Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FriendlyAtheist

5 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki lehet zárni bizonyos csoportokat a  a választás lehetőségéből? Milyen bevett indokokkal vitatják valaki választóképességét? Miért vonják meg a választójogot a 18 év alattiak, illetve egyes gondnokság alatt élők esetében?  Ehhez hasonló kérdésekkel foglalkoztak meghívott vendégeink a második,…..
A választáson való részvétel arról is üzen, hogy ki szólhat bele egy ország jövőjének alakításába, ki tartozik egy politikai közösséghez. Az afroamerikai emberek által kivívott  jog és a nőjogi mozgalom eredményei után sokan az utolsó választójogi mozgalomként tekintenek a fogyatékossággal élő…..
Magyarországon jelentős az eltérés a nők és a férfiak fizetése között. Némi javulás megfigyelhető volt a 2005-től 2014-ig tartó időszak alatt, 19-ről 17 százalékra csökkent az eltérés az azonos pozícióban dolgozók között. Ezzel egyébként jobban állunk, mint az OECD…..
FriendlyAtheist 2017.06.27 16:42:35
@Ravasz Figyelmeztetés: Bravo, remek összefoglalása a témának. Kár, hogy valószínűleg süket fülekre talál majd...
Jól tippelem, hogy te is Ben Shapiron, Stewen Crowderen és Jordan B Petersonon nevelkedtél? :)
FriendlyAtheist 2017.06.27 17:47:52
@Drednaught: Bár az elvakult, ideológiát lobogtató gender-aktivistákkal tényleg nem sok az esély, szerintem igenis fontos, hogy nyugodtan, észérvekkel, pontról pontra bemutassuk a tényeket. Lehet hogy észhez tudunk téríteni vele olyanokat, akik még képesek logikusan gondolkodni és nem süllyedtek bele az áldozat-kultuszba.
Tudom, túl optimista vagyok :)
    A tízezres nagyságrendben gyártott T-54/55-ös harckocsik leváltására már a rendszeresítésük idején tervezni kezdték az új típust. A koncepció és az irányvonal hasonló maradt, mint ez elődöknél, csak egy kicsit jobbat akartak mindenből. A T-62-est egy laikus hirtelen alig tudja megkülönböztetni.…..
FriendlyAtheist 2017.04.28 10:19:20
@Kinai cuccok blog:
A lövedék stabilizálására két alapvető módszert szoktak használni, az egyik a forgásstabilizáció (huzagolt csövű lőfegyverek), a másik a vezérsíkok (például a rakéták, nyílvessző és a szóban forgó harckocsiágyú lövedék). A simacsövű harckocsiágyúk lövedéke elnyújtott, elől helyes, hátul vezérsíkokkal ellátott kemény fém rúd. Találsz róla képeket google-el (kinetic energy penetrator).
Az, hogy egy 77 embert lemészároló neonáci tömeggyilkost háromszobás luxuslakosztályba zárnak, már csak mifelénk, Európa barbár és elmaradott alvégén készteti hörgésre az embereket. Aztán ez a figura megnyeri az embertelen tartási körülmények miatt indított perét a norvég állam ellen. Én pedig azt…..
FriendlyAtheist 2016.04.22 09:29:02
@tralalala: Eddig vacak napnak indult a mai, de ez a komment megnetette :D Köszi :)
FriendlyAtheist 2016.04.22 09:34:14
@tralalala: Eddig vacak napnak indult a mai, de ez a komment megmentette :D Köszi :)
Politically Incorrect Piackutatás 2016.04.05 14:47:54
Az előző bejegyzésben kifejtettem, hogy szerintem Donald Trump miért okosabb, mint amilyennek sokan megpróbálják beállítani. Az üzleti (és újabban politikai) sikereinek egyik alapja, és Trump fő erőssége a „salesmanship”, mondhatnánk értékesítés képessége. Azaz jól tud eladni dolgokat, főleg…..
Sokszor azzal érvelnek a munka alapú társadalom és az ipari növekedés támogatása mellett, hogy a szakmunkát tanuló diákok hamarabb munkába állhatnak, és alig keresnek rosszabbul, mint a felsőoktatást végezett diplomások.Ebben azonban nemcsak országonként, hanem nemenként is jelentős eltérések…..
FriendlyAtheist 2016.04.05 13:00:25
@HoIsDe:
Pontosan.
Ha megnézzük, hogy milyen szakokat választanak a nők és a férfiak, a kereseti különbség azonnal értelmet nyer. Nyilván többet visz haza egy autóipari gépészmérnök férfi, mint egy bölcsész diplomával irodistaként dolgozó nő. És ez egyáltalán nem a nemük miatt van.
