Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kristóf László

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem bíznak a fiatalok és az idősek az Orbán-kormányban, de nagyon nem. Az OECD által közölt adatsor alapján a tagországok közül egyedül Libanonban, Görögországban, Chilében és Dél-Koreában alacsonyabb a bizalom a végrehajtó hatalom birtokosai felé. A fenti országokban egyébként érthető, hogy a…..
Kristóf László 2017.08.19 21:47:40
@1ghost: Túl igényes vagy. Az első három mondata helyes; gondolom, valamilyen kölcsönkért matematikai statisztika tankönyvből másolta ki.
Csak az ezekből levont következtetése, és annak illusztrálása baromi nagy hülyeség; de ezen mit csodálkozol, az már saját kútfőből történt. Itt, a reprezentatív minta alapján, egy halmaznak a másikhoz való viszonyát vizsgálták, egy meghatározott témában és módszerrel. Esetleg azon lehetne tűnődni, hogy a kettő közötti kapcsolat milyen erős (hogyan korrelálnak): vagyis az egyik változása hány %-os valószínűséggel járna a másik változásával. Vagyis, például, ha a kormány fele annyit lopna, mennyire biztos, hogy a bele vetett bizalom duplájára nőne. De ez nem szokásos, ilyet inkább Habony rendel egy baráti, titoktartó közvélemény kutatótól, saját felhasználásra: mennyi politikai hozadéka lenne, ha netántán kevesebbet lopnának. Ennyi.
Újabb hatalmas áfacsalás nyomára bukkant Magyarországon az az amerikai szakértő, aki 3 éve közreműködött az étolaj forgalmi adója körüli visszaélések leleplezésében...
Kristóf László 2017.03.02 22:50:11
@atomic power 1986DucaDuca: De az ÁFA-csalás nem erre alapult, hanem arra, hogy az export (akár EU-s tagállamba, akár külső országba) ÁFA mentes. Az ilyen címen való ÁFA levonást/visszaigénylést az áru, szolgáltatás határátlépését igazoló okmánnyal kell alátámasztani. Ehhez nyílván kell néhány, határon szolgáló vámos "jóindulatú" közreműködése.
Ezután már csak szervezés kérdése a "megtakarított" 27%-on való osztozkodáshoz szükséges baráti értékesítési lánc létrehozása.
Kristóf László 2017.03.03 00:16:09
@conchita wurst:
Részben erre hoztam fel az olajszőkítést, ami már többé-kevésbé felderített, és világosan kitűnik belőle, hogy jogalkotói és egészen magas szintű vezetői támogatás nélkül meg sem történhetett volna. Ilyen szempontból ugyanaz. A húgom és a sógorom korábban középvezetőként dolgoztak a Pénzügyőrségen, majd saját adó- és vámtanácsadó céget gründoltak. Régóta tudom tőlük ezt a szakmai körökben közismert módszert. Ezt egy pár perccel ezelőtti kommentemben vázoltam, de az eredeti hozzászólásom óta többen is írtak a lebonyolításról és a nemzetközi áruforgalmi statisztikák által mutatott méretes export-import differenciákról.
Tény, hogy határvámosi közreműködés nélkül nem megy a csalás. A NAV, az ügyészséghez hasonlóan felkatonai szervezet, szigorú belső ellenőrzéssel.
Itt a legfelsőbb vezetők döntik el, hogy kik azok a saját zsebre dolgozó "kis" vámosok, akiknek bukni és a média elé kell állni, igazolandó a "szervezet" tisztaságát, és kik azok a nagybani csalók, akik jó helyen perkálnak, akiket nem kell észrevenni.
Nem bonyolítom tovább: az ÁFA csalás ténye, módja, elterjedtsége, mértéke szakmai körökben elég régóta közismert, a fenti cikk csak a figyelmet hívta fel rá. Hogy miért nem került már mindez tisztán-világosan nyilvánosságra? Mert nem vonzó Horváth András példája. Félnek.
Kristóf László 2017.03.05 13:14:33
@nonolet:
Teljesen igazad van, siettem, felületes voltam. Amilyen gyakorlatot leírtam, az 2004-ig általánosan igaz volt, ma csak Ukrajna és Szerbia irányába az. A többi ország viszonylatában az az alaptétel, hogy az export ÁFÁ-ja 0%, így nem keletkezik bevallási kötelezettség.
