Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Merza Gábor

31 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SERTEPERTE Évelő, évutó 2022.12.28 13:28:03
Ülök a fűtetlen, sötét szobámban és Viktorra gondolok, főleg az anyjára, meg a rezsicsökkentett, ársapkás birkanyájra, ide jutottunk. Bánatomban kimegyek a nagy népi hűtőbe (erkély) magamhoz veszek 1-1 üveg Kő és Borsodi bunkó vilagos sört . Visszaülök ükapám szétfingott foteljába és felpattintom…..
Most, hogy már csak a napsütés van ingyen, és még a levegőért sem kérnek pénzt, az ember ott takarékoskodik, ahol tud. Mint közismert pártunk és kormányunk úgy döntött nem lesz ingyen sör, csökkentik a rezsicsökkentést, emelik a saját fizetésüket és az árakat, égetik a forintot és a nyugdíjasokkal…..
SERTEPERTE DRHR ANTL 2021.08.27 09:37:03
A kis sörfőzdék előretörése lépéskényszerbe hozta a nagyüzemeket, ami egyértelmű minőségjavuláshoz vezetett. Első lépésben a gigafőzdék több terméküknél elhagyták a sokat kritizált adalékanyagok – például a kukorica, a rizs – használatát. Majd javítottak a márkák arculatán és bővítették a…..
1978-ban a Mikroszkóp Színpadnál dolgoztam. Május elsején a munkatársaknak – élükön a rettenthetetlen Komlós elvtárssal – kötelező volt felvonulniuk. Persze Hofi Géza felmentést kapott, de ezt mindenki természetesnek tartotta. Komlós elvtárs ment legelöl, és vezette a színészekből, valamint…..
SERTEPERTE Így történt akkor 2020.03.11 11:11:00
Tízezer kapuja van a halálnak, melyen az ember távozhat – elmélkedett Kristóf a halálos ágyán, persze akkor még nem tudta, hogy a tüdőrák fog végezni vele hónapokon belül. Tudta, hogy beteg, hisz feküdt, mozdulni is alig bírt, de küzdött, úgy gondolta, hogy kigyógyul, ennek reményében lemondott a…..
SERTEPERTE Halál a májra! 2020.02.27 17:41:10
– Soha többé nem iszom! – hangzott el, de hányszor, másnap mikor felébredt az ember – Soha! Csak ezt a napot ússzam meg! Ezután kerültek elő a másnaposság elleni praktikák. Mindenkinek megvan az egyéni receptúrája, a rosszullét leküzdésére – sorolhatnám napestig, de ezek a speciális mixtúrák és…..
SERTEPERTE Unicum trilógia III. 2020.02.25 09:20:25
Pár éve karácsonyra kaptam egy liter Zwack Unicumot. Mivel én közösségi ivó vagyok, otthon magamban nem szoktam kortyolgatni, az üveg sokáig érintetlenül árválkodott a spájz legfelső polcán. Történt, hogy meghívtak Belgrádba egy menekültekkel foglalkozó filmes konferenciára, ahol is a volt…..
SERTEPERTE Unicum trilógia II. 2020.02.23 13:26:42
1982-ben, huszonhét évesen, mint színházi dolgozó, kaptam először útlevelet nyugatra, akkor is csak egy alkalomra szólt a kiutazási lehetőség. Egy olaszországi színházi fesztiválon vettünk rész a Zalaegerszegi Állandó Színház Bartók Béla a „Csodálatos mandarin” című előadásával. Volt ott valami…..
SERTEPERTE Unicum trilógia I. 2020.02.22 13:23:56
A dolgok ott kezdődtek férfiúi eszmélésem idején, mikor nagy levegőt véve bementem a körtéri Don-kanyarba és kértem egy korsó Kőbányait. A pénztárosnő rám nézett és unott arccal csak ennyit mondott: személyit! Ekkor a mögöttem álló kopott munkaruhás férfiú rekedt hangon odavetette: velem van. Majd…..
Sörözni a legjobb barátommal mindig felemelő érzés, ünnepnap a hétköznapi sörözések szürke tengerében. Gabikám, a mostani legjobb barátom is Gabikámnak hív engem, vagyis a két Gabikám vagyunk, olyanok, mint a Muppet Showban az örökké vitatkozó két vén szivar. A rendszerváltás varázslatos…..
Tegnap sok helyen voltam és jól éreztem magamat. A Hattyú Házban kezdtem. Itt találkoztam Lacikával, aki meghívott egy meggysörre. Itt kezdődtek a bonyodalmak mivel még korán volt és törzshelyem csak négykor nyit, délután kettőkor elmentem a Csakajósörbe, ahol német és angol stoutokat fogyasztottam,…..
SERTEPERTE A nagy utazás 2019.10.21 10:21:28
Október második hétvégéjén barátaimmal gondoltunk egyet  és felültünk egy Prágába menő vonatra, de Párkánynál leszálltunk, hogy megnézzük a több száz éves hagyományokkal rendelkező Simon Júda hídi vásárt . Rosszul döntöttünk. Előre is közlöm, hogy két pozitív élmény ért e napon: a párkányi restiben…..
SERTEPERTE Alkoholmentesen 2019.07.22 15:43:21
Az alkoholmentes sör legnagyobb előnye, hogy akármennyit is iszol belőle nem, rúgsz be. Ebben a melegben egy alapos bebaszás az életedbe is kerülhet. Megszédülsz eldőlsz, kifekszel és már kész a baj, főleg, ha mindez közterületen történik, ott még ki is rabolnak, miközben átlépnek rajtad. Ha…..
