Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MézesBlog

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon szereti a mézet, de egészen eddig nem tudta, hogy kerül az asztalra ez az aranyló finomság? Akkor most itt az ideje, hogy megismerje a „származását”, a méhek szorgos munkáját. Mai írásunkban folytatjuk az előzőekben megkezdett történetet. Lássuk mi lesz a nektárból, miután elpárolgott belőle…..
A méz már ősidők óta az emberi táplálkozás része. Ez a finom csemege azonban nemcsak az ételek és italok ízesítésére szolgál! A méhek szorgos munkájának eredménye megannyi jótékony hatással rendelkezik, éppen ezért a természet igazi gyógyhatású készítménye.   A méz az egyik legrégebb óta ismert…..
Mézes Élet Bárhol és bármikor 2016.02.22 12:11:42
A méz a természet igazi kincse. Nemcsak remek ízesítője az ételeknek és italoknak, de rendkívül egészséges, megannyi jótékony hatása ismert. Azonban a folyékony halmazállapota miatt nehezen vihetjük magunkkal akárhova. Erre a problémára nyújt nagyszerű megoldást a mézpasztilla.   Nem kell többé a…..
A méznek megannyi jótékony tulajdonsága van. A tápláló összetételének köszönhetően baktériumölő és fertőtlenítő hatása van, kedvezően hat az izomzatra, a csontképződésre és a méregtelenítésben is nagy segítség lehet. És mindezek mellett még a szépségápolásban is hasznosíthatjuk. A méz a természet…..
A méhek által gyűjtött szerves anyagok és az ezekből előállított termékek gyógyításra való felhasználását apiterápiának nevezzük. Ennek története már az ősidőkre is visszanyúlik, hiszen az emberek régóta ismerik a méhek munkájának jótékony hatásait. A dolgozó méhek átlagosan 30-45 napig élnek,…..
Mézes Élet A méhek pusztulása 2016.02.11 11:45:14
Az emberiség tragédiája A méhek az emberiség egyik legnagyobb jótevői. Gondos munkájukkal biztosítják az egészséges ételeket, így megadják az emberiség számára legmegfelelőbb táplálkozás lehetőségét. Azonban 1990 óta egyre nagyobb gondot okoz pusztulásuk. A méhészek számára régóta jelent problémát…..
Kertjeink gyakori látogatói a méhek. Nekik köszönhetően lesznek gyönyörűek a virágaink, és érik meg az édes gyümölcs, valamint a finom zöldség. Azonban 1990 óta folyamatosan nő a veszélyeztetettségük, éppen ezért folyamatosan figyelnünk kell a védelmükre. A méhek az ökoszisztéma nélkülözhetetlen…..
A méz rendkívül egészséges, hiszen megannyi betegség megelőzésére és kezelésére alkalmas. De mégis hogyan készül ez az ínycsiklandozó gyógyír? Milyen út vezet a virágtól az üvegbe zárt aranyló édességig? Most eláruljuk a titkot! Egy svéd természetkutató a háziméheket „mézcsinálónak”, azaz Apis…..
A háziméhek nagy családokban élnek, amelyeknek több ezer tagja van. Ebben mindenkinek megvan a maga feladata és szerepe. Ez a „társadalom” éppen ezért kiválóan működik, és már évszázadok óta fennáll. A méhcsaládoknak alapvetően három szereplője van. Minden társadalom vezetője a királynő, mellette…..
Mézes Élet A méhek felépítése 2016.01.29 16:11:49
A rendkívül tápláló és egészséges mézet a méhek szorgos munkájának köszönhetjük. Ezek a rovarok az Antarktiszt kivéve az összes kontinensen előfordulnak, és rokonságban állnak a darazsakkal és a hangyákkal. A méhek fáradhatatlan munkások, akiknek a felépítése és működése megannyi érdekességet…..