Az importra viszont az importálónak fel kell számítani az adott ország ÁFÁ-ját, azt be kell vallani és elszámolni a NAV (adóhatóság) felé. A csalás lehetőségét az adja, hogy nem vallod be és számolod el az importot, hanem az árut hamis ÁFÁ-s számlával legalizálod (számlagyárak), és visszaigényled a rajta szereplő ÁFÁ-t. Ezt egy egyszerű helyszíni ellenőrzéssel nehéz is feltárni. Viszont minden ország adóhatósága képes adószámonkénti cikkelemes legyüjtésre, és ezek összebuktatásával név szerint kimutatható, hogy melyik cég sumákolta el az importot. De lehetőség van (például EKÁER alapján) gyanús kamion félreállítására és tételes ellenőrzésére is.
Az egyes cégek elleni tételes vizsgálatokat a NAV felsőbb vezetői el is rendelhetik, de le is tilthatják. Horváth András ezt kívánta bizonyítani, de megakadályozták ebben. (Adótitkokat nem hozhatott büntetlenül nyilvánosságra.)
Az eredeti cikk az egyes országok egymással kapcsolatos export-import statisztikáinak feltűnő eltérésre utalt azzal, hogy további, részletes vizsgálat lenne szükséges. Ez viszont nem puccs.
A magyar csoda: egyszerre csökkenteni az államadósságot és növelni a versenyképességet – Orbán Viktor szerint ezt tette meg kormánya. Lázár vasárnap elárulta: szó sincs versenyképesség-növelésről, sőt, 2020 után, brüsszeli pénz nélkül nagy bajban leszünk.  ..
Kristóf László 2017.02.13 10:17:01
@atomic power 1986DucaDuca: Én csak arra szerettem volna utalni, hogy a versenyképességi listák szubjektív mutatók alapján készülnek, így inkább a készítők véleményének tekinthetők; nem mérvadóak.
Ez persze nem jelenti azt, hogy koherens intézkedésekkel (célszerű infrastrukturális fejlesztés, berházásokat támogató jogi - adózási környezet kialakitása, oktatási színvonal emelése, meg az általad említett technológiai abszorbciós képesség növelése, stb. - ne lehetne a versenyképességünk növelésének feltételeit javítani.
Persze, ehhez kormányzati szándék is szükséges. Alapvetően: az előző és a jelenlegi EU-s tervezési időszakban Magyarországnak biztosított, felzárkóztatásra szolgáló 7, illetve 9 ezer milliárdos keretet erre is kellett volna fordítani, nem pedig ellopni, presztízs berházásokra fordítani, önös célokra elszórni! Nem utolsó sorban, ezeket az összegeket semmféleképpen NEM hitel, vagy hitel kamat törlesztése céljából kaptuk!
Kristóf László 2017.02.13 11:19:01
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Kiegészítem (pusztán azért, mert nem tételesen, hanem példálózó jelleggel soroltam fel egy ország versenyképessége javításának lehetőségeit): fontos feltétel az illető ország politikai stabilitása, a dötéshozók és a lakosság egyező akarata a fejlődés irányáról is. Nálunk etéren is bőven lenne javítani való. Gondolva itt a pénz lenyúlási, presztízs, szakmaiatlan, mániákus alapú herdálásokra.
Kristóf László 2017.02.13 11:52:42
@MikeBoy: A felhozott példád ugyanabban a befektetési környezetben végrehajtott két akvizíció eredményességét hasonlítja össze.
Erre szolgál a profitráta.
Én eltérő: vonzó, támogató, eredményes működést lehetővé tevő, illetve az ezzel ellentétes gátló, kúlönadókat alkalmazó befektetési környezetet hasonlítottam össze. Mégpedig egy szubjektív "mutató", a versenyképességi szint jelentős tényezőjeként.
Az alábbi tények mindenkinek segíthetnek a valóság felismerésében:1.Pozsgay Imre és Horváth István III/III-at felügyelő belügyminiszter az 1956 utáni együtt töltött kecskeméti időszak óta szoros barátságban voltak egymással.2.Stumpf István 1983 augusztusában feleségül…..
Úgy tűnik: Fodor Gábor most iratkozott ki végleg az ellenzékből. A népszavazáson Orbán hatalmi céljait segítő viselkedését már nem bocsátják meg neki a baloldali szavazók. A Facebookon a saját követői árulózzák le. Az ellenzék rég látott egységbe forrt abban, hogy ezt a parasztvakítást nem szabad…..