Regisztráció Blogot indítok
Adatok
acontrario

82 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Sok helyen súlyos légszennyezést okoz a korszerűtlen tüzelés. A WWF Magyarország friss jelentéséből kiderül, hogy hazánkban a települések több mint felén közepes vagy súlyos a lakossági fűtésből származó légszennyezés, az energiaszegénység a települési önkormányzatok csaknem 80 százalékát…..
  A parlament annak ellenére is megszavazta a kötelező kéményellenőrzés eltörlését - írta meg az index.hu. A kéményseprők hétfőn utcára mentek, hogy nyomatékosítsák: nem értenek egyet a kormány tervével kedden mégis átverte a többség az ép ésszel fel nem fogható javaslatot. Mindenki jelezte, hogy…..
Angliában nyílt meg az első olyan szolárfarm, melynek működtetéséhez már nem vesznek igénybe állami támogatást, mert nélküle is versenyképes áron tud termelni villamosenergiát. A Lazard befektetési cég, mely 2009 óta veti össze a fosszilis alapú és megújuló energiás áramtermelés árszintjét, 2016-ban…..
A Bodeni-tó partjáig lehet majd elkerékpározni ha elkészül a beruházás. Jó lenne ha ennek a fő útvonalnak lennének majd leágazásai is, így ezeken az utakon más települések is elérhetők lennének. A Brüsszelben elfogadott magyar terv szerint a Bodeni-tótól induló Eurovelo 13-as út magyarországi…..
Tartósabb, biztonságosabb és olcsóbb utakat ígér egy új technológia, amely egyúttal megoldást jelenthet a nem újrahasznosítható műanyaghulladékok egyre növekvő problémájára is – számolt be erről a hvg.hu. Az indiai kormány bejelentette, hogy 11 milliárd dollárnak megfelelő összegből épít több mint…..
Közel 300 elektromosautó-töltő pontot nyit jövő májusig Magyarországon az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft., mely a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) támogatásával dolgozik azon, hogy e-töltés szempontjából átjárhatóvá váljon az ország. A társaság négy nagy csomagban kívánja telepíteni a…..
Több pénzintézetnél is próbavásárlást tartott a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ). A bankok ügyintézőinek segítőkészsége mellett az ügyintézés tempóját, a tájékoztatás minőségét is tesztelték. A következő adatokkal keresték fel a bankokat: egy házaspár (30 éves nő, 33 éves…..
  Egy televíziós műsorban jelentette ki Gyurcsány Ferenc, hogy sem közös miniszterelnök-jelöltet, sem közös listát nem szeretne a DK az MSZP-vel. Ez a Botka-lemondást követően elkezdett tárgyalások és közös tervek kudarcát jelenti. Gyurcsány Ferenc az ATV kérdésere felidézte a még a 2014-es…..
Az Európai Parlament környezetvédelmi bizottsága támogatja az élelmiszer növények kivezetését a bioüzemanyagok potenciális alapanyagai köréből; ugyanakkor a testület a biomassza klímabarát hő- és villamos energia termelési alkalmazását elmulasztotta biztosítani - vélik zöld szervezetek. Félelmeik…..
Sadiq Khan, London főpolgármestere a légminőség javulását várja a tegnap életbe lépett szabálytól. "Elutasítom, hogy én legyek az a polgármester, aki nem törődik ezzel. Elkötelezett vagyok, hogy hatásos lépéseket tegyek a londoniaknak okozott károk csökkentésére" – nyilatkozta a…..
  A világ számos pontján rengeteg teret nyert a napelem és vannak országok, ahol például ez háttérbe szorította a megszokott energiatermelő berendezéseket és erőműveket - számolt be a napelemek-napkollektorok.hu. A magyar vevőket persze leginkább az érdekli, hogy mi a helyzet Magyarországon,…..
Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Sopronban beszélt arról, hogy a pártja tudásalapú társadalmat fog építeni, szemben Orbán Viktorral, aki munkaalapú társadalmat épít. Szerinte a tudásalapú társadalommal "kis Svájc tudnánk lenni" Kelet-Közép-Európában; ehhez…..
