Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sokadikpeter

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Agnosztikus hiszekegy 2006.12.06 14:30:00
Volt is, lesz is még vallási téma itt, ezért most szájbarágósan, ábra segítségével elmagyaráznám az alapokat. Remélem, ezzel elkerülhető lesz, hogy újra és újra feltegye a begőzölt olvasó a vaskos kérdést: honnan tudod, hogy nincs isten, he? Lássuk az első illusztrációt.…..
sokadikpeter 2006.12.07 01:13:27
Na ez a "cikk" elég összeszedett volt. Viszont elmesélném Árpád, filozófiád hol hibádzik. Alapvetően viszont egy vallásos ember nem "tud" hanem "hisz" épp ezért kell egyes alkalmakkor "megvallani a hitet" tehát tök szerencsétlen és logikátlan dolog a tudománnyal érvelni hitbéli kérdésekben. Itt, ezen a ponton eleve már elbeszélsz a dolog mellett. Fontos megjegyeznem, hogy katolikus vallás nem létezik. Kereszténység létezik. Fontos megjegyeznem, hogy a keresztény és a muzulmán túlvilág ugyan az, lévén egy ugyan azon istent Ábrahám Istenét imádják. Úgy veszem észre, olyan témáról folytatsz tereferét (esetleg embereket győzködve) amiről nem tudsz szinte semmit, ami nem szégyen csak szánalmas így értekezni. Talán soha nem olvastad el, hogy Isten definiálása mi. Vagy nem értetted, ahogy sokmillió hívő sem érti -nem szégyen- igazából ugyanis eleve egy paradox de filozófiai értelemben Nóbel Díjas emberkék sem tudtak belekötni. Ha egyszer megérted a fogalmat (nem kell hinned benne ellentétben Nőbel Díjas fizikusokkal) nem fogsz ilyen idétlen (amúgy az alapok ismerete nélkül logikus) képen példáulozni. És még egy utolsó megjegyzés: módszeresen szinte mindenki keveri a vallást, a hozzá társult adminisztrációval. A kettőnek semmi köze egymáshoz. A blogon emlegetett kritikák és indulatok elsősorban az adminisztrációhoz köthetőek, mégis a vallás ellen szólnak.
Mondok erre egy példát:
Jóska egy faszkalap. Jóska buszsofőr. Attól, hogy Jóska buszsofőr, és faszkalap, még lehet jó a buszgarázs. A ti érvelésetek szerint nem. Rettentő logikus...
A fenti kérdést a 14 éves Andika abban a pillanatban kapta, amikor először felment a chat.hu-ra. Válaszra nem volt ideje, azonnal új ablak jelent meg: [TI.James] Cia Wetközöl nekem camon feltöltöma telcsid 10000 forintal vagy adok 50 eurot!!!!!!! Bocs ha bunkó voltamSzerencse, hogy…..
sokadikpeter 2006.12.01 23:21:18
Örvendek azon dolognak, hogy alkalmi szondázás alapján alkotunk valamiről mengint véleményt, vagy öt évvel ezelőtti tapasztalatok alapján, aztán osztjuk az észt... Gratulálok, ez olyan mint egy pártkongresszus, és had legyek én Janibácsi: nem baj, ha hosszú a haja, csak mossa! Az internet képes egészségesen önszabályozni, ha hagyják. Általában nem hagyják. A chat egy szubkultúra, a maga deformitásaival, de képes önszabályozásra, és meg is teszi, ugyanis az emberek nagyrészének normális igényei vannak, és nem állnak szóba faszkalapokkal, 14 évesen sem... A faszkalpok max beszólogatnak, majd egyedül maradnak, vagy elvannak a hasonszőrüekkel. Megint véleményeztek valamit, amit nem ismertek, és okosnak hiszitek magatokat, korlátozásért kiáltotok, és nem veszitek észre a működő korlátozást, mert korlátoltak, vakok vagytok. Valószínüleg abba a csoportba estek, akik inkább chip-es útlevéllel közlekednek, de ne legyen mégegy szept. 11. Én meg azt mondom inkább 100 szept. 11. mint egy chip az útlevélben. Orwelli rémálmok... A szabadság nincs ingyen, mindíg vérrel fizettek érte... Valaki megkérdezte Bin Ladent mi is fáj ennyire annak az embernek, akit Irgalmas-ként emlegettek a nyolcvanas években egyedülállóan kiemelkedő szeretetszolgálati munkája miatt? Lehet, hogy a problémát kellene megoldani, mert egy 9/11 csak tünet. A chat, csak kiengedett feszültség, mint mondjuk ez a blog... Semmi különbség... A történem folyamán nem a világ változott meg, nem az ember, csak a díszlet... Semmi más... Előbb érteni kell, aztán véleményt alkotni, aztán cselekdni, de ameddig félünk, és úgy cselekszünk értelem nélkül, addig szép lassan 1984 lesz önként saját kérésre. Mert félünk magunkkal szebenézni... Nem hisszük el, hogy az önkéntes alapon szerveződött közösségek, bürokratikus intézmény nélkül képesek önszabályozásra, pedig képesek mindaddig, amíg egy bürokrata észre nem veszi, hogy vannak... Hová tűnt a humanizmus? Melyik aktába zárták el?
w Állóháború 2006.11.27 12:00:00
Mért veszekednek a politikusok folyton? Ugye. Mért nincs már végre egyetértés meg béke, szintén ugye. Ezt lehet hallani mostanában innen-onnan; a kutatások szerint zuhan minden párt népszerűsége, ez is arra utal állítólag, hogy elege van már a népnek a kakaskodásból.…..
