Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kpf8Gk

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
*UPDATE: újabb cikk ebben a témában - tapasztalatok, költségek Zajlik az ősz és kezdődik a fűtési időszak is. Ám én csak most dőlhettem hátra, mert eddig versenyt futottam az idővel, hogy még 20 fok fölött kiépüljön az új fűtésem. Dőlj hátra, vegyél magadhoz kávét, mert hosszú lesz, de a végére…..
kpf8Gk 2016.10.14 23:08:28
@mokuspanna:

"A -10 fok az nem átlaghőmérséklet, hanem tényleg a leghidegebb, a statisztika alapján."

És hol? Mert ugye nem mindenhol egyforma a hőmérséklet, a legalacsonyabbnak ez nagyon kevés. Saját emlékeim szerint is volt hidegebb, nem is egyszer. De hirtelen guglizva találtam ilyet, hogy pl az ország leghidegebb településén (Zabar) 2003 januárjában mértek -31 fokot is. De mondom, én is emlékszem Pécsen -20 körüli éjszakai hőmérsékletre. (azért maradt meg, mert az időjárás előrejelzésekben is benne volt és féltem, hogy vajon a tesco-s -30-as szélvédőmosó befagy-e reggelre).

"Hogy lett fűtésem végül a címben szereplő 175 000 forintból? Úgy, hogy ennyivel került többe az, hogy fűtésre is jó legyen a klíma."

Ezt egy elég durva csúsztatásnak tartottam az amúgy érdekes írásban. Az itt a kérdés, hogy ha csak hűtésre vettél volna klímát, akkor is 700e Ft-os modellt választasz? Nem hiszem. Mert ott eleve más a mérce. Több mint 10 éve van klímám, 2 féle is volt (költöztem), és egyik sem került többe szereléssel 150e Ft-nál. És mindegyik elég csendes. Az eslőnek 8 év kemény tetőtéri nyári használat alatt semmi baja nem volt. Azért ehhez képest a mondjuk 500e Ft felár -hogy fűteni is tudjon az általad megcélzott hatékonysággal- elég borsos.