Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bubci

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor miniszterelnök határozott és kemény volt a Fidesz-KDNP hétfői frakcióülésén abban, hogy meg kell szüntetni az egyszerűsített vállalkozói adót, az evát; a kormánypárti frakció azonban arra kéri a kabinetet, vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy jövőre emeljék…..
Tulajdonképpen mindenki tisztában van azzal, hogy mit kellene tenni a gazdaság fellendítéséért. Mégsem tesszük. Miért?Olvasom Bajnai és Oszkó írását, mi lehetne a megoldás. Okos, megfontolt írások, látszik, hogy értelmes emberek, van abban ráció, amit mondanak. Aztán…..
Az áfa (általános forgalmi adó) az egyik legjelentősebb adónem, ebből folyik be az államháztartás bevételeinek nagyságrendileg egynegyede. Fő jellemzője, hogy degresszív adó, tehát az alacsony jövedelműeket, - akik minden hónapban elköltik az összes pénzüket –…..
bubci 2011.09.12 15:33:49
@klacus: teljesen egyetértek az összefoglalóval, nagyon tetszik az 5. pont. Miért van az, hogy a háztartások azt osztják be ami van, a politikusok meg azt amit álmodnak?
Amikor megkérdeznek egy Michelin-csillagos séfet, mit vacsorázik a meló után, a válasz általában ugyanaz: valami egyszerűt. Egész nap a legkifinomultabb ételeket kóstolta, szagolta, keverte, és elege van. Valami egyszerű ízkombinációt keres, aminél nem kell gondolkozni, nem kell…..
bubci 2011.07.01 16:52:38
@vincent vega?: merem ajánlani a Luppa szigeti büfét, ahol 1600 forint a helyben klopfolt, zsírban sütött a rántott szelet, petrezselymes burgival. (Megrendeled és hallod, hogy a konyhán elkezdik verni a húst - nyálelválasztás indul)
Kerékpárosoknak kötelező átkompozni a budakalászi kerékpáros úton lévő révnél a Szigetre. Kajakosoknak is jó szívvel ajánljuk! Mi majdnem minden hétvégén ezt toljuk, és nem is kell más! Van hozzá igény szerint uborkasaláta is tejföllel!!!!!
bubci 2011.07.01 17:41:41
@vincent vega?: a kompról lemászva az évszázados platánfák között sétálsz kb. 50-100 métert délnek (jobbos) és már ott is vagy .... kb. 50 évet visszaugrottál az időben, de ez ne zavarjon napsütésben ajánlott, úgy ütősebb a fíling

a komp minden óra.10-kor indul a budakalászi oldalról és egészkor megy vissza. (reggel 7-től este 9-ig) az indulási oldalon lévő Ebihal büfé is nagyon király!!!!!

