Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szökőnap

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki szeretne sikeres lenni az életben. Gyerekkorunk óta tudjuk, hiszen a fejünkbe verik, a sikerhez sokat kell tanulni. Személyes véleményem szerint a sikerhez sokat kell dolgozni, de én csak egy újságíró vagyok, nem tudhatom. Az viszont biztos, hogy régóta él a közgondolkodásban egy gyakori…..
Amikor a Kétfarkú Kutya Párt kitalálta, hogy ingyensört ígér a szavazóinak, még nem sejthettük, hogy lesznek majd, akik komolyan veszik a zseniális demagógia-paródiát. A magukat „újbaloldalinak” becéző kommunisták legújabb kattanása, hogy az állam osztogasson mindenkinek munkamentes alapfizetést,…..
Szökőnap 2016.05.22 20:50:17
@desw: A gazdasági portálokon megjelent írásokat javasoltam olvasni, nem a politikai pártok javaslatait. Különbség.
Szökőnap 2016.05.22 20:59:21
@dunántúli gyerek: Döbbenet, ahogy visszavetíted a nemtudásodat. Tanítják ezt valahol, vagy belülről jön?

Hidd el, némi felkészüléssel olyat is meg lehet tanulni, ami több három sornál. Sokaknak sikerült, hajrá!
Szökőnap 2016.05.22 21:06:15
@dunántúli gyerek: Neked elég lenne, de a téma terjedelme nagyobb.

Egyébként nem ugyanott tanultunk érvelni, kezdem látni a hozzászólásaidból. Olvassál, olvassál, és aztán kötekedj. Szép estét!
Városi túlélő Az EDC-készlet 2012.11.18 14:13:33
A prepping lényege az, hogy mindig, minden esetben próbáljuk maximalizálni a túlélési esélyünket. Reaktív gondolkodásmód helyett proaktívan igyekszünk cselekedni, azaz inkább elkerüljük a bajt ahelyett, hogy a menthetetlent próbáljuk megmenteni. A kulcs tehát az előrelátás,…..
Kezet fel, aki eddig nem tudta, hogy nálunk mindenki parázik és paráztat. Így készülnek el időre a dolgok, így termelődik a GDP, és ettől érzik úgy a vezetők, hogy ég a kezük alatt a munka. A magyar vállalatoknál honos vezetői stílus sok vicc témája, ám más…..
Az amerikai tervező, Drew Stanley álmodta meg ezeket a pulóvereket, melyek attól különlegesek, hogy a felületükön több helyen rések, kivágások kaptak helyett abból a célból, hogy segítse a szerelmesek "interakcióját".A közelebb hozó "tapipulcsi" áráról…..
w Helyreigazítás 2011.05.11 03:00:00
Tisztelt választók, kedves fiatalok! Adminisztrációs és politikai hibák következtében olyan plakátok és hirdetések jelentek meg a sajtóban és a köztereken, amelyek az abortusz alternatívájaként a gyermek megszülését és azonnali örökbe adását jelölik meg. Csak a kampány…..
Utazási iroda plüssállatoknak - néhány hete kezdte meg működését Prágában.Újabb őrültség! Ez az ötlet kivételesen nem a pihent agyú amerikaiak agyából pattant ki, hanem a Prágában élő Tomio Okamura ötlete volt, aki a filmbéli Amelie kerti törpéjét megirigyelve alkotta…..
Szökőnap 2010.04.08 21:39:59
Csodálatos, mostanában nagyon is divatos szó a nyelvtannáci: ezzel visszaélve persze néhány, stílusára, nyelvhasználatára, helyesírására következetesen igénytelen nethasználó is felbátorodott, ezt egyfajta önigazolásként felfogva. Magát a "náci" megnevezést…..
Szökőnap 2009.11.13 23:15:20
Jó téma, örök csont.

Mindig is tökéletes helyesíró voltam, a másodvonalbeli nyomdai korrektor szintjéig jutottam el (nem foglalkozásban, hanem helyesírásban; ez ugye ott a vb-döntős színvonalnak felel meg).

Sokáig q_va büszke voltam magamra, a fenti kommentelők sokaságához hasonlóan nem csupán kiszúrtam, de szóvá is tettem minden vétséget. Így utólag őszintén magamba nézve még a véleményem is megvolt az elkövetőkről...

Aztán telt-múlt az idő, én is komolyabb lettem, sok-sok nagyon értékes embert ismertem meg, akiknek bizony gondot okoz néhány szó helyes leírása is. Találkoztam olyanokkal, akik példát mutathatnak emberségből (is), de bizony suksükölnek. Örülök, hogy ismerhetem ezeket az embereket, és eszembe nem jutna megvetni őket ezért a - mások szemében - hiányosságukért.

Még ma is néha elönt a harci idegesség, mikor olyan szövegeket olvasok, amiben az író vesszőt tesz mindenhová, ahol levegőt vesz (szegény nagyon szuszoghat). Az is igaz, hogy minden helyesírási hibát észre szoktam venni. De már régen nem haragszom rájuk. Ők elmondják (leírják), amit kigondoltak, én pedig megértem. Ez a kommunikáció lényege.

Túlságosan homogén nemzet vagyunk, kevés eltérő nyelvjárással. Már a szabolcsi sajátosságokat is kiröhögjük a Dunántúlról, a dunántúlit meg Pestről. Tