Regisztráció Blogot indítok
Adatok
...andras...

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy kalapemelős poszt. Ilyet kurvára ritkán írunk, de most helyzet van. Kormányváltó hangulat, botrányt botrányra halmozó (köszi Simics), defenzívába szorult, vergődő, sőt lassan pánikba eső Fidesz. Kicsúszott a kezükből a saját sorsuk, már csak az ellenzék baszhatja el, csak ebben bízhatnak. Ez…..
Sorozatnak ugyan sorozat, de csak 100 perc összesen, azaz egy közepes hosszúságú mozifilmnek felel meg a Stargate-framchise 20. évfordulójára forgatott előzménysorozat, ami a Csillagkapu mozifilm kezdetén látott ásatás után történteket köti össze a film többi részével, tökéletesen figyelmen kívül…..
...andras... 2018.02.02 18:13:12
Ennek a mostani bakinak nyilván semmi köze hozzá, mégis rögtön eszébe jut az embernek az a pár napos tényfeltáró cikk, ami arról szólt, hogy az ATV lassan, de biztosan a Fidesz bulvártévéjévé válik. Akárhogy is, a csatorna mintha direkt házhoz menne a pofonért: amikor mindenki arról beszél, vajon…..
Külföldi ügynükségtől átvett képek esetén (meg úgy bármilyen átvétel esetén) illene az eredeti szöveget használni a képhez, ez ugyanis a felhasználási feltételek része. De nem, ha te vagy az MTI, és éppen egy kurrens migránsos sztorit kell lenyomni a torkunkon.  ..
Melegedő Nem baj a nemi baj? 2017.05.23 00:21:09
Sokan még olvasni sem szeretnek ezekről a dolgokról, pedig nem árt, ha időben felismerjük, hogy milyen kockázatokkal jár a szex. Sok kellemetlen, adott esetben drága dologtól kíméljük meg magunkat, hogyha időben fordulunk szakemberhez. Célunk nem az elrettentés, vagy az, hogy a fiatalok megijedjenek…..
...andras... 2017.05.23 15:41:07
@Plumper_: Nem feltétlenül, én nem léptem félre, mégis sikerült valahogyan beszerezni egy herpeszt. Az ilyesmi gyakorisága viszont borzasztó kicsi, nem véletlenül azt kérdezik ilyankor elsők között, hogy volt-e alkalmi kacsolatod ...
...andras... 2017.05.25 13:16:19
@victor vacendak:
Ha nem is kizárólagosan, de főleg, pontosabban pedig a férfiakkal szexelő férfiaké.
A magyar statisztikák nagyon árulkodóak:

