Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szoficica

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Szoficica 2015.11.29 12:42:41
Kedves Macska_fogó!

Pénteken egy menhelyről hoztam el Szofi cicát és kb. 5-6 hónapos nőstény cicut. Egy ketrecbe öten azonos cirmos cicák voltak, mint utóbb kiderült valószínű hogy nem is a testvéreivel, mindenesetre nagy társaságban volt. (A többiek mind fiúk voltak) A ketrecbe nagyon aktívak és vidám cicák benyomását keltették. Őt mikor kivettük, azonnal dorombolt és le is feküdt a kezembe.
Hazaérve volt egy kis idő az állatorvos látogatásáig, behoztam letettem, (panel lakás, nincs más állat) nagyon érdeklődően körüljárta a lakást, ide-oda fel is ugrott, evett is jóízűen. Amikor leültem jött rögtön mászott az ölembe, fel a nyakamba csak úgy "lógott" rajtam. Felnőtt fiammal élek, őt nem nagyon vette számításba, őfelé se akkor, se azóta nem közeledett.
Kapott az ebédlő sarkába (központi hely) egy közepes méretű cipős dobozt töröközővel bélelve fekvőhelyül és persze azonnal birtokba is vette az én hálóágyam is.
Délután el kellett mennem, betettem a kis dobozába, másfél óra múlva hazaérve ott találtam - szundikált.
Aztán elmentünk állatorvoshoz - szívesen ment bele a hordozóba. Korához képest fejletlen cica, cicanáthás, láza nem volt. Oltásról még szó nem lehetett, csak antibiotikum injekciót kapott és felírtak neki még Sumamed szuszenziót. Azt kapott már tegnap este az első adaggal. (még négy nap lesz)
Este még megfürdettem mert az addig is kellemetlen szagú cica még állatorvosi szagtól is terjengett. Kis hajszárítózás (lehet nem kellett volna? ) majd be a dobozkájába a radiátor mellé fel egy puffra mindvégig szeretgetve. Ekkor először félt és nem dorombolt.
Ekkorra azért már este lett, hosszú kimerítő napja volt miután már jól megszáradt visszatettem a dobozát az említett sarokba, azóta is ott van.
És itt jön a gondom. Azóta a cica alszik folyamatosan, gyakorlatilag alig van fent. délelőtt mutatott egy kis érdeklődést egy tollas cicajáték után de nem sokáig tartott az sem. Tegnap szombaton kétszer evett, aggódtam mert nem láttam még se pisilni se kakilni, de délutánra azért ezek a dolgok mind megoldódtak. :-)
Este hoztam még neki kislabdát meg játék egereket, a labda gurulását azért igen érdeklődően követte a dobozból, de csak pár pillanatig látom rajta ezt mindig. Akkor végül kiszállt kicsit karmot élesített, talán evett is de játszani végül nem játszott- ment visszafeküdt.
Az estét nem tudtuk sajnos otthon tölteni, egyedül hagytuk, aludt mikor elmentünk és aludt mikor hazajöttünk.
Most vasárnap dél van, de még csak annyi történt, hogy kb. fél órája hogy felkelt és kettőt-hármat nyávogva megkeresett, bejött a szobámba, felugrott az ágyra majd bevackolta magát a kezembe és újra elaludt.
Enni, inni még nem kért, fent nem volt.
Életemben több cicám is volt, de egyik se volt menhelyi, soha nem voltak problémáim. Mind vidám felnőtt, játékos cicák lettek, volt hogy több állatunk is volt. Most viszont nem igazán tudom mi van? Le van szedálva az antibiotikumtól vagy egyszerűen depis mert egyedül van egy teljesen új környezetben? Ez normális? És ha igen meddig?

Aggódom miatta. Mit csináljak vele? Hagyjam aludni vagy keltsem fel időközönként? Kínáljam ennivalóval vagy sem? Hagyjam őt, majd ha ő felkel? És hova tegyem a fekhelyét, jó helyen van ott? vagy "csöndesebb" helyre tegyem? Vagy adjam neki oda a hordozót? Szívesen ment bele mikor mentünk az állatorvoshoz.

Segíts kérlek, te mit tanácsolsz? Köszönöm.
Ági
Szoficica 2015.12.09 13:27:12
@Macska_fogó:
Szia! Először is köszönöm a válaszod, már az is megnyugtatott, bár hogy vemhes lehet az azért megdöbbentett!!! :-D
Mondtam is a doktor néninek péntek este, de ő is kizárta annyira fejletlen szegénykém.
A cica azóta egyébként "feléledt", ahogy abbahagytuk a gyógyszer szedését lett egyre inkább aktívabb. Mostanra már az étvágya is megjött és eszik napjában többször is.
Tegnap reggel (kedd) már játszott is - kiderült, hogy ha nem is sok, de azért van némi rutinja benne. A legújabb dolgai hogy felmászik és bemászik ahova tud és kezd már futni is. Érdeklődő lett. Úgy gondolom napról napra jobb a helyzet és kezdi megszokni az új helyét.
Köszi a válaszod még egyszer és kívánok Neked nagyon boldog ünnepeket és boldog új évet!
üdv
Ági