Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amocsok2

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég a kormányközeli média egy teljesen névtelen szélsőjobbos trashblogról átvéve, és azt a fősodorba emelve (nem először teszik ezt) kiált vallásüldözést egy sztorival, mely szerint közelebbről nem ismert debreceni LMBT-aktivisták Biblia-égetésre buzdítanak matricáikon annak homofób tartalma…..
Amocsok2 2018.08.15 11:00:44
@maxval balcán bircaman:
Tehát, azt elfogadod, hogy Jézus nem saját sorsának beteljesüléséről beszélt? Remek.
Mi a kontextusból való kivétel? Hogy nem másoltam ide az egész Bibliát?
Hogy az ellenkezőjét is mondta több helyen, az egyáltalán nem meglepő a Bibliában. Én így szemezgetek, te meg úgy. Kettőnk között csupán annyi az eltérés, hogy én egyiket sem tekintem egyedüli igazságnak.
Amocsok2 2018.08.15 12:44:26
@maxval balcán bircaman: Isten tanításának fénye (bármit is jelentsen ez) elveszett a sötét templomok mélyén. Az ajtókat jó szorosan zárják, nehogy az előttük toporgó hajléktalanok, homoszexuálisok, másmilyenek, másként gondolkodók megpillanthassák azt. Isten fényében? Emlékszem, erről már vitatkoztunk egyszer, mi is Isten fénye. Amit nagyon gyakran iszonyatos emberi bűnöket elkövető vagy elrendelő emberek mondtak az isteni akaratról. Ha jól sejtem, Jézus őket nevezi hamis prófétáknak. Ezt valóban előre láthatta, vagy csupán általánosított az addigi tapasztalatai alapján. Most akkor megkövezhetem őket, vagy sem?
Most tárgyaltuk ki, hogy a Szent Könyv ugyanarról a dologról több "igazságot" is tartalmaz. Mindezt isteni sugallatra. Én már eldöntöttem mit hihetek erről.
Amocsok2 2018.08.15 13:02:24
@maxval balcán bircaman: "S be is töltötte." Még nem. Még nem töltötte be. Még hátra van a nagy mű lezárása. Pokolra kell küldenie mindazokat, akikért már egyszer feláldozta magát a kereszten. Igaz, semmiség ahhoz képest, amit Prométheusz vállalt az emberekért, de elég elkeserítő érzés lehet, hogy hiábavaló erőfeszítés volt. De legalább a végtelen isteni szeretetből tette azt is, meg abból fogja ezt is.
No!
Az utóbbi időben egyre több, az iskolarendszer droidizáló hatása, lehetlen embertelensége ellen kiálló diák kezdett véleményt posztolni a Facebookra, és január 19-ére szerveződik egy "nem leszek suliban" akció is (a tavalyi szülők által elindított akció alulról szerveződő változata). Mindez nagyon…..
Amocsok2 2017.09.23 08:57:47
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Jajistenem, birca! Beléd ette magát az álszentség? Akikre már egyszer rásütötték, hogy "Soros gyermek katonái", nem mindegy, hogy kikkel érintkeznek? Vagy ennyire lenézed őket, hogy nem tudják maguktól, hogyan, mivel és kivel kívánják képviselni a saját érdekeiket? Az "álcivilek" természetesen bele fognak pofázni, mert a gyermekeik, unokáik érdekei mellé fognak állni. A "civilek" meg majd békemenetelhetnek ellenük. Te, ezzel a pártos dumával máris nevetségessé tetted magad. Majd pont azokra fognak hallgatni, azoktól fognak "jó" tanácsokat elfogadni, akik szerint jó dolgukban, unalmukban utcai zavargásokat akarnak kirobbantani.
Amocsok2 2017.09.23 13:31:45
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: De hát írtam, hogy ezeket a fiatalokat már le soros bérencezték. Te ennek ellenére aggódsz miattuk? Nincs neked valami közöd ezekhez a Soros által pénzelt "álcivilekhez"?
Nagyot megy az Interneten a fenti videó. Csak éppen egyetlen egy dologról feledkezik meg mindenki: A probléma nem egyedi. És várható volt, és sajnos az a várható, hogy még több lesz. Még több lesz, hiszen nem ok nélkül történt ez. ..
