Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ixca

21 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Agostino Di Bartolomei 1994 májusában kisétált villájának erkélyére, és szíven lőtte magát. Napra pontosan 10 évvel azután, hogy álmai csapatával, az AS Roma-val vereséget szenvedett a Liverpooltól a BEK döntőjében. Tizenegyesekkel maradtak alul, és azután a meccs után már…..
 Téged beszerveztek már?Na nem abba a hálózatba, hanem egy másikba, amelyik vásárlással kíván gazdaggá tenni. Én marha eddig azt hittem, a vásárlással, különösen az egyre több vásárlással csak költeni lehet a pénzt, most a napokban megtudtam: a frászt! Elavult, az idők…..
Ben Templesmith: Fell (comic)Mi a nevem?   Vagyok a lábad alatt szivárgó sörpatak. Vagyok a szemed előtt fintorgó női arc.  Vagyok az elpocsékolt nap/pénz/pillanat. Vagyok önmagába fordult/torzult tükör. Vagyok figyelmetlen figyelő hang, néma, kitépett nyelvű…..
Fekete leplem átölel,                        Fekete leplem világa, Leplem fekete, átemel,                   …..
Layne Staley (Alice in Chains) azt mondta a lassú öngyilkosság nem vezet sehova sem, én mégis megnézem a magyar-szlovént újra és újra, a monitorra tapadva figyelem, hogy nem nagyon akarjuk átlépni a felezővonalat. Hova sietnénk? Dübörög a gazdaság, szép az idő, szépek a lányok,…..
Népszava. A nép szava. Mi a Sas titka?  „Mi lenne, ha egyszer kivételesen nem várnák meg, amíg Józsi jobb létre szenderül, és még életében mondanák el róla mindazt, amitől ő, a műfaj meghatá­rozó és utánozhatatlan egyénisége.” Hát igen,…..
Echoes. Pink Floyd. Szánalom Kapitány elhagyja a testét. Életében először. Cseppennek a gitár hangjai, rácsöppennek a Kapitány kiürült testére, végigcsorognak a tudatán, beleég az agyába az összes hang. Minden egyes hang. Csütörtök van. Lángol a nap és esik a hó. A…..
(H. G. -nek) Elhúzni innen, innen, ebből a tekervényes, undorító láp-mocsár-világból, ahol állandóan játszani kell, ahol nem lehetsz kedves egy nővel, mert a fejedre nő, ahol bunkónak kell lenned, mert ezt értékelik, ahol le kell kezelni őket, ahol fel kell állítani őket egy…..
Ez volt a vég. Érezte, ahogyan megsemmisül, érezte, ahogyan felszívja az a gonosz, üres papír. Az arcából semmi sem látszott, csak egy torz vigyor, ez a vigyor maradt belőle, ez volt a jelene, múltja, jövője. Így érezte. Rágyújtott, arra nem is emlékezett már, hogy mikor szokott…..
Kipattant az automatából és elment szavazni. Később véletlenül a Blahára tévedt, ahol tévedésből fejen vágott egy űrkatonára emlékeztető rendőrt. Bevitték, megverték, megdorgálták, szigorúan ebben a sorrendben, aztán Ferenc 2*2 méteres portréja alatt el kellett mondania…..
Szánalom Kapitány kalandjai Blues 2008.03.17 12:36:00
Mérgezett, fekete víz csordogál az ereiben. Kiszáradt a folyó, hajdan oly büszke, elszáradt fák alatt fekszik teljesen kiégve a bántó Nap alatt, szépen lassan szénné égve az agresszív Nap alatt, a szája cserepes, tört márvány, karjai elszáradt ágai egy féregrágta fának,…..
Nyár volt. Vagy tavasz? A Kapitány még sosem járt ilyen furcsa fesztiválon. Olyan barátságos volt az egész, mintha mindenki ismert volna mindenkit. Úgy viselkedtek az emberek –többségében fiatalok- mintha egy családhoz tartoznának, kisebb-nagyobb körökben üldögéltek a…..
Kálmi csak mesélt, mesélt, teljesen összefüggéstelenül, de tele átéléssel, a másik négy fickó csendben hallgatta, nem reagáltak semmire sem.- Én voltam a Diszkókirály! – így Kálmán, és magára mutat: - Nézd ezt a képet! – nagy nehezen előbányász egy ősöreg…..
"másról a boldog szerelemben" (J. A. : Nagyon fáj)   Quimby szólt a háttérben, vagy Balaton, nem tudta, de nem is volt lényeges. Minden lényegtelenné vált. A kiállítás képei érdekesek voltak, merészek, ő mégis úgy sétált végig a termen, hogy az egyiket sem nézte…..
„Semmit sem értek.” (Szánalom Kapitány) Nem sírt, mosolygott. (Mintha széttaposták volna a szívét, mindig ugyanaz a játék.) Mosolyogva hallgatta, ahogyan lemondanak róla, mosolyogva figyelte a vért váladékozó ősbeteg fákat, mosolyogva hallgatta a kocsma tüdőbeteg…..
Moszat (SZ. K. százezredik napja) Seaweed – by Tindersticks (részlet)“A hello or a goodbye?   My mind is something   I don’t know  The truth, why should I lie?   Just kind of go  Go with you” Szánalom Kapitány szürke szemeivel a repedezett,…..
A lány kedvese kiáltására ébredt. Ijedten ölelte át szerelme drága, izzadt testét: Mi történt? Rosszat álmodtál? – a fiú bólintott, és a lány mellkasára hajtotta a fejét. Éva tudta, hogy semmit sem kell kérdeznie, ha ő mesélni akar, majd mesél. Lágyan simogatta a…..
Élt egyszer a földön egy morgó, idétlen sapkát és bajszot viselő ember, aki bármerre is járt, mindig kutyaszarba lépett. Volt, amikor pár perc alatt hármat is összegyűjtött, becses úvé-zöld cipőjének megvisel és bánatos talpára. Minden kutyagumi mellé egy-egy velős…..
Ó hősies Mauricio, dicsőséged ragyogjon örökké Kolumbia egén. Te Ki Halhatatlan Bátorsággal lőtted hátba a lázongó Josét, te ki halkan mögé osontál hogy büszkén két lapockája közé eressz egy sorozatot! Gyönyörűségesen otromba ábrázatod lenyomata légyen kifüggesztve az…..
"Yeah, I'm a back door man I'm a back door man The men don't now But the little girl understand" (The Doors) Hiányoznak a szavak a lapról, eltűntek, kitörölték őket, ahogy valaki, vagy valami kitörölte az emlékeket a fejéből, az érzéseket a szívéből, a vágyakat a…..
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Különleges érzések kerítenek hatalmukba most, míg a ragacsos linóleumpadlón hemperegek, golyóval a gyomromban. Észveszejtően képzett volt a merénylőm, csodálatos lövése épp a köldökömnél lyukasztotta át romlott testemet. Mély fájdalommal…..
Összenevetünk a mogorva takarítnővel, csábos ajkai között sárgásan pislákolnak elárvult fogai. Egy-egy magányos sírkő minden egyes fog, egy jobb élet (?) szúvas, büszkén magasodó, csorba emlékei. Gyönyörű ez a nap, megfulladunk a szmogtól, én és a város, nevetve…..