aidsinfo.hu/statisztika_magyar_t

Amerikában pl. az új fertőzések 57% férfival szexelő férfi, pedig ők csak a társadalom 2%-át teszik ki. Rád bizom a matekot, hogy kiszámold mennyivel is gyakoribb a HIV-fertőzés közöttük, mint a társadalmi átlag...
Soros György gonosz cionista-amerikai multi-milliárdos, tudatta a köztévé a ma esti híradójában. Persze azt, hogy Soros gonosz és cionista, nem a fideszes állami hírműsor szerkesztői állították, hanem csupán beidézték Ali Hámenei ajatollah két héttel ezelőtt Iránban elmondott gondolatait.  Ha…..
Fotó: Getty Images Hungary Az Amerikai istenek, a Csillagpor, a Coraline írója, a The Sandman képregénysorozat szerzője, Neil Gaiman hatrészes sorozatot készít az Amazon Prime számára, saját, Terry Pratchettel közösen írt regénye, a Good Omens (magyarul Elveszett próféciák) alapján. Gaiman nemcsak…..
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
...andras... 2016.12.09 16:20:55
@_iMaginer_: Nekem Kobo Touch 2.0 van, bemásoltam, újraindítottam, de nem találom a beállításoknál.
Az állítólag "ellenzéki" LMP ma a Fidesszel közösen megszavazta a jobboldali-szélsőjobboldali alkotmánybírókat. Hiába óvta ettől a húzástól őket az ellenzék tisztességesebb része, hiába sorolták az ellenérveket: hogy az egyik jelölt a Fidesz-kormánynak dolgozott, hogy a másik a Morvai…..
Melegedő Mindent a melegszexről! 2016.10.17 00:03:13
Felhívásunkra temérdek kérdés érkezett a melegek szokásaival, világlátásával, mindennapjaival kapcsolatban. Előző cikkünkből sokat megválaszoltunk közülük, így már csak egy dolog maradt, amiről még nem beszéltünk: a szex! Ki, mit, hova, hogyan, hányszor? Tabuk nélkül! Nem is szaporítanám tovább a…..
Fiatal, középkorú, idősödő férfiak Európa minden tájáról, sok költőpénzzel és szabadidővel, messze a családtól egy idegen városban. Ennél igazán nem kell több egy nagy bummhoz a szexiparban. A Belga Nemzeti Bank szerint tavaly 840 millió eurós üzlet volt a prostitúció, Belgium, ezen belül is…..
Blogunkon jelent meg Mészáros István László nyilatkozata, amelyben a volt SZDSZ-es politikus bejelentette, hogy 25 év után kilép a Magyar Helsinki Bizottságból (MHB). Mészáros “súlyosan aggályosnak, hitelrontónak és elfogadhatatlannak” tartotta azt, hogy a jogvédő szervezet – tagjai megkérdezése…..
Egy kedves ismerősöm nemrég kiposztolt egy diétát, amelynek az az alapja, hogy az egyén vércsoportja szerint határozza meg a számára legoptimálisabb étrendet. Azt írta, ez - és persze a rendszeres testmozgás - nagyon sokat segített neki, hogy a terhesség után visszaszerezze régi alakját. Mivel én…..
Anyák napi tiltakozókampány indult az “Ádám keresi Évát” plakátjai ellen: egy fiatal édesanya nyílt levélben fordult a nemzeti médiahatósághoz a Viasat meztelen reality sorozatát népszerűsítő köztéri reklámkampány leállítását kérve. Mint írja, a meztelen férfiakat és nőket ábrázoló plakátok…..
...andras... 2016.05.02 15:25:18
@meggyes alfonz: Rendben, de miért kell behozni a naturista ctrandot mindekinek az életébe aki utcára lép és elvárni, hogy úgy szeresse, mint aki ezt válaszotta?
Több mint ezer olvasói visszajelzést kaptunk a Felház mozgalomról megjelent írásunkra. Köszönjük mindenkinek, hogy megosztotta gondolatait, véleményét. A reakciók Facebook-oldalunkon és az eredeti cikk alatt olvashatók. Az alábbi nyílt levelet tartalma és terjedelme miatt külön posztban közöljük, de…..
...andras... 2016.04.25 19:04:26
@Serlákk: Az a probléma ezzel, hogy aki lényegében úgy kezdi, hogy "Azt mondja az Úr", az prófétai tekintéllyel lép fel. Ez egy nemrég megtért sráctól egy kicsit kemény, az ilyesmire felkapja az ember a fejét. Sajnos csak találgatni lehet, hogy az a három srác tulajdonképpen kicsoda, mert nem sokat beszélnek magukról. Amit az Ádám nevű társuk nyilatkozott (istenfélelem tagadása), az elég riasztó. Csak remélni tudom, hogy ez egy mellékhajtás.
Idővel mindenre fényderül majd.
...andras... 2016.04.25 21:16:26
@endike: Megtörtént. Miért?
...andras... 2016.04.27 12:18:34
@Serlákk: Én nem szedem le minden kis hülyeségért fiatal keresztények fejét, de könyörgöm, tízparamcsolat!
Katolikus, református és kisebb egyházakhoz tartozó egyetemista fiatalokat célzott meg a néhány hónapja “Felház” néven indult kezdeményezés, amelynek legfrissebb videójára – amelyben Orbán Gáspár is megszólal – a média is felfigyelt. A sajtóérdeklődés érthetően a miniszterelnök fiának szólt, de a…..
Tévhitek a hormonális fogamzásgátlásról A hormonális fogamzásgátlás nehéz téma: a fogamzásgátló tablettát gyakran anélkül írja fel az orvos, hogy lenne elég idő a tabletta tulajdonságainak, hatásainak és mellékhatásainak részletes megbeszélésére. Így nem csoda, hogy…..
A szabad akarat problémája központi eleme a vallásról szóló vitáknak, mivel ez a fő ellenérv a rosszból vett ateista érvre. A kérdéssel Mátyás többször foglalkozott már a blogon (1, 2), most én is megfogalmazom a magam posztját a témában. Az írásom nem lesz különösebben mélyenszántó, csupán néhány…..
...andras... 2015.12.02 12:39:03
"a 'jó' fogalmába azt beleértjük, hogy aki jó, az a rosszat, ha lehet, meg kívánja szüntetni. a 'mindenhatóság' fogalmába pedig beleértjük, hogy amit isten akar, azt meg is tudja csinálni. innen 90-es IQ kérdése a következmény."

Nem, ezek nem következmények. Megszüntetés helyett elég a szeparálás is. A mindenhatóság fogalmába pedig nem tartozik bele az, hogy mikor teszi meg.

"ó, erre kíváncsi vagyok, hogy csinálod mondjuk a holokauszt 6 millió áldozata esetében"

Ismét azt várod el, hogy Isten a te világképedben működjön, ahol az élet csak a földi létre vonarkozik. Kétségtelen, ha az élet véges, akkor a halál után a személyt nem lehet kompenzálni. Csahogy te nem egy olyan világképet támadsz, ahol az élet véges. Kinek van gondja az IQ-val? Vegyél vissza az arcodból!

"a 'jó' fogalmába beleértjük, hogy minél hamarabb akarja megszüntetni a rosszat, a 'mindenhatóság' fogalmába meg azt, hogy azonnal meg tudja. tehát nem akar várni holnapig, és nem is kényszerül erre."

Egyáltalán nem biztos, hogy a jó fogalmába belefér, ha azonnal megszünteti a rosszat, pl. azért mert ezzel nem ad lehetőséget arra sem, hogy a most még rossz lények önlént elhagyják a rosszat, és jóvá válljanak. Mivel az élet nem csak a földi életre szorítkozik, nem szükséges az sem, hogy a rossz miatti szenvedésnek azonnal vége legyen.

"nem. az olyan nagyon hülyéket, mint te figyelmen kívül hagyja, de hát honnan is találnánk ki, hogy ti hívők hányféle bugyutaságot tudtok kitalálni?!"

Oh, kezdődik a hülyézés! Mondjuk onnan, hogy mi keresztények szinte kivétel nélkül mind úgy gondoljuk, hogy Isten nem szünteti meg a rosszat, csak elszeparálja. Te elég sok időt szentelsz a kereszénység támadására, legalább ha a saját írományodra tekintettel igényes vagy, akkor ezt számba veszed!

"ez nem egy jó isten akkor."

Na ez már nevetséges! Ha Isten elszeparálná a rosszat, az a szempontodból ekvivalens lenne a rossz megszüntetésével, hiszen a rossz téged nem érhetne többé. Valahol azt írtátok ezen a blogon, hogy Isten miért nem mentesít a rossz tettek következményétől, meghagyva a szabad akaratot, de ha tényleg szeparálná a rosszat akkor már nem is jó isten?
Óriási zavar van itt a fejekben, közben meg IQ-zol, meg hülyézel?!? :)
...andras... 2015.12.02 13:22:49
@Brendel Mátyás:

"sem az erkölcsi felelősség, sem kíván szabad akaratot. Hitler és Sztálin pont akkor nem volna felelős a tetteiért, ha a véletlen lenne érte felelős."

Az első mondat mi akart lenni?

"felelős nyilván csak az az ember lehet, aki ura a tetteinek, azaz nem véletlenszerűen cselekszik."

Nem, ebből nem következik, hogy a döntése különben véletlenszerű, hiszen lehet determinált is. Ha nem ura, abból az követketik, hogy nem tehető felelősse, és ha valakinek nincs szabad akarata, akkor az pont azt jelenti, hogy nem ura a tetteinek. Azaz, ha nincs szabad akaratunk, akkor nem vagyunk felelősek sem, a felelősség akkor teljesen értelmetlen fogalom.

""Valamivel kevesebb szabad akarat? Az még szabad akarat?""
"ez a csúszós lejtő nevű érvelési hiba, amit itt elkövetsz."

Nem. A második kérdésemmel megkérdőjeleztem, hogy az akarat korlátozásával szabad marad az akarat. Hiszen nem is marad, mert az eredmény egy korlátozott akarat.

"ha megnézed az evangéliumokat vagy a katolikus katekizmust, abban kurva hangsúlyos az, hogy isten jó, illetve az, hogy az emberek legyenek jók ..."

Azért hangsúlyos, mert nem egy általatok ideálisabbnak gondolt gumiszoba a világ, ahol az emberek sem maguknak, sem másnak nem árthatnak.

"... az, hogy a tanulás fontos dolog, az kurvára nem."

Oh, tényleg? Példabeszédel könyve megvolt?

"na menjél a templomba, a hülyéknek prédikálni, azok lehet, hogy beszopnak ekkora ökörségeket, mint amiket te itt leadsz! azért vagy hívő, mert hülye vagy."

Oh, megjött a másik jómadártól is a hülyézés! Kocsmába sem járok a sok bunkóval vitatkozni, akkor itt minek tölteném az időmet?

Mindkettőtökből nagyon gyorsan kibuggyant a felsőbbrendűség tudat, és a lenézés, pedig rengeteg ponton támadható, amivel érveltek. Ha lenne egy kis eszetek, akkor próbálnátok értelmes vitákba bonyolódni és tanulni belőle, fejleszteni az érvrendszeretek. Két ilyen tuskóval értelmes teista nem fog leállni az idejét pazarolni, marad nektek a kocsmai bunkózás, amire méltóak vagytok!
...andras... 2015.12.02 17:20:47
@Brendel Mátyás:

"szerintem az sem igaz, hogy ez egyáltalán lehetséges ..."

Ok, akkor nyílván Istennek sincs szabad akarata, tehát nem felelős azért, amit tesz.

"egy példa: képzeld el, egy szülő azt mondja a gyerekeinek ..."

Rossz példákat hozhatsz, de nem bizonyítol vele semmit. Soha nem volt olyan szitu ugyanis, amikor Isten nem mondta meg, hogy mit nem szabad csinálni. De ha nem mondja meg, azt akkor is érti mindenki, hogy amit ő sérelmezne, azt ne tegye másokkal.

"szerintem a holokausztért és még sok mindenért nincs elég jó kompenzáció. az szar."

Egyetértek a tragédia szörnyűségével, de nem gondolnám, hogy nincs elég jó kompenzáció.

"... felfogtad, hülyegyerek?!"

Írájátok ki a blogra légyszi, amit lényegében minden vitátokban megfogalmaztok, hogy a teisták hülyék, és gyűlölitek őket!
Nem érdekel semmilyen vita ebben a stílusban.
Orbán Viktortól megszokhattuk mostanában, hogy egymás után mondja az elmebeteg baromságokat. A múlt héten a szokásos keresztény Európás vagy keresztény Magyarországos hazugságát ismételte el. Ugyanazon riportban még a vélemény, szólás és sajtószabadságot is védelmébe…..