Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tardos janos

32 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egybe írva. Annus 2018.07.16 11:49:00
    Teljes nevén Vrubovszki Anna – vagy u talán nem is volt a nevében: Wrbovszky. Tót parasztasszony volt. Azt a szót, hogy szlovák, sokáig nem is ismertem. Drótostót ajánlgatta magát és a szolgálatait kiabálva az utcán, fazekakat foltozott. Sokszoknyás tót asszonyságok hozták fel faluról…..
Nagyanyám jut eszembe, nem is, inkább dédapám, az ő apja. Egyiküket sem ismertem, nem éltem még, kurvára nem, amikor ők meghaltak. Bár asszem, nem ártana máshonnan kezdeni.Valamikor a kétezres évek elején történt, talán 2005-ben vagy 2006-ban, amikor a szerkesztőségi vonalas telefonban keresett egy…..
Képzeljük el, hogy Antal Nimród 2003-ban a BKV jegyellenőrök helyett a velős langallót tűzi a kamerája hegyére, és nem a filmszatíra, hanem a primitív propagandafilm műfajában próbálja ki magát. Na pont ilyen film volt a Karaaga USA, amelyet a Toldi mozi tűzött tegnap a műsorára a japán…..
B1 BLOGCSALÁD Mér, maga hol él? 2017.04.05 11:17:51
Kérdi tőlem a fiatal, szimpatikus doki, hogy miért ilyen magas a vérnyomásom? Hát mér, maga hol él? – kérdezek vissza, erre elmosolyodik, és beír valamit a háború előtti számítógépbe, ami erre rögtön lefagy...
Az imént, épp most gyanúsan leszálltam az M2M jelzésű pótlóbuszról a Kossuth téren, hazánk betonfején, és tanácstalanul tekintettem körbe...
Most, ahogy így Felső-Normandiában belenézek a hajnali ködbe, visszaemlékszem rá, mikor voltam itt először. Borzalmasan régen, 49 éve, persze még nincs egy fél évszázada sem, de mégis, nem tegnap volt. Másodszor pedig három évre rá, miközben talán az egész világ megváltozott. Érdekes módon a jó…..
tardos janos 2017.02.01 11:43:30
@mx: Csak illusztráció. Rita Pavone és a Pink Floyd St-Tropez-ban.
Egybe írva. Az örökség 2015.12.18 02:30:53
Meghalt Friedländer József, ami elég szomorú dolog. Igaz, nem tegnap halt meg, hanem vagy tíz évvel ezelőtt, de persze ez mit sem von le gyászom mélységéből. Bevallom azt is, hogy Friedländer bácsit nem ismertem személyesen, az életben sosem találkoztunk, sőt, tovább megyek:…..
tardos janos 2017.01.30 19:35:52
@Fruzsina Sándor: akkor menny vissza a feléhez, vedd fel újra. (Ezt régebben írtam, hogy a nevekre mind visszaemlékezzek, nekem is újra és újra el kell olvasnom. Biztosan öregszem. Vagy rossz a névmemóriám.)
Egybe írva. Hollywoodi rémálom 2017.01.30 16:17:27
  Ma Josephine Bakerrel megyek moziba, ő választott filmet meg pattogatott kukoricát. Pattogok. Míg a végtelen sorban állunk disznóeledelért, előbb lecseszek egy elénk szteppelő szerencsétlen adóellenőrt, minősíthetetlen hangon messze magunk mögé utasítom, majd egy ifjú, amúgy jóravaló hölgy…..
A kép Ceausescu dolgozószobáját ábrázolja. Sokba került, ám használatbavétele előtt a diktátor sajnálatosan elhalálozott.   Kakuk Gyurinak Azt hiszem, bárkire nézve baj az, ha buta. Gyerekként kicsúfolják az illetőt az óvodában, az iskolában rajzszöget tesznek a székére, a szülők szégyenkeznek, a…..
Egybe írva. Az alvadohányzó gép 2016.12.31 11:23:51
Ma két cél lebeg a szemem előtt: megoldani az emberiség két legnagyobb problémáját, valamint némileg javítani siralmas anyagi helyzetemen. (Ha jól számoljuk, ez mindjárt három.) Az emberiség legnagyobb problémája egyébként az, hogy természetes körülmények között (tengerszinten, szélcsendben,…..
Egybe írva. Tegnapi hír. 2016.07.21 09:33:36
  Tegnap rendkívüli ülésre ült össze a parlament. Nem, nem a Liget ügyében, az álhír. Hanem teljes terjedelmében, csak ketten hiányoztak. Kövér elnökölt, sőt lelkes beszédet is mondott (bár nem értette). Az első felszólaló Kósa Lajos volt, talán elég, ha nem idézek a beszédéből mást, csak a…..
Nem én találtam ki, sőt, olyan nehéz a felfogásom, hogy csak most esett le. Churchill állítólag 1946-ban, a fultoni beszédében mondta volna (én nem voltam ott), hogy a demokrácia elég tökéletlen kormányzási forma, de az emberiség egyelőre nem talált ki jobbat. Hát, elég szégyen ez az emberiségre…..