Biztos vagyok benne, hogy a velem egy csapatban dolgozó programozó lány ugyanannyit keres,
mint én. Az ő egyetemének a megtérülése pontosan olyan jó, mint az enyém. Senki nem tehet róla,
hogy a kortársai között a legtöbben ehelyett kommunikáció meg szabadbölcsészet szakokra mentek,
most meg a Burger Kingben sózzák a krumplit.
Csak ha ragaszkodni akar az ember a tényekhez, meg a számokhoz (a.k.a. valóság) a polkorrekt gestapo rögtön megbélyegzi, mint "nőgyűlölő" és "férfi-soviniszta".
Politically Incorrect Ki a buta? 2016.03.29 16:14:25
Donald Trump kampánya rengeteg kritikát és vitát generál. Ezek között az egyik leggyakoribb (legalábbis kezdetben az volt), hogy Trump buta ember. Sok jelzőt használtak már rá a médiában és politikai ellenfelei szájából is elhangzottak többek között olyan jelzők, mint: „stupid” buta,…..
Politically Incorrect Bevezető 2016.03.29 15:24:33
A Donald Trump kampányával kapcsolatos cikk vázlatát, és forrásanyagit gyűjtögetve rájöttem, hogy a téma sokkal nagyobb, és szerteágazóbb, mint gondoltam, ezért inkább egy sorozat lesz belőle, melyben minden bejegyzés egy konkrét aspektussal fog foglalkozni...
Mielőtt belekezdenék a nagy Trump kampány-elemző cikkbe, szerettem volna összehozni egy listát azokról az emberekről, legyenek médiaszereplők, az alternatív média tagjai, gondolkodók, írók, akik nagy hatással voltak rám, a nézeteimre, a gondolkodásomra. Főképpen a szólásszabadság terén felmutatott…..
Lássuk csak miért kezdtem bele ebbe az egészbe... A blog címe Politically Incorrect, jelenlegi terveim szerint ez lenne a fő tematikája a bejegyzéseknek: a szólásszabadság és az azt elnyomni törekvő PC kultúra (még akkor is, ha esetenként talán jó szándék által vezérelve). Sokan nem tudják, hogy…..
5.g & Rammjaeger83 Hivatásos és műkedvelő körökben egyaránt nagy népszerűségnek örvend annak kimerítő taglalása, hogy a bevándorlók / migránsok / menekültek (nem kívánt törlendő) okolhatóak-e a közelmúlt erőszakos cselekményeiért, rejtőzködnek-e közöttük terroristák és úgy általában biztonsági…..
FriendlyAtheist 2016.03.17 13:43:26
@chrisred:
Csak egy kis háttér:
A "politikailag korrekt" (PC) kifejezést annak idején Mao kínai kommunista pártja találta ki, a jelentése pedig pontosan az, amit mond: a párt álláspontjával megegyező, pártpolitikai szempontból korrekt.
A nyugati elterjesztőinek kezdetben talán voltak jó szándékai (a pokolba vezető út ugye...), mára viszont az igazság elnyomásának eszközévé vált (aminek Mao-ék annak idején szánták), mert nem lehet tényeket kimondani (igazi, valós tényeket), ha azok valamilyen szempontból rossz fényt vetnek egy olyan csoportra, akik a liberálisok "áldozat"-skáláján magasabban vannak, mint a megszólaló.
Például nem PC kimondani, hogy a migránsok között radikális szimpatizánsok vannak nagy számban (holott bizonyított tény), mert szegény muzulmánok el vannak nyomva, ezért nem szabad kritizálni őket semmi módon. Vagy például a nők ellen nemi erőszakot elkövető európai férfi mint a világ szégyene van megbélyegezve (jogosan), ha az elkövetők muzulmán migránsok, akkor a PC liberálisok azonnal megpróbálnak kifogásokat keresni, eltussolni.
Horvátország Lengyelországot és Magyarországot követően egy olyan újabb EU-tag, amelyik a radikális jobboldalra sodródott. Az új horvát kormánynak az Opus Dei-hez közeli, revizionizmussal és fundamentalizmussal kokettáló minisztere is van A kiegyensúlyozott eredménnyel zárult parlamenti…..
FriendlyAtheist 2016.03.01 10:53:49
@karandash:
Egyet értek, a Huffington Post (legalábbis az angol verzió, a francia kiadást még nem olvastam) egy szélsőbalos propaganda-lap, nem kell komolyan venni.
Kim Bodniát itthon leginkább A híd című dán-svéd krimisorozatból ismerhetjük, aminek első két évadában alakította Martint, a dán detektívet, aki svéd partnernőjével, Saga Norennel nyomozott olyan ügyekben, melyek mindkét országot érintették. A sorozat elsődleges helyszíne a dán Koppenhága és a svéd…..
