Regisztráció Blogot indítok
Adatok
John Wayne

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap arról írtam pár bekezdést, hogy milyen körülmények közt élnek január óta a zürichi Google-alkalmazottak. Egy kicsit az jutott eszembe, amit talán Eszpee mesélt régebben a Graphisoftról. Bár egyre több munkahely, iroda próbálja követni a Google vállalatfilozófiáját,…..
John Wayne 2008.03.09 11:16:08
No, én egy multinál tolom, nem olyan jók a körülmények mint itt, de azért egész jók, a szokásos hideg-meleg vizes automaták, egy kis konyha rengeteg féle teafilterrel, kávégép, méz, tejpor, stb, konditerem saját teljes munkaidôs trénerekkel, céges uszodabérlet, néha egyéb sportlehetôségek is, ha épp fel tudsz rá iratkozni, és persze pingpongasztal. Ja, meg ingyenebéd, hát, az olyan is sokszor :).
Túlórát nem fizetik, de nem is várják el. Egészében véve jó kis cég, a fizu olyan, mint másutt, meg persze még bérlet és egyéb dolgok.
Van idô arra, hogy leülj másokkal beszélgetni, ha akarsz, akár magánjellegû dolgokról is, szóval nem korbácsolnak. Igazából az open office-al van az egész elcseszve, mert mindig zaj van, nincsenek külön szobák, csak a managereknek.
No, hogy ne csak a saját munkahelyemrôl írjak nekem teljesen szimpi ez a google-s, egy kolléga fia kinn van Zürichben a google-nél, hallottam már róla, hogy ingyen kaja és gyümölcs van, meg ilyen relaxációs lehetôségek. Az üvegfalas munkahely elég riasztó, de ha legalább a hangokat megfogja, én kibékülnék vele, meg állítólag vannak azért csendes magányos zugok is, ahová el lehet vonulni. Nem tom, ez lehet egy kényelmetlen pont, de én nem félnék tôle nagyon.
Ha nem tartanak nyomás alatt, akkor ez a világ legjobb munkahelye lehet, nem csak valami kirakat állatkert (savanyú a szôlô egyeseknek:) ) annyi, hogy jónak kell lenned nagyon, hogy felvegyenek ide, mert nem hülyék hogy lógós mamakedvenceit tartsanak, akik nem termelnek semmit a cégnek. Szóval ha valaki tényleg jó, és talán picikét kockafejû geek, aki számítógép elôtt nôtt fel, ez a legjobb munkahely lehet, ahol kiélheti a kreatív hajlamait is, és aztán még elég pénze van ahhoz, hogy élhessen. De ilyen körülményeket csak azoknak biztosítanak, akik érnek is ennyit, szerintem. És vélhetôen nem csak a tudás az egyetlen szempont, hanem hogy az illetô jól be tudjon illeszkedni. Persze belülrôl kellene ezt látni, ha elég a 8 órát letolni, akkor ez tényleg jó. Ha 10-12 az elvárás, akkor felejtôs, mert nem tudsz mellette élni, úgy nem ér semmit az egész, ha nem valami munkájának élô japcsi robot vagy.
Az otthoni munka nagyon jól hangzik, meg kényelmes is lehet, de a cégek nem támogatják, mert azért közel se olyan hatékony szerintem, ha csapatban kell tényleg dolgozni. Magányos farkasok esetén jó lehet. Az ideális szerintem az lenne, hogy heti két napot itthonról, hármat pedig benntrôl, az mindkettô elônyeit kiaknázná. Ennyi :)