Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balinth1

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vonattal elég későn, 2011-ben jártam először Prágában (pontosabban kétszer átmentem rajta éjszaka korábban, de akkor nem láttam semmit a kusettből). Közvetlenül a megérkezés előtt szemem-szám eltátottam, hogy micsoda viaduktos-alagutas csomóponton áthaladva közelítettük meg a főpályaudvart: A…..
A múltkori cseh/szlovák cégtörténetes oldal lakásszerte nagy sikert aratott, úgyhogy most itt a folytatás Lengyelországgal. Kiderül belőle, hogy a lengyel ipar a hárombetűs rövidítések mámorában élt: volt FSO, FSM, FSC, az egyik PZL gyár pedig korábban WSK volt, ami az LWS-ből lett. Ja, megint nem…..
balinth1 2020.02.01 00:40:02
HamPLÓ Berlin szeptemberben 2019.05.17 07:00:00
Az MZ-k és Simsonok után talán belefér még egy kis Berlin. Mondjuk az előző ilyen oldalt elég kevesen nézték meg, ráadásul a képek egy része szerepelt itt, de ha egyszer már átméreteztem és feltöltöttem a képeket, akkor megcsinálom hozzájuk az oldalt is :) Egy kis Berlin 2018…..
Kezdjük az évet jó levegőn - már hogy virtuálisan: képeken, videón :) Október végén pár napot Szilvásváradon töltöttünk Mariannommal, és természetesen a kisvasutat se hagytuk ki. Az idő ugyan nem volt olyan szép, mint tizenéve, de azért a vonatozást pont megúsztuk ronggyá…..
balinth1 2018.01.02 08:36:23
A múltkor még csak kívülről néztem meg a GYSEV elsősorban osztrák oldali büszkeségét, a Ventus fantázianevet kapott sárga-zöld Desiro MainLine motorvonatokat, de azóta utaztam is eggyel. Elég kellemes jószágok: míg az itthon ismert "sima" Desirók könnyű mellékvonali járművek, az ML a Flirt…..
 ..
balinth1 2017.04.21 17:41:51
Hát ez most egy elég random bejegyzés lesz, de rövid ott-tartózkodásom során egész sok a lentebbihez hasonló képet készítettem - és ha Mainz favázas épületei megérdemeltek egy bejegyzést, akkor a téglaborításúak is :) Már számos alkalommal jeleztem, hogy imádom a…..
2016. december 30-án a vasútmániások országon belüli területi eloszlása teljesen felborult: aki csak tudott, a Budapest - Tapolca vonal mentén sorakozott fel. Az ok egy különvonat volt, melynek élén nyolc Nohab dübörgött. Egy évvel korábban volt egy hasonló menet, amire sajnos nem tudtam elmenni;…..
Alapadatok Név: MÁV Stadler FLIRT (piros)Készítette: Raáb DonátKategória: villamos motorvonatPályaszám: 415 001 (korábban 5341 001) LEGO-adatok Készült: 2010, március Átépítés: 2011, októberÉpítési nagyság: 8WNMéretarány: ~1:42Hajtás: 3 db. Power Functions vonatmotorVezérlés: SBrickKiegészítők:…..
Az előző három képes-beszámolós oldal elkészítése közben még álmodozhattam arról, hogy mit csináltam volna, ha én lettem volna a döntéshozó a pénzeszsákkal, most viszont már a látottakra kellett hagyatkoznom. Az első képeken még csak a betont pumpálják a vágányok köré,…..
Linznek nem csak a fekvése kellemes (a Duna mentén van, az egyik oldalon hegyekkel, az egyik hegyen erőddel... nem ismerős?:), de a tömegközlekedése is figyelemre méltó tempóban fejlődik. Amikor 2004-ben először ott jártam, a villamosok még a felszínen kurfliztak a főpályaudvar…..