  Cikkünk második részében folytatjuk Cordelia Fine A nemek hazugsága (Die Geschlechterlüge) című könyvének ismertetését. Az első részhez kattints ide!   Amikor viszont a nemi sztereotípiák szerinti nevelés teljes csődöt mond: A Szobafestőnők nevű kisvállalkozás  ..
Amocsok2 2017.06.01 23:00:04
@bemce: Egyébként is, egy férfi soha nem vallaná be, hogy ő bármikor is szenvedett a férfi barakkban. Nos, én nem is vagyok igazi férfi, mert én emlékszem egy ilyen szenvedésre. Nővéremnek volt egy nagyon szép babája, amivel persze én is szívesen játszottam volna, de hát csak az az egy volt, és az az övé volt. Karácsonyig szenvedtem, mikor is mindketten babát kaptunk, ő egy lány, én meg egy fiú babát. És végre közösen babázhattunk. :) Hát, így történt.
A természet nagy játékmester. Okoz néha meglepetéseket, és..., akkor arra is csak azt tudjuk mondani, "ez a természet rendje, és ez így van jól".
És persze, soha nem mondjuk, hogy soha. És nem hisszük, hogy a jövőt mi irányítjuk.
Nem, nem az, hogy van remény. A magyarok - ha valóban nem értettek volna egyet az elmúlt hat évben kiépült politikai rendszerrel - már rég kitalálhattak volna valami alternatívát, aminek köszönhetően ma lenne valódi ellenállás. De nincs. És nemcsak az ellenzéki pártok minősége miatt (amire imádunk…..
Amocsok2 2016.12.18 12:12:09
@nevetőharmadik: Dupla vagy tripla büdös semmivel elégedettebb lennél? ;)
A nagyanyám miatt sztrájkolok, aki a rendszerváltás utáni években ment nyugdíjba. Azokban az években volt tanítónő egy kis faluban, amikor a tanfelügyelő vetett egy pillantást a tanmenetre, és száz százalékos biztonsággal meg tudta állapítani, hogy mi az aznapi tananyag az egész országban. Nagyanyám…..
Az edzők is pedagúgusok. Ha a pedagógusok nem állnak ki az úszó szövetség folytatólagos pedofil bűnpártolása ellen (K. Miklós, Bacsa István Kicsi Bácsi, Kiss László,...), akkor nekem ne dumáljank arról, hogy a "gyerekeket féltik"!Egyébként ezzel a magyar úszósport lényegében megszűnt, még 6-8 évig…..
Nem jött bocsánatkérés, nem kaptak semmilyen gesztust a pedagógus-tiltakozási mozgalom vezetői (illetve kaptak, de abban nem volt köszönet, csak kockás alsónemű), ezért Pukli István és Törley Katalin csütörtökön délben kiállt a Parlament elé, a Kossuth térre, szembenézett a meghívott újságírókkal,…..
Amocsok2 2016.03.25 09:05:46
@jet set: TEK se vót, vér se folyt. Érthető. Hajrá Magyarország! Hajrá Mogyorók!
A kicsinyes, aljas szívatás sose állt távol a FIDESZ-től, de amit most művelnek, az a műfaj csúcsa  - írtam blogírói ténykedésem hajnalán, amikor az akkor még ellenzékben lévő mai kormánypárt az átlagos éves termés kétszeresét kitevő, többségében teljesen irreleváns írásbeli kérdést nyújtott be…..
Amocsok2 2016.02.18 09:11:06
@Éhes ló: "Az azonban egészen biztos, hogy nem akarnám ilyen emberekre bízni a gyerekeimet, unokáimat és nem akarnám, hogy a politikai őrületük miatt az iskolák csataterekké váljanak."
Igazad van. Az oktatást politikai őrültek irányítják. Nincs más választásod, mint csomagolni. Ejtek érted néhány könnycseppet.
Amocsok2 2016.02.18 09:14:13
@mirhó: Az igazgatónak jogában áll átszervezni a tanórákat. És ehhez nincs szüksége szülői értekezletek jegyzőkönyveire.
A hazai tüntetéskultúrának van egy megoldatlan mozzanata. Vajon a szervezők hogyan búcsúzzanak a hullámzó tömegtől? Nemrégiben például egy fővárosi megmozdulás utolsó szónoka (bőrkabátos, vörös sálat viselő, szabad szájú fiatalember) így köszönt el a tüntetőktől: „Menjetek a p….ba!” A kifejező…..
Amocsok2 2016.02.18 08:53:43
@ursus artos: Már csak a három hónapos nyári szünetet kellett volna felemlegetned, és te lennél itt az oktatási szakember. Nincs bérkövetelés. Érted? Nincs. Van viszont több éve tartó pénzkivonás. És ugyan nem a fizetésemelés miatt (vagy nem csak azért), de a már akkor is jellemző megvonások ellenére, igen, 2009-re látszott némi javulás.
Miután nem volt módomban részt venni rajta, a tévé képernyőjén néztem végig a pedagógustüntetést. Vegyes érzelmekkel. Kétségtelen, a tüntetés vezérgondolatát Brechtnek a Kaukázusi krétakörben elhangzó örökérvényű szavai adták. Eörsi István fordításában: „hogy azoké legyen, ami van, akik jól bánnak…..
Amocsok2 2016.02.16 10:19:15
@Hajdú Peter: Látom, rád már lecsapott a kormányzati rinyavírus. Még szerencse, hogy nem halálos. Csupán agysorvadást okoz.
Amocsok2 2016.02.16 10:25:17
@MTA rendes tagja: "Van kréta." Van. Kicsit macerás hozzájutni, de hová az a nagy sietség? És ha végre megkapod, akkor te vagy a világ legboldogabb embere. Mert ha kréta van, akkor minden van. Áldassék az Ő neve!
Ez a kép nem sikerült. Nyilvános megosztásra elvileg alkalmatlan. Hogy most mégis ezzel illusztrálom ezt a bejegyzést, az annak köszönhető, hogy a kép elkészültének körülményeiről szól. Pár nappal ezelőtt ugyanis sikerült a saját bőrömön megtapasztalnom, hogy a kreatív…..
Amocsok2 2015.11.30 13:13:48
@eßemfaßom meg áll:
Ha jól emlékszem, arról is Eddie Adams mesélt, hogy egy amcsi parancsnok minden vietkong fejért fizetett egy sört. A katonái levágták a hadifoglyok fejét, és fociztak velük. Ezek a képek soha nem jelentek, jelenhettek meg.
Na, akkor most vitatkozzunk arról, hogy jól tették-e? Vétettek-e az egyezmény ellen? Ezen nincs mit vitatkozni, még akkor sem, ha a vietkong hasonlóan brutális tetteket követett el a háború alatt. Ez a kép erről mesél. És engem speciel nem nagyon érdekel (még ha a történet háttere érdekes és fontos is), hogy ki mit rinyál össze, csak hogy tettét megideologizálja.
Amocsok2 2015.11.30 13:17:13
@Amocsok2: Bocs Che! Guevara, természetesen.
Amocsok2 2015.12.01 13:14:55
@eßemfaßom meg áll:
Jól látom, hogy abból a cikkből idézel, amit egyszer már elolvastattál velem (amit egyébként már megjelenésekor is olvastam)? Akkor én is idézek belőle.
"...a kép a háborúellenesség szimbóluma lett, ha kicsi szerepet is, de szerepet játszott abban, hogy vége legyen a háborúnak."
Lem, a vietkong, az eszméiért és az idegen megszállók ellen harcolt egy olyan szervezetben, ami a modern háborúk velejárója, és amilyen szervezetek, egységek kiképzése a legmodernebb hadseregekben is szokásos. Lem lánglelkű harcos volt, katona, aki a népéért halt hősi halált.
Remélem, még nem pattant ér az agyadban!
Szóval, Lem egykori elvtársainak meg harcostársainak meg ez a véleményük.
De csak ragozom azt, amit példával már az előzőekben is próbáltam érzékeltetni. Nem mindegy, hogy egyes eseményeket melyik oldalról szemlélsz. De bármelyikről is, az nem segíti az objektivitást.
Legyen itt még egy példa!
II. János Pál kubai útján, újságírói kérdésre Che-ről: 'Ha keresztény lett volna, már minden bizonnyal boldoggá avatták volna.'
A pápa itt feltehetőleg azokra a szentekre is gondolhatott, akik nem féltek összevérezni a kezüket, ha a béke és szeretet egyházának vagyonát és befolyását kellett gyarapítani, talán még hitből, meggyőződésből is. Persze nem minden érdek nélkül. Ilyet mi is ismerünk saját történelmünkből. István vagy Che volt a nagyobb mészáros?
Búcsúzóul még egy ikonikus fotó René Berritől: cultura.hu/wp-content/uploads/2013/11/cultura-che-guevara-rene-burri-2.jpg