Egy igazi sörrajongó képes kilométereket is utazni egy jó sörért. Vannak olyan sörturisták akik képesek külföldre is elzarándokolni, egészen a sörforrásig, például Pilsenbe, ahol kedvenc sörüket gyártják, hajlandóak egy gyárlátogatást is végig szenvedni, hogy lássák a szentélyt ahol szeretett italuk…..
SERTEPERTE Új sör a láthatáron 2018.03.21 09:35:39
Dreher Pale Ale. Magyarul ez azt jelenti, hogy felsőerjesztésű, világos, prémium minőségű, keserű ízű sör. Persze egy sörnek nem lehet ilyen hosszú nevet adni, így maradt a Pale Ale. A klasszikus aleket Angliában kezdték el készíteni pár száz évvel ezelőtt. Kellett egy kis idő, hogy ideérjen…..
SERTEPERTE Karácsonyi ének 2017.12.18 12:00:00
Ott álltak a pultnál, poharaikba kapaszkodva merengtek az élet mulandóságán. Mindannyian ott voltak, mind aki számít. – Még egy kört légy szíves! – szólt az egyik, a többiek egyetértően bólogattak. – Igen, igen – szólt a másik és kiitta a maradékot a poharából. Így tett mindegyikük, helyet csinálva…..
SERTEPERTE Mivé lett a világ? 2017.12.07 10:06:23
  Bátran elmondhatjuk, ma már nagy divat a strandröplabda. Az Eurosport rendszeresen közvetít versenyeket a kies kaliforniai és egyéb bícsekről s a közszolgálatiszaknévsortelesport is tett róla említést. Ennek köszönhetően Magyarország napszítta strandjain is megjelentek e sport szerelmesei.…..
SERTEPERTE Száraz-e a november? 2017.11.12 12:41:55
Ez a száraz november is remekül kezdődött. A Dreher sörgyár az Ankertben rendezett állásbörzéjén több száz érdeklődő vett részt. Az előadásokon a gyár szakemberei ismertették a sörgyártás folyamatát, a reklám és marketing fontosságát és pénzügyi ismereteket is nyújtottak, az állásinterjúkkal egy…..
SERTEPERTE Sörgyárra fel! 2017.08.30 16:28:09
A sörgyárakban rendezett fesztiválok Európa-szerte népszerűek. Hogy Magyarországon a „Dreherfeszt” az egyetlen, mi is furcsálljuk, hiszen ezen a nyáron sem múlt el hétvége valamilyen sörfesztiválnak nevezett esemény nélkül. Azt azonban mindenképpen állíthatjuk, hogy a Hültl Dezső tervei alapján 1908…..
SERTEPERTE Barna sör, szerelmem 2017.01.29 09:03:58
Nekem a kedvenc italaim egyike, de úgy érzem Magyarországon, mintha magam lennék ezzel. A barna sör nem közkedvelt ital ritkán és kevés helyen lehet kapni. A magyarországi közhiedelemben az a téves nézet, hogy a barna sör édes, nőknek való ital, a nők meg nem isznak sört és különben is a sör nem…..
Merza Gábor 2017.02.02 23:55:36
@Dr. Mabuse: én is szeretném, de nem lehet kapni.
Azokban a régi szép időkben mikor még Szegedet Komócsin farmnak hívták és Csongrád megyét Pol Pot megyének, akkor töltöttünk egy vidám évet a Szegedi Nemzeti Színház alkalmazásában. Persze ott is laktunk a városban a Kelemen kempingnek becézett színészházban. Azok voltak a daliás idők, mikor bátran…..
SERTEPERTE Nagy utazás a faroson 2016.12.19 09:38:38
Nosztalgia járat indult Budapestről Rétságra a Fűtőház Sörfőzde meglátogatására a tudósítóval a fedélzetén. Egy 45 éves farmotoros égszínkék Ikarus busszal közelítettük meg az objektumot. A nosztalgiázásban az a rossz, míg a busz eredetiségét megtartva teljesen megújult, addig az utazók nagy…..
A sörfogyókúrát már pénteken, a munkahelyen el kell kezdeni, már akinek van munkahelye. A szilárd parasztreggelit el kell felejteni, és munkába menet az első boltban, ahol sör kapható, rögtön négy sört kell venni. Ebből csak kettőt süllyesszünk az aktatáskába, a másik kettőt azonnal a bolt előtt le…..
SERTEPERTE Egy vidám történet 2016.11.06 23:56:00
Ügyintézés után megfáradtan, hazafelé menet, a Körúton egy hatos, nosztalgiavillamosra szálltam. Az a régi faülőkéjű, három szelvényből álló jármű volt, amik állítólag 1956-ban is itt közlekedtek. Utaztam rajta sokat, gyermek és ifjú koromban én is, most sem találtam semmi szokatlant benne.…..
Igen, én is szerettem volna kocsmáros lenni, mert a pult vendégoldalán olyan szórakoztatónak tűnt minden. De sajnos nem számoltam néhány dologgal. Vegyük az első tételt. Nem számíthattam arra, hogy évtizedek kemény munkájával összegyűjtött szesztestvéreim és ivócimboráim ezentúl nálam fogják…..