Regisztráció Blogot indítok
Adatok
műtárgy

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan lehetne a művészeti világ jobb 2017-ben? Az Artsy internetes művészeti oldal grafikusa, Liana Finck 10 megoldást kínál a változásra, képekben. Vajon a komikus illusztrációk meghozzák a szükséges változást?    ..
Art Market Budapest 2016 - throwback pillanatok A videót készítette: Kovács Kitti Zita..
David Scott Evans Tromp L'oeil (Földimogyoró) című képére a közeljövőben egy aukción lehet licitálni. Első látásra szembetűnő a festmény hihetetlenül precíz, aprólékos kidolgozottsága. David Scott Evans: Tromp l'oeil (Földimogyoró). Kieselbach Galéria, 53. Őszi aukció, kikiáltási ár: 3.200.000…..
Megtetszett egy antikvitás, de attól tartott, ódon lesz tőle a lakása, így inkább nem vette meg? Vagy lenne egy olyan festmény, amelyet örömmel kitenne otthonába, hogy bármikor gyönyörködhessen benne, ehelyett inkább elrejti, nehogy elrontsa vele a lakásban uralkodó összhangot? Ha ehhez hasonló…..
Ügyes csalók pénzszerzési módszere a műkincshamisítás, aminek leleplezésére szakavatott szemekre van szükség. Néha viszont a szakavatott szemek is képesek tévedni, úgy, mint ahogy egy walesi múzeumban évekig tárolt flamand festménynél, amiről csak nemrégiben derült ki, hogy eredeti és nem…..
  Október 8-án a Virág Judit Galéria aukcióján egy 1898-as, Rippl-Rónai József tervei alapján készült, stilizált virágmotívumos Zsolnay tányérra licitálhatnak a gyűjtők, érdeklődők. Az Andrássy-ebédlő készletéből származó tálak rendkívüli ritkaságnak számítanak a műtárgypiacon, ehhez mérten értékük…..
Ha nem vagyunk jártasak a galériák, vásárok világában könnyen lehet, hogy nehezünkre esik megtenni az első lépéseket vagy van, amikor csak nem találjuk a megfelelő alkalmat a látogatásra. Egyre több lehetőségünk van arra, hogy ezeket az alkalmakat megtaláljuk és, hogy azt a bizonyos küszöbfélelmet…..
A műtárgypiacon az üvegművészet legkiemelkedőbb műhelyeinek és alkotóinak munkái nagy áron cserélnek gazdát, ezért is hamisítják őket tömegesen és nagy körültekintéssel. A tanfolyam célja hogy segítséget nyújtsunk az érdeklődőknek és a  gyűjtőknek napjaink üveghamisítási eljárásairól, a…..
Hogyan zárjuk a nyarat és kezdjük az őszt úgy, hogy egy kicsit se legyen kétségünk afelől, hogy nincs miért bánkódnunk a strandok, fesztiválok után? Az ország több pontján rendkívül színes és izgalmas tárlatok várnak bennünket!   Modigliani - Magyar Nemzeti Galéria (október 2-ig) Amadeo…..
A műtárgy.com neves hazai kortárs képzőművészeket bemutató sorozatában ezúttal Fajó János Kossuth-díjas festőművésszel beszélgettünk immáron közel hat évtizedet felölelő pályájáról. Műtárgy.com: Mennyire volt egyenes az út, ami erre a pályára vezetett? Fajó János: Utólag visszatekintve nagyjából az…..
Lehetnek előnyei is annak, ha egy nemzetközi trend nem gyűrűzik be Magyarországra; a hazai piacon nem volt érzékelhető visszaesés az elmúlt év azonos időszakával szemben. Csalódások, negatív meglepetések persze, mint mindig, most is előfordultak, de a jó kínálat összességében élénk keresletet…..
  A múlton való révedezést segítik az aukciós portálok portékái. A mutargy.com számomra valódi csemege. Régi fotók, grafikák, poszterek, festmények, porcelánok, ékszerek, na és persze bútorok. A Biksady Galéria soron következő aukcióján (2016. május 25., 18.00) a kalapács alá kerülő tételek már…..
A műtárgy.com neves hazai kortárs képzőművészeket bemutató sorozatában ezúttal egy ritkább műfaj jeles képviselőjével, Botos Péter Ferenczy Noémi-díjas üvegművésszel beszélgettünk rendhagyó pályájáról.   Jókora kerülővel közelítettél a művészethez; a pályaválasztás időszakában még nem voltak…..