"A szennyezés nem pusztán környezeti kihívás. Mélységes és átható fenyegetés, amely több szempontból is fenyegeti az egészséget és az emberi jólétet" – idézi a BBC egyik cikkében megszólaló Philip Landrigant a 444.hu. A New York-i Icahn School of Medicine professzora, aki friss, a Lancetben…..
A napokban kirobbant botrány, az amerikai filmpoducer-mágus Harvey Weinstein példája nemcsak Hollywoodban és az Egyesült Államokban de itthon is felkavarta alaposan az állóvizet. Sárosdi Lilla is megszólalt majd követték őt is hazai hírességek ugyan úgy, mint Amerikában a New York Times cikke után…..
  Két kedves videóval szeretnénk mi is felhívni a figyelmet a közelgő hidegben a helyes és szakszerű tüzelésre, fűtésre. Ezzel is segíthetjük, hogy ne legyen olyan rossz a levegő minősége városunkban!  ..
270 ezer forintos fizetésért mennének el dolgozni a mostani gimnazisták és egyetemisták. A Z-generáció munkaerőpiaci igényeiről, fizetési elvárásairól a Median készített felmérést, amiből az is kiderül, hogy 420 ezer forintos fizetés a kifejezetten jó fizetés. Mármint a fiatalok szerint. A…..
Megszerezte a szükséges negyven képviselői aláírást az LMP az általa kezdeményezett vitanaphoz, amelyet a devizahitelesek ügyéről tartanának – jelentette be Hadházy Ákos társelnök szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. A kérdés szerintünk csak az, hogy az ügyben képmutatóan viselkedő fideszes és…..
Ökölszabályként kezelik, hogy az online vásárlás segít megóvni a környezetet, hiszen a jól szervezett házhoz szállítással temérdek károsanyag-kibocsátás takarítható meg. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű - ahogyan az a HVG Fenntartható fejlődés című különszámából valamint a greenfo.hu portál…..
   A dicshimnuszok háttérzajából elég aggasztó hangokat is lehet hallani. Az elmúlt hónapokban egymást érték a magyar vasúti személyszállítással kapcsolatos aggasztó hírek. Szinte nem múlt el hét anélkül, hogy valamilyen szolgáltatás megszüntetésével, leépítésével kapcsolatos fejlemény ne derült…..
Minden kisebb közösségben aranyat érhet egy ilyen kezdeményezés. Egy Szolnoktól néhány kilométerre található településen egy nagyon érdekes programot indított az egyik helyi szervezet. A Szandaszőlősért Egyesület által kezdeményezett szívességcsere-program lényege, hogy az emberek szívességeket…..
    A műanyagok használatának visszafogására szólított fel Sir David Attenborough brit természettudós, dokumentumfilmes új televíziós sorozatának, A kék bolygó 2-nek a bemutatásakor. A 16 éve bemutatott A kék bolygó című sorozat folytatása azokat a károkat tárja fel, amelyeket a műanyag…..
Az európai gyártóknak időben fel kellene készülniük a Kínából érkező hibrid- és villanyautók érkezésére. Az elmúlt években több kínai cég is megpróbálkozott azzal, hogy megvesse a lábát az európai autópiacon. Ezek a kísérletek eddig mind kudarcot vallottak, mert a kínai négykerekűek egyszerűen még…..
  Greenpeace-aktivisták az elmúlt napokban Magyarországon, Szlovéniában, Bulgáriában, Romániában és Belgiumban is egy-egy óriási napot formáltak.  Most zajlik ugyanis a 2030-ig szóló új uniós energiaszabályozási csomag vitája.  A budapesti Szabadság-szobornál megjelenített napszimbólummal a…..
  Már tizenhat éves kortól biztosítaná a szavazati jogot az LMP. Ennek érdekében alaptörvény-módosítási javaslatot nyújt be az ellenzéki párt. Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki tömörülés szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján – az MTI beszámolója szerint – közölte: a választójogot először a…..
  A korábbi 95 százalékról 62 százalékra csökkent a legutolsó, 2009-es adatok szerint a parafadugóval lezárt borok mennyisége, és e tendencia valószínűleg azóta tovább erősödött – hívta fel a figyelmet az agrárszektor.hu. A parafadugó penészedése kellemetlen "dugóízt" és illatot kölcsönöz a bornak,…..