a közgyűlésekben, bizottságokban; azoknak a torkán, akik felháborodnak, ha büntetést kell fizetniük azért, ha nem a kijelölt helyen cigiznek. Ilyen értelemben Gy. F. megbukott. Annak a középszernek, amit tóta w. rendszerint ostoroz, a „reformerek” ugyanúgy részei, mint a gyapjas nép, aki semmiért nem akar fizetni, aki azt szeretné, ha az állami intézmények szolgáltatásai ingyenesek volnának… De tényleg lehülyézhetők az emberek?

Mindegyik kurzus szétlopta az országot, a mostani pedig ennek egy gusztustalan kitüremkedése csak. Itt majd húsz éve senki semmit nem csinált; amit most reformnak neveznek, nem több maszatolásnál, kapkodásnál. Miközben a térségben leköröznek minket, idehaza a töketlenkedés dívik, s az emberek szájba sz.rása. Mert mit kap vissza az, aki adózik? Utakat? Új metrót? Színvonalas tömegközlekedést (BKV, MÁV)? Egészségügyet? Bicikliutakat? Városképet? Tiszta levegőt? Fejlődő gazdaságot? Magasabb béreket?

Ezt kapjuk? Nem. Ne sírjon hát a politikai elit, ha az emberek, akik a befizetett adójukért semmit nem kapnak cserébe, fügét mutatnak akkor, ha tandíjat akarnak fizettetni velük, vagy reformnak csúfolt intézkedéshez kérnek támogatást… Azok, akik a „T. bolondok Házában” belőlünk élnek, ha már elkefélték a dolgokat, dugják végre össze a fejüket, s találjanak ki valami okosat; mert ezért volnának elvégre… Legyenek nagyon kreatívak, innovatívak, gondolkodjanak... Mert már azok a mentalitásbeli ostobaságok, amiket tóta w. gyakran leír, dühítőek, ám most talán mégsem kellene mindenkit, azt a hárommillió népszavazót lehülyézni… Köztük vannak adózók is, s vannak azért nem szívesen adózók, mert semmit nem kapnak a munkájukért cserébe... Mert van ám ennek egy ilyen üzenete is… Nagyon jó tett az emberek szemléletmódjának az, hogy a 90-es évektől kezdve lopnak a politikusok, s udvartartásuk felelősségre vonás nélkül... Az egész hiteltelen és kiábrándító...