jó ejtőzést!
Olyasmiről írok most, aminek az igazságáról nem vagyok meggyőzve és meggyőződve. Gondolatkísérletként, elgondolkoztató felvetésként mégis izgalmas lehet; ha más miatt nem, azért biztosan, hogy cáfolata során összeszedjük az értelmes ellenérveket. A munkamegosztás a…..
bubci 2011.06.16 17:20:01
@altimus: sajnos nagyon egyetértek.......
Tíz perc alatt is lehet marhagulyást főzni. Persze csak levesporból. Ehető lesz ugyan, de valami megmagyarázhatatlanul kellemetlen utóíz marad utána a szánkban... Ilyen lesz az új alaptörvény is: alkotmány, levesporból.Ha minden a tervek szerint alakul - nem mondanám, hogy jól,…..
bubci 2011.04.18 14:52:33
@Lucernaböde: Bocsi, de úgy tűnik, hogy az alkotmány még mindig nics kész, még mindig kavarják. szóval igazán senki sem olvasta még.
Ha romlanak a gazdasági mutatók, a köznyugalom érdekében korlátozni lehetne a gyülekezési szabadságot. Abszurd? Éppen olyan logikus, mint az AB jogkörét az államadósság mértékhez kötni! (Fotó: MTI) Amilyen komoly vitát váltott ki tavaly ősszel az Alkotmánybíróság…..
killtheradical 143.300 Ft 2008.04.17 12:38:00
143.300 Ft. Per fő, per hó. A Magyar Köztársaság összes kiadása évi 17200 milliárd forint. Ebben benne van minden, EÜ, nyugdíj, autópálya, mezőgazdaság, rendvédelem, honvédelem, környezetvédelem, adósságszolgálat, önkormányzat, adminisztráció, minden. Ezt elosztjuk 10…..
w Lost Highway 2008.03.06 05:30:00
Akármi is történik vasárnap, utána jó lesz megtorpanni kicsit, és elővenni a térképet. Még mielőtt elhisszük, hogy ilyen egyszerű ez, és menetből eltöröljük a buszjegyet, a vonatjegyet, a könyvtárjegyet, meg a kenyér árát is. Mert végül ott állnánk a puszta közepén…..
bubci 2008.03.09 21:29:00
Sziasztok. Hát nagyon szomorú vagyok, hogy az istenadta nép megint ilyen remekül belenyúlt a pénztárcámba és kivett onnan egy rakás pénzt. Jelenleg egy kisvállalkozást vezetek három alkalmazottal, plusz én mint tag. havonta 200-300 Ft járulékot fizetünk az államnak, plusz az áfákat, amiből Oucsok néni kedvére üldögélhet az orvosi rendelő fűtött előterében és a barátnőivel kötésmintét cserélhet. Én már jó ideje nem jutok el orvoshoz, mert annyit dolgozom, hogy ilyen luxusra nincs időm. De ha néha el kell mennem, akkor úgy gondolom, hogy a befizetett 300,-Ft az a minimum, hogy pár percet foglalkozzanak velem és ezért ne kelljen három órát sorbanállnom. Nem a 300,-Ft fáj ugyanis, hanem a sorbanállással elvesztegetett idő. Persze egy olyan kedves nyugdíjasnak, akinek esemény elmenni orvoshoz, az persze másként ítéli meg a dolgokat. Csakhogy ő nem nagyon fizet a szolgáltatásért semmit. Illetve dehogynem! Annyira előttem van még szegény nagymamám képe, aki kb 15 évvel ezelőtt rendszeresen járt orvoshoz feliratni a szívgyógyszerét, és mindig bekészítette az 500,-Ft-ot a borítékba. Ezzel megköszönte az orvosnak, hogy a közadományból (adó) fizetett rendelőjében, a közáltal fizetett idejébeől rászánjon 5 percet a recept kitöltésére és a boríték átvételére. Nagyon szép, hogy az orvosok, most elsősorban a sok adminisztrációval témadták a 300,-Ft-os vizitdíjat. Persze zsebbe 500-nál kevesebbet senkinek nem volt pofája adni és nem is kellett nyugtázni az átvételt. Értem én. Egyre elkeseredettebben nézem, hogy merre haladunk. A Figyelőben vagy a HVG-ben volt mostanság egy cikk, ami megdöbbentett, hogy a 10 milliós népességből kb 2 millió a 18 év alatti, 3,5 millió a járulékfizető - ebből csak kb. 2,2 az adófizető, mert a többiek a minimálbér miatt nem adóznak - és a maradék 4,5 az segélyből, nyugdíjból él, vagy eltartott. Hogyan képzeljük akkor, hogy a herék valaha is arra fognak szavazni, hogy ők is fizessenek valamiért és ne ingyen (azaz az én pénzemen) kapják az adott szolgáltatást? Valami nagyon elromlott, ha ezt nevezzük demokráciának.........
Én elmentem szavazni, természetesen nemmel. Apósomék, akik napi 600,-Ft-ot költenek cigarettára, szintén elmentek szavazni, hogy ne kelljen 300,-Ft-ot fizetniük az orvosi vizitért. Mert az felháborító........ És akkor hallom a kommenteket, hogy a kormánynak kutya kötelességge pótolni az így kieső egészségügyi és oktatási bevételeket! TILTAKOZOM! Az én adómból és járulékaimból lesznek szívesek nem finanszírozni további másfél ember elhülyülését! Vállalom, hogy eltartom a gyerekem, vállalom, hogy olyan iskolába fogom iratni, ahol tandíjat is kell fizetni, ahol cserébe követelményeket támaszthatok a szolgáltatóval. És fogok is. Nekem ugyanis számít a pénz és számít az időm is. Számítana az ország is, de most rettenetesen el vagyok keseredve, hogy ennyi megtévesztett ember él, aki nem hajlandó felnőni, nem hajlandó gondolkodni, nem hajlandó tenni saját sorsának jobbrafodulásárét.