Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Augustin Louis Cauchy

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző listát ide kattintva tudjátok elolvasni. Nagyjából másfél évvel ezelőtt, 2014. június 13-án jelent meg ennek a listának az első felvonása, amely nem csak sok olvasót vonzott, de többségében elégedett visszhangok is érkeztek a felsorolással kapcsolatban, így nem volt…..
Augustin Louis Cauchy 2016.01.28 00:38:03
No, ettől most kedvem támadt egy saját listát csinálni. Mivelhogy ez egy olyan komment, amit kb. senki se fog olvasni, ezért én csak egy ötös listát írok (pedig lenne még mit), nem teljesen az abszolút kedvenc ismeretlenfilmjeimmel (az abszolút kedvencem pont nincs is rajta), ill. országonként max. 1 filmmel:

The Tale of Princess Kaguya (Japán, 2013) - lehet, hogy rajzfilm, de ennyire gyönyörű animációs filmet még egyet nem láttam. Nagyjából lehetetlen róla rendes leírást adnom, mert ez a film egyszerűen egy élmény, tessenek megnézni.

The Double (UK, 2013) - az a Richard Ayoade rendezte, aki a Submarine-t (talán az se sokkal ismertebb is), illetve aki az IT Crowd (szerintem) egyedüli vicces figurája volt. Lényeg a lényeg, a sztori arról szól, hogy egy eléggé szerencsétlen srác egy napon azt veszi észre, hogy egy külsőre vele tökéletesen megegyező, de személyiségében ellentétes ember került be az életébe. Elképesztő a film hangulata, és a sztori is totál rendben van.

Boy (2010, Új-Zéland) - a filmet a What We Do In The Shadows rendezője rendezte, ami már önmagában egy meggyőző érv szerintem. A sztori alapja: egy tizenkevés éves fiú apja egyszercsak hazatér, két másik figurával egyetemben. (Sajnos egy kommentben nem írható le jól, de ez úgyamúgy egy vígjáték). Kellemes humorú, egyszer mindenképp megéri megnézni, de szerintem akár többször is nézhető.

You, the Living (2007, Svédország) - Roy Andersson filmjeit általában vagy imádni, vagy utálni szokás, én személy szerint imádom őket. Egy trilógia második részéről van szó, de a sorrendiség itt nem számít, és a három film közül messze ez a legkönnyebben emészthető. Érdekesen furcsa a hangulata, és ha jól talál meg, akkor egy nagyon erős, elgondolkodtató filmélmény - viszont az is teljesen lehetséges, hogy életed egyik legrosszabb filmjének tartod majd.

Police, Adjective (2009, Románia) - nagyon kevés kelet-európai filmet szeretek, és az egyik. Alapszituáció: egy rendőrnek le kell tartóztatnia egy srácot - ő viszont ezt nem akarja megtenni, mivel ezzel a fiú életét tönkrevágná egy eléggé pitiáner ügy miatt. Lassú, de érdekes és elgondolkodtató film.

Mivel késő is van és amúgyis rohadt nehéz egy ilyen kis kommentdobozba értelmes dolgokat írkálni, remélem, nagyjából érthető a kommentem, de ha nem, akkor is a filmcímek azért átjönnek, na. Amúgy meg jó kis listának tűnik a poszt, majd szépen átrágom magam a filmeken.
Próbáltuk rendezetlenül, próbáltuk kitett szabályzattal, próbáltuk tiltással, beszélgetéssel, nem ment. A posztok alatti társalgás nagy része megreked az értéktelen, semmirevaló, időrabló személyeskedés szintjén, a becsületsértéstől a rágalmazásig van itt minden. Hát jó, akkor mostantól…..
Augustin Louis Cauchy 2016.01.24 16:20:41
@sixx: de tegyük föl, hogy úgymond nem lehet. Honnan tudod, hogy pl. a Kovács Emma felhasználó nem egy random trollhoz tartozik még hét másik facebook accounttal egyetemben, míg a Hétszűnyű Kapanyányi Monyók egy MTVA-s cikk alatt nem egy rettegő MTVA-alkalmazotthoz? (Csak példák, elnézést kérek minden Kovács Emmától, Hétszűnyű Kapanyányi Monyóktól és rettegő MTVA-s alkalmazottól.) Nehéz épeszűen szűrni (sőt, szinte lehetetlen), és mind a facebook, mind a bloghu rendszere (sőt, a disqus is) erre alkalmatlan (volt amikor utoljára néztem)

@zsoltix: sajnos ez meg egy fejreállt logika, nem azért a címlapos cikkeket trollkodják, mert azt könnyű megtrollkodni, hanem azért, mert azokat sokan olvassák, és ne felejtsük el, a trollok éltető eleme a figyelem, amit kapnak. Az lehetne megoldás, ha a címlapos cikkek alatt a kommentek meg sem jelennének (ha index.hu-s a referrer / amikor az indexen magán felugró kisablakos a cikk), de az is csak félmegoldás.
Lumens Bojkott a Zoolander 2 ellen 2015.12.11 03:22:47
November 18-án érkezett meg az első előzetes a Zoolander, a trendkívüli második részéhez, a 14 éve a folytatást váró lelkes rajongók mellett azonban rögtön megjelent egy kritikus hang is: az LMBTQ-közösség egy része a film bojkottját követeli egy internetes petícióban, mivel…..
Augustin Louis Cauchy 2015.12.11 16:09:56
Amúgy meg:

1. a Zoolanderben minden egyes karakter egy túlzott karikatúra, ne várjunk mást
2. szerintem ezen a téren eléggé otthon vagyok, és én kevés jó transz színészről tudok. sajnos. ha már valamit csinálni kéne (és kéne), akkor az legyen már az, hogy több tehetséges transzgender személy tudjon kibontakozni. értem én, hogy könnyebb rövidtávú célokat kitűzni magunk elé, de abban nem lesz sok köszönet.
3. igen, a nem-bináris nemű is transz, de éppenséggel nem-bináris neműként pont ugyanannyira tartom cikinek, ha egy ciszgender vagy egy bináris nemű transzgender játszik valakit, aki nem-bináris. ja, feketét se játsszon fehér, csak éppenséggel egy "sima" bináris transzgendernek SOKKAL másabbak a problémái, mint pl. nekem, nem-binárisként, szóval ugyanolyan hóthiteltelen lesz. oké, hogy lgbtq+-közösség, meg minden, de akkor sem.
4. masszívan támogatom, hogy a világ egy "rendesebb" hely legyen abban az értelemben, hogy pl. emberek ne sértegessenek másokat akár identitásuk, akár fogyatékosságuk, stb. miatt, **DE** ha egyszer a karakter egy türhő paraszt, akkor nyilván az ret....t szót fogja használni, ráadásul sértésként

TLDR: ha már egyszer nonbinary a karakter, akkor már ne azt akarjátok elérni, hogy bináris transzgender játssza.

u.i. azoknak a tájékozatlanoknak, akik szerint a nembináris gender egy baromság: kb. a világ 0.5-1%-át mi nonbinary-k tesszük ki