A B1 blog tudósítója jelenti Franciaországból..
tardos janos 2016.07.16 21:07:53
@DonTintoretto: Elolvastam. A tehetetlenség van benne, meg talán még (de ezt csak remélni tudom), hogy a titkosszolgálatnak nagy szolgálatot tesznek az ilyen iszlamista körök, mint ez a konyvesbolt is. Mást nem olvstam ki belőle, de mondjuk ezzel is tisztában voltam. Igen, nagy a baj, ezt nem vitatom. De persze nem nagyobb, mint azok fejében, akik liberálisokat (vagy bárkit) a Dunába akarnak lőni. Őket sajnos nem listázza a magyar titkosszolgálat. De ha mégis, azt forrón üdvözölném.
tardos janos 2016.07.17 14:16:30
@DonTintoretto: Nem a sharia szerint élnek. Nem tudom, hány százalékuk konzervatív, de több, mint húsz-harminc éve volt. Ezzel együtt az elsöprő többség elfranciásodott, kávéházba jár, boulot-metro-dodo, mint mindenki más.
Jó, ez talán nem világraszóló hír, bár ma ő volt itt az első, sőt nem is csak ma, hanem talán egy örökkévalóság óta. Nem is macska lehetett, hanem inkább Esterházy lelke, esetleg a tegnapi másik nyolcvan ismeretlen halotté. Nem, azt azért nem hinném (akkor már Esterházyt inkább), megnézte csak,…..
Egybe írva. Az Uber Monoszlón. 2016.05.18 10:42:28
Kedden fura zajra ébredtem kedvenc kis falumban (semmi fatorony). Motorhörrögés, dudaszó, a kakas sértődötten, falnak fordulva hallgatott. Csipás szemmel kibámulok az ablakon, minden sárga és füstös, ilyet még nem látott a világ. Taxisfelvonulás a Hegyi utcában, hát hol fognak ezek a szerencsétlenek…..
Van nekem egy kutyaszerelmem itt Monoszlón, a Sznuki, ha sokáig nem lát, nem biztos hogy megismer, csak szagról persze, az tuti. Meg ha beszélek hozzá, akkor abbahagyja az ugatást, mit akar ez a marha? gondolja, de már sejti, hogy csak én lehetek, mert hát mások azért nem olyan közvetlenek…..
Egybe írva. Mediterrán kávézó 2016.01.19 15:27:17
Napsütötte, kurva hideg vasárnap volt. Etyekre Pátyon át, ahogy a közmondás is tartja, arra mentünk, ott pedig a pincesor megtekintése után rátértünk a Felcsúti útra, eredetileg csak azért, hogy már megint lefotózzuk a Korda Studió New York-i utcaképét, ha már aznap nem lehetett szerencsénk az…..
Egybe írva. Apacasting 2016.01.15 12:37:35
Ismerek egy negyvenes nőt, és ez szerencsére nem a mellbősége, akit mélyen elgondolkoztatott a KDNP ifjúsági és öregszervezetének legutóbbi agymenése. Ő nem tekintette viccnek azt, amit mi igen. Egyrészt mert ezek a klerikálfasiszták komolyan gondolják, ami kibuggyan belőlük, másrészt pedig azért,…..
tardos janos 2016.01.15 13:48:08
@jdesi: Első leszel. Izé... második.
David megüzente, hogy menjek ki érte Ferihegyre, nincs sok csomagja, csak egy nagy bőrönd, egy kis utazótáska, meg egy hátizsák. Amúgy könnyen megismerem, már mindjárt a csomagokról is. Még vibereztünk is vagy hatot, hogy biztos-e a tuti, ki is mentem és fel is ismertem, senki más nem jött ennyi…..
Egybe írva. Kimintveti 2016.01.05 15:26:55
Mint már egy korábbi halhatatlan opusban utaltam rá, új honfoglalásba kezdtem, s ez tart ma is. Nem úgy kell ám ezt elképzelni, hogy mittomén mint egy Szijjártó, nagynehezen belakok egy elsikkasztott százmilliók árán magamnak kicsalt, ám egyéniségemhez képest rettentően túlméretezett és rendkívül…..
Egybe írva. Karácsonyi ének 2015.12.23 10:08:40
Az egyik énem cinikus barom, aki legszívesebben felrúgná a karácsonyfát, kárörvendőn rámutatna, hogy az angyalkák irtóztató büdöset finganak, hogy képmutatás az anyós örökké savanyú képébe kedvesen belemosolyogni, miközben egy, már tavaly is leértékelten ajándékba…..
Egybe írva. Vacsora a Ritzbe 2015.12.21 12:44:47
Renóban voltam már egy kubai étteremben vacsorálni, az nagyon tetszett, hát most megpróbáltam itt, Hollywoodban is elmenni egy hasonlóba, gondoltam, a GPS majd ajánl, azér van neki ilyen menüpontja. A szállodában véletlenül megittam valami viszkiket, majdnem el is fáradtam, ezért…..
Én önmagáért az életért nem vagyok hálás. Van élet, amit érdemes élni, és van olyan is, amelyet már nem. Vannak fájdalmak, amelyeket az ember úgy, ahogy elvisel, és vannak olyanok, amelyeket szintén, talán nem is olyan nehezen, de örömet már nem lel bennük, semennyit. Na…..
Egybe írva. Ma nem alszik itthon. 2015.12.09 15:07:41
Tegnap a nő, kivel szerény bérleményünket megosztani hivatott vagyok, igen fáradtan érkezett haza a munkából, a kedve sem volt valami rózsás, munkahelyi bántalmak, vetette oda, s hangsúlyosan eltűnt a hálószoba félhomályában. Ezt már ismerem, ilyenkor még felszisszenni is csak halkabban merek, ha…..
  Mondjuk nem szoktam minden nap főzni, de egyszer már majdnem megmelegítettem egy zöldborsókonzervet, később mondták csak, hogy előbb ki kellett volna nyitni a dobozt. A viccet félretéve, jót játszottam a Dietbox csomagjával: olyan, mint egy Märklin-készlet, csak darut nem lehet…..