Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabsagabs

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha azt merem mondani, hogy a fenyegetésekre optimalizált élet nem élet, csak túlélés, mindenki tele szájjal üvölt, hogy evolúció meg kisfaszom. És veri magát, hogy de ha nem marad életben, akkor ugye hogy éljen, hö? És olyan frappáns, amilyen csak egy tanulatlan telepi pöcs tud lenni, mikor végre…..
gabsagabs 2016.06.06 15:41:42
"Elővigyázatosság, az más. Tervezni is más. De ha letudtad az előkészületet egy esetlegesen bekövetkező, konkrét problémára, akkor onnantól felesleges folyton észben tartani a rettegnivalót." Szerintem nincs lehetosegunk tudni, mi a kulonbseg ezek kozott, mi szamit esszeru elokeszuletnek illetve folosleges cidrizesnek. A variaciok szama vegtelen. Nincs irracionalis felelem, mindent meg lehet racionalizalni, lehet kicsit nyakatekert lesz, de lesz benne logika. A szorongasoldas azert nehez, mert a sajat konstrukcioinkat kellene felulvizsgalni es lebontani, ezt irtad is, de ez kulso segitseg nelkul a legritkabb esetben szokott sikerulni, szaksegitseggel (vagy siman csak sok kulso visszajelzessel) is nehez szerintem. A kognitiv viselkedesterapia (CBT) ezt celozza, de nekem ez az egesz nagyon szovevenyesnek tunik. A szorongas makacs dolog, nem ugy van, hogy felismerem a problemat es asszertiven nekiugrom a megoldasnak. Szukseg van eloszor az automatikus gondolataink feletti kontrollra egy adott szituacioban, hogyan erzekelunk es interpratalunk egy tortenest. A meglevo tapasztalataink es hiedelmeink mar erosen befolyasoljak, milyen kovetkeztetesre ugrunk es az emlitettek osszessege adja a semakat, amik a jol vagy rosszul mukodo megbirkozasi strategiaink az eletben. Ezek a semak betonkemenysegure erleltek, inkabb egy adott szituacio "automatikus gondolat"ai szintjen erdemes dolgozni, azokat megkerdojelezni. Azt mondjak az okosok legalabbis. Sajnos eleg jol osszeszokott csapat vagyunk a szorongasainkkal, lassu a folyamat. A fokuszaltsag es a cselekves, amit a masik posztban irtal, az biztosan nelkulozhetetlen. Valaki font emlitette a felelem es a bizalom kulturajat, ez tok jo gondolat, a szorongasszintet nyilvan befolyasolja.

Annyit meg adalekkeppen, hogy van az az allapot, agyi huzalozottsag, aminek az esszenciaja a szorongas. Alapvetoen csak egyfajta eberseg, reszletekre fokuszalo attitud es strukturakban gondolkodas lenne, a kornyezeti hatasok miatt lesz "patologias". Megneznem en azt, hogy valaki egy aspergeres embernek a lelkere beszel, hogy ne szorongjon mar, vagy beadja neki a leszarom tablettat. A leszarom tablettatol nekik legfeljebb hasmenesuk lesz, hiaba, meg a belflorajuk se olyan, nemigen tudjak megemeszteni.
Most nem azért, de ennél csúnyábban nem tudnák kilopni a pénzt a zsebetekből, ti meg még tapsikoltok is hozzá és csak azt sajnáljátok, hogy nem jutott erre az őrületre több pénz. A tökéletes ajándék-kudarc receptje 1) Vegyél mindenkinek, ...főleg olyanoknak, akikről…..
Lobsterizmus Lobster-simogató 2015.11.08 15:36:09
Szeretnél te is mecénás lenni? Nem kell rögtön megvenni egy Picassót. Döntsd el te, hogy neked mi az értékes, ne mások tegyék meg helyetted...