A magyarországi hivatalos (királyi és királyközeli) sajtónak egyáltalán nem okoz problémát az, hogy magától értetődő bizonyosságként kezeljen téves megállapításokat a menekültek ügyében, illetve az ehhez kapcsolódó európai (elsősorban német) politika ismertetésében. (Másban sem, de ez most mindegy.)…..
FriendlyAtheist 2016.02.16 15:01:15
@high up!: "Ja pesze, neked, a magyarjának (aki közben szabaccságharcol az EU ellen) jár az EU munkahely!"
Röviden: igen, jár. Mert az EU és Magyarország kétoldalúan megállapodott, az EU felvette Magyarországot (komoly feltételeknek kellett megfelelni hozzá), mert mindkét félnek érdekében volt. Ezzel szemben az általad védett "menekültek" (valójában illegális bevándorlók) egyoldalúan fogták magukat és törvénytelenül bejöttek az EU területére, követelőzve. Itt a különbség.
FriendlyAtheist 2016.02.16 15:32:22
@high up!:
1) Jellemző a baloldalra, hogy ha vesztésre állnak az érvek terén, akkor személyeskedni kezdenek. Igen, összesen 15 hozzászólásom van (most már 16, eddig nem voltam aktív fórumozó). Ettől még nem lesz kevésbé igaz, amit írtam.
2) Történetesen van fogalmam róla, több is mint 5%, hogy mik az európai értékek (többek között, hogy érdemi vitákat folytatunk, nem pedig személyeskedünk, meg gyalázkodunk, mint azt te is tetted az előbb).
3) Nem akarok kilépni az EU-ból, szerintem fontos, hogy benne legyünk, de a baloldalnak nincs monopóliuma afölött, hogy miről is szóljon Európa.
4) Pont a mostani bevándorló hullám a legnagyobb fenyegetés az európai értékek ellen, erre bizonyíték a migránsok hozzáállása azokhoz az értékekhez, mint a vallásszabadság, szexuális szabadság vagy egyenjogúság, vagy hogy a "menekültek" egyharmada támogatja az Iszlám Államot (mielőtt referenciát kérnél, nézd meg a Pew Research Center kutatását a témában, vagy pamelageller.com/2015/11/pew-poll-between-63-million-and-287-million-isis-supporters-in-just-11-countries-13-of-syria-refugees-isis-sympathizers.html/).
Ha van konstruktív érved azzal a valós veszéllyel szemben, amit a minden ellenőrzés nélkül beengedett százezrek jelentenek, szívesen hallom.
FriendlyAtheist 2016.02.16 16:24:53
@fifibá55: Nagyon jó meglátás, és fontos lenne, hogy az emberek megértsék ezt. Azért akarnak megbélyegezni és "nácizni" mindenkit, aki nem ért egyet velük, mert ezzel akarnak elhallgattatni és hiteltelenné tenni. Hiszen ki venne komolyan egy "nácit" vagy "idegengyűlölőt"? Rég bevált eszköz ez.
(ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincsenek a valóságban gyűlölettel teli emberek, de messze nem olyan arányban, mint ahogy azt beállítani igyekszenek)
„Megerőszakolnak minket. Ezért mi megöljük őket.” Egyre nagyobb a szigorúan csak jezidi nőkből álló fegyveres zászlóalj, melynek nem titkolt célja az Iszlám Állam gyengítése és harcosainak túlvilágra küldése. A terrorista milícia aktívan gyakorolja a szexrabszolga-tartást, a megerőszakolt, piacokon…..
FriendlyAtheist 2016.02.15 13:05:51
@Girhes Joe: A feminizmus, jelenlegi állapotában, (nem a régebbi irányzat, ami teljesen jogosan egyenlőséget akart elérni), mint a társadalmi marxizmus része, komoly bajban van az Iszlámmal. Mindenkit az (állítólagos) "elnyomottságuk" alapján próbálnak osztályozni, például: szegény muzulmánok, elnyomja őket a Nyugat, tehát ők a jó fiúk. A nőket "elnyomó" nyugati "Patriarhátus" meg nyílván a rossz. Csakhogy ez a szép kis elmélet találkozik a valósággal: a nőket "elnyomó" nyugaton van a legjobb dolga a nőknek az egész világon, a szegény "áldozat" muzulmánok meg a valóságban rabszolgakét tartják a nőket. Ez az ellentmondás okozza a modern feministák nagy részénél a síri csendet, mikor a nők helyzete kerül szóba az iszlám világban. Szóval, ha komolyan tetszik gondolni a nők egyenjogúságát, tessék szépen következetesen kiállni az Iszlámmal szemben.