Szinte az összes hazai művészeti aukciósház színre lép májusban, s a kínálat ezúttal is változatos, derül ki a műtárgy.com előrejelzéséből.A Műgyűjtők Háza május 4-i aukcióján főleg a sokszorosított grafikák érdemelnek figyelmet: Szőnyi István, Barcsay Jenő, Borsos Miklós, Korniss Dezső, Haász…..
A műtárgy.com neves hazai kortárs képzőművészeket bemutató sorozatában ezúttal Aknay János Kossuth-díjas festőművészt, a Magyar AlkSokszor visszatérek a régi kiindulópontokhoz - Beszélgetés Aknay János festőművésszel otóművészek Országos Egyesületének (MAOE) elnökét kérdeztük…..
A műtárgy.com ismert és kedvelt kortárs hazai képzőművészeket bemutató sorozatában Sváby Lajos Kossuth-díjas festőművészt, a Magyar Képzőművészeti Főiskola nyugalmazott rektorát kérdeztük pályájáról. Műtárgy.com: Mikor dőlt el, hogy sorsa a művészpálya felé sodorja? Sváby Lajos: Bár a családomban…..
Míg a nemzetközi árverőházak számára február az egyik legerősebb hónap, a hazai műtárgypiac csak márciusban ébredezik, igaz, van olyan ház is, amelyik már teljes fordulatszámon pörög - állapítja meg a műtárgy.com előrejelzése. A tapasztalatok szerint az aukciósházak többsége ilyenkor "bemelegít",…..
  Csak a legdrágább és legfinomabb szőnyegek anyagában található selyem. Mivel igen vékony szálak sodorhatók ebből az anyagból - lehetővé teszi a nagyon sűrű csomózást, így az aprólékos mintázat kialakítását. Előfordul, hogy a szőnyeg teljes egészében selyemből áll – ilyen esetekben különleges…..
A műtárgy.com ismert hazai képzőművészeket bemutató sorozatának harmadik részében Regős István Munkácsy-díjas festőművészt kérdezzük pályájáról, műkereskedelmi szerepvállalásáról, friss terveiről.   Milyen élmények, impulzusok tereltek a pálya felé? Gyerekként szívesen rajzoltam, s a tanáraim…..
A Jekatyerinburgi Szépművészeti Múzeum avantgárd gyűjteménye a Magyar Nemzeti Galériában A Jekatyerinburgi Szépművészeti Múzeum kollekciója az orosz avantgárd művészetének  egyik legrégebbi és legegységesebb gyűjteménye. Ez az Oroszországon kívül még soha ki nem állított anyag mutatkozik be most…..
Február 4-én Moholy-Nagy László, a magyar konstruktivista festő és fotógráfus két alkotása olyan előkelő nevek között szerepelt a londoni Sotheby's aukciósház árverésén, mint pl. Pablo Picasso, Henri Matisse, Marc Chagall vagy Egon Schiele - írja a Műtárgy.com. Az impresszionista és modern…..
A műkereskedelemben a legnagyobb titokzatoskodás a hamis tárgyakat övezi. Senki nem szeret beszélni róla, mert attól fél, hogy az lerontaná a boltja vagy a gyűjteménye hitelességét. Pedig akárhogy is szépítjük: nincs olyan ember ebben a szakmában, akit ne csaptak volna már be. A BÁV ezért most…..
Az árverési rekordok ugyan nem dőltek meg az idén, mégis jó évet zár a hazai aukciós műkereskedelem - állapítja meg a műtárgy.com összefoglalója. A 15 legmagasabb áron elkelt aukciós tétel listája első ránézésre talán némileg csalódást keltő, hiszen a legmagasabb ár is…..
 A műtárgy.com új interjúsorozatában ismert, a gyűjtők körében is népszerű képzőművészeket szólaltatunk meg. Beszélgetőpartnerünk ezúttal a kortárs magyar festészet egyik "nagy öregje", a Herder-díjjal, Kossuth-díjjal és a Nemzet Művésze címmel is kitüntetett Bak…..
A havas téli hegyek, rétek és utcák számos művésznek jelentettek inspirációt, így nem véletlen, hogy a téli tematikájú műalkotások nagy számban jelennek meg a karácsony előtti aukciókon - írja a műtárgy.com. Ennek kapcsán eheti műtárgyajánlónkban nyolc olyan festményt…..