w Szellem a falban 2006.11.25 12:00:00
A kísértet visszaszorult mára a mumusok között, előretörtek a mutánsok és az űrlények; de a nagy vesztes mégsem ő, hanem a vámpír, akiben már nem hisz a hülyegyerek se. A kísértet azonban még olykor elegendő egy-egy Discovery-műsorhoz, úgyhogy bemutatok itt egy érdekes…..
w Allah cikiben 2006.11.24 16:00:00
Törökországban hőbörögnek bizonyos emberek, hogy oda ne merészkedjen a római pápa. Az ordítozó, fenyegetőző tömeg még mindig azért zabos, mert XVI. Benedek felidézett néhány archív gondolatot arról, hogy az iszlám egy eléggé erőszakos vallás. Ha van ezeknek istenük, az a…..
sokadikpeter 2006.11.25 02:44:33
Nos kedves kommentelők, én az iszlámról nem csak a médiából értesültem, se nem töketlen, és a világ minden táján utált túristáktól. Nos kegyetlen nagy faszságokat írtok össze (főként a kritikusokra gondolok) egy olyan dologról, amiről csak egy propagandisztikus szűrőn keresztül értesültetek.
Az iszlám nem erőszakos, csak a több mind egymilliárdos békés tömeget (akik szigorúan tartják magukat Mohamed útmutatásához: a keresztények és a zsidók az iszlám védelmét élvezik) nem biznisz mutogatni. Politikailag meg pláne gázos lenne... Az iszlámnak semmi baja a zsidókkal, viszont Izrael állammal van az araboknak, mint ahogy minket is irritálna, ha mondjuk a gepidák visszakövetelnék a Kárpátmedencét, és ezt véres terrorral akarnák elérni... Jelenleg az egyetlen állam amit terroristák alapítottak: Izrael. Sajnos ez nem propaganda szöveg, hanem történelmi tény. Viszont a zsidóságot nem szabad összemosni az amúgy fasiszta politikát folytató Izraellel állammal, és ezt a muzulmánok sem teszik.
Az iszlám nem diszkriminatív, Mohammed szerint embert faja és neme miatt nem érhet hátrányos megkülönböztetés, csak ott is élnek ostoba emberek... Furcsa, hogy Malajziát nem kritizáljátok. Furcsa, hogy a legtöbb sápadtarcú, aki önszántából muzulmán lesz, az nő. A karikatúrákról annyit, hogy az iszlámban nem ajánlott még két barátnak sem kigúnyolnia egymást tréfából, de nem kockafejűség miatt, hanem a másik feltételezhető érzékenysége okán. Egymás tisztelete vallási elvárás. A gúny nem része a kultúrájuknak a mienkkel ellentétben ezért ők nem tudják ezt kezelni, és ha mi annyira toleráns és széles látőkörüek vagyunk mint amennyire hisszük magunkról ezt tudnunk, megértenünk és tisztelnünk kellene, de a toleranciát csak addig ismerjük, amíg maunkkal szemben elvárjuk.
A barátomék 2 hónapot sátoroztak (koedukáltan) Észak-Afrikában (fejenként kb kétszázezer huf-ból kijött), főként az Atlaszban, és a Szaharában ahol megtanulták: "az utazó Allah ajándéka", ahol szinte sértés, ha nem láthatnak vendégül... Voltak ismerőseim (magyarok), akik éveket éltek Egyiptomban, Szíriában, Indonéziában, Algériában és azóta is visszasírják azokat az éveket, azt a világot, azt a társadalmat... Veszélyes egy világ lehet... De mi kegyesek, empatikusak, toleránsak és faszák vagyunk! Főleg tisztán látjuk az igazságot! És minket nem vezet meg a Nagy Testvér...
w ...és úristen az égben 2006.11.19 22:38:00
Meglepő, hogy buzi- meg cölibátustémában megy az önfeledt valláserkölcsi vita ezerrel, a náci ufók meg a rakománykultusz bezzeg le van szarva. Szinte. Azért meglepő, mert nagyon is összefüggnek ezek a dolgok. Könnyű kiröhögni azokat, akik szerint Hitler a Holdon él. Még…..
w Hitler a Holdon 2006.11.18 16:31:00
A Silbervogel terve, és a többi futurisztikus német álom ismeretében nem túl meglepő, hogy egyes embertársaink szerint  -         – Hitler él;-         – Hitler a Holdon…..
w Pásztorbot lábhoz 2006.11.17 12:30:00
Egy pillanatra úgy tűnt, van remény. Hogy a tisztelendő úr végre ugorhat egy hasast a harangtoronyból, bele a puncilekvárba vígan. Hát rábaszott, mert mégse: a cölibátus marad. Betonba fúródott a rég hegyezett cerka. Sokáig tartottam magam a vulgárliberális állásponthoz:…..
A Strabag-ügyet Ausztriában pattintotta ki a Die Presse; a felvetés szerint a magyar kormánypártok komoly zsebpénzt kasszíroztak a jó nevű útépítőtől. Hűha, a mindenit, hát most aztán lesz kapsz - gondolhatta erre a tájékozott magyar polgár. Legalább a pártpénztárnokokat…..
w Red Hot Catholic Love 2006.11.15 02:38:00
"Mivel a homoszexuális aktus nem töltheti be az emberi szexualitás természetes célját, erkölcsileg soha nem elfogadható" - közölte Arthur Serratelli, az iránymutatást kidolgozó bizottság vezetője. "Az ilyen aktus ráadásul soha nem vezet el az igazi emberi…..
w A bank és a balfasz 2006.11.14 07:16:00
Na jézusmária, véget ér a magyar bankok aranykora. Jön a megszorítás meg a gázár, nem vesznek fel az emberek annyi hitelt, mint eddig. Kár, hogy erre a kényszer, és nem a józan ész készteti őket. Kedves olvasó, eljött az idő a szembenézésre. Lakáshitel oké, jobban megéri,…..