Szimpátiát nem, de szánalmat már elkezdtem érezni! Hiába futott le az évezred legszánalmasabb közösségi tüntetése, még mindig azt hiszik az érintettek, hogy bármilyen szinten nyerhetnek. Milyen forgalomlezáró szimpátia követelő-véleménytüntetés az, amibe maga a tüntető is szarik bele? Vagy bárki…..
FriendlyAtheist 2016.01.25 10:57:38
@Arcade Macho: Teljesen egyet értek. A jelenlegi rendszert fenntartani igyekvő "ludditák" azt nem veszik észre, hogy a hőbörgés helyett simán le kellene váltani a rendszert. Hiszen a jelenlegi modellben csak maguk a taxisok szívnak, a nyertesek meg a taxi-cégek, akik halálrakeresik magukat olyasmivel, amit az Uber technológiája már sokkal jobban meg tud oldani. Zárjon be minden taxicég, minden volt taxis menjen Uber-ezni, (adózva természetesen), és vége a problémának.
Évente több mint öt és fél millió kislányon végeznek nemiszerv-megcsonkítást. Több évszázada folyik ez a gyakorlat a családokban a csecsemőkortól a pubertásig, főként Afrikában és a Közel-Keleten. Az utóbbi évtizedekben azonban Nyugaton is megjelent mint “kulturális…..
FriendlyAtheist 2015.11.26 14:49:55
@fizetekmegegysort:
Ha megnézed a nick-emet (FriendlyAtheist) talán nem meglepő, hogy kritizálom ám a kereszténységet is, nem szoktam visszafogni magam.
A kommentemmel nem azt akartam mondani, hogy a "fogalmi tárgyiasítás" nem gond, csupán arra, hogy a fizikai, amiről itt beszélünk nem kap ugyanakkora hangsúlyt itt "nyugaton" a médiában, feminista megnyílvánulásokban (holott kb 240 millió nőt érint világszerte, 127 millió Afrikában, a többi mindenfelé).
Az Iszlám terjedését nem azért kell figyelemmel kísérni, mert "konkurencia" a kereszténységnek, hanem mert a szekuláris, humanista gondolkodás és szabadság kerül veszélybe. Ilyen szempontból a kereszténység már messze nem képvisel ekkora fenyegetést.
FriendlyAtheist 2015.11.26 15:32:48
@neozsivany:
Nos, én 2-3 hadith-ról tudok, amit a csonkítások igazolására szoktak használni. De mivel az Iszlám tanítása szerint Mohamed volt a követendő példa, egy is éppen elég, hogy a nevében ezt az eljárást gyakorolják.
Igen, több muzulmán vallási vezető adott ki olyan fatwa-t(vallási ítéletet), ami elítéli a csonkítást. Ugyanakkor több muzulmán vallási vezető által kiadott fatwa kötelezőnek vagy ajánlottnak nyílvánítja a csonkításokat.
A fatwa hatásossága pedig nagyban függ attól, hogy az azt kiadó vallási vezetőnek mekkora a tekintélye, követő tábora.
(Így lehetséges, hogy szunniták adtak ki fatwa-t a síták ellen, és fordítva.)
Ha sikerülne az Iszlám vezetőkenk egyöntetűen elítélni a csonkítások gyakorlatát, nincs kétségem, hogy csökkenne az előfordulásuk.
(Emellett persze van még egy rakás dolog, amit meg kellene reformálniuk, de egy világ-megváltás egy napra :) )
FriendlyAtheist 2015.11.27 10:21:10
@Muscari:
Azt hittem, tegnap már lezártuk ezt a témát, de akkor kezdjük újra...

"ennek nincs koze a vallas-szabadsaghoz"
eddig igaz, ez simán barbárság, amit nem szabadna engedni a vallásra hivatkozva.

"a Koranban semmi sincs errol, ezt mind utolag "koltottek""
A Koranban valóban nincs előírva (mondjuk explicit tiltva sincs) a csonkítás. Viszont a Hadith-ban vannak olyan kijelentések, amiket a csonkítások igazolására szoktak használni. És mivel Mohamed az Iszlám szerint a követendő példa, egy hadith alapján kiadott fatwa sok helyen vallási törvény erejű. (egyébként nem "utólag" tettek hozzá, a Hadith és a Korán kb ugyanabból a korból eredeztethető)

"Szaud-arabiaban meg fogamzasgatlas is van"
Igen, van. Azért, mert az Iszlám szerint a "lélek" csak a terhesség 80-120 napján száll a magzatba, addig szabad a pálya.
Szóval nem a szaudiak nagy felvilágosultsága miatt van így, hanem pont mert dogmatikusan követik a vallást.

"az FGM meg ismeretlen"
Ez viszont nem igaz. Gyakorolják a csonkítást SzaudArábiában is, csak nem olyan nagy százalékban.

Légyszi mielőtt kommenteltek nézzétek meg a tényeket...