Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orymate

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ezt a posztot egy volt orosz laktanyából kialakított lakás erkélyén írom, melyet valamikor a kilencvenes években csaptak hozzá az akkor már legalább húsz éves épülethez. (Lőttem róla expressz néhány fotót, hogy el tudjátok képzelni miről van szó.) Nem mondom, hogy…..
orymate 2012.06.10 19:33:21
@skovalsky: Már hogy ne raknának? A régi toronyóra-szerkezetek borzasztó pontatlanok, gyakori állítást, karbantartást igényelnek. Ha egyet-egyet felújítanak, szinte kizárólag kvarcoszcillátoros szerkezetet építenek be.
orymate 2012.06.10 20:18:21
@skovalsky: hol látszik még ki a kvarc egy órából?
Kitalálták egy konferencia apropóján, hogy összeszedik Budapest és az agglomeráció harminc stratégiailag legfontosabb közterét. Köz-teresek most egy ötvenes listánál tartanak, mely részint pályázati anyagokból (ezért van olyan faramuci helyzet, hogy mondjuk három versenyző…..
orymate 2010.11.17 17:19:39
Állandó vita tárgya, hogy miként nyúljunk hozzá a sűrűn beépített belső kerületekhez, miközben egy tökéletes fekvésű, szinte szűz területet bénáztunk el az elmúlt húsz évben. Levélírónk pontokba szedve írta le a problémáit, amihez én csak annyit tennék hozzá, hogy ha…..
  Vannak ugye a közhelyek, hogy ami az orrunk előtt van, azt nem vesszük észre, meg hogy csak egy kívülálló látja meg a bennünk rejlő értékeinket, blabla. Nos Aditya Dev Sood, a 3quarksdaily.com indiai-amerikai bloggere, most mindezt a közhelyt igazolja, mikor…..
  Elkezdődött az őszi kampány, ami ráadásul jóval közvetlenebbül érinti majd az Urbanistát, mint a tavaszi. A legérdekesebb választási ígéreteket természetesen követni fogjuk, itt van máris az első: a Jobbiknak ugyanis "célkitűzése, hogy az Országgyűlés, a…..
orymate 2010.08.18 18:54:45
@nullnick: négy éve átnevezték.
Webisztán Hol bujkál a fogorvos? 2009.01.15 09:59:00
Egy webes szolgáltatás akkor számíthat sikerre, ha valamilyen alapvető emberi igényre épül. A fogorvoskeresés pedig minden bizonnyal ebbe a csoportba tartozik.A nemrégiben indult Fogorvos-kereső.hu a DentalPress adatbázisát használó keresőszolgáltatás. A felhasználónak nincs más…..
Félrefordítások Telefonhitel 2009.01.21 11:25:00
hu_neutrino, törzskommentelőink egyike most egy képet küldött:Egy kártyás telefonra kiragasztott használati útmutatón mosolyogtam a minap, aztán visszatértem a színhelyre lefotózni a blog olvasói számára a dolgot. Csatolom a megfelelő képet. A félrefordítás könnyen tetten…..
Gyakran jönne jól, ha gyorsan utána lehetne nézni, hogy jutunk el biciklivel A-ból B-be a leggyorsabban, vagy akár a legbiztonságosabban, de igazán hatékony és naprakész eszközt erre a célra még nem találtam. A Google Maps szolgáltatásai sem segítenek rajtunk, kivéve annak, aki…..
László olyan varázsszalámit vett a Hülye Márkák Mekkájában, amihez egy nagyon erős hentes vasmarkával úgy gyúrt össze 68 gramm pulykahúst és 66 sertést, hogy abból 100 grammnyi szalámi jött ki, pedig a fűszereket és tartósítókat még bele sem rakta. László levele a…..
Logikusnak tűnhetett Ritinek, hogy BKV híján majd vonattal közelíti meg az egyik budapesti pályaudvarról a másikat. Elméletileg tulajdonképpen lehetséges, csak több óra és néhány ezer forint lenne az utazás...A közelgő BKV sztájk miatt, -bár kevés reménnyel- mégis…..
Nem fogadta el a BKV vezetése a szakszervezetek által felajánlott elégséges szolgáltatást, így akár teljesen lebénulhat hétfõn a fõváros közlekedése. A fõváros 18,5 milliárd forintot kér az államtól a BKV finanszírozási krízisének megoldásához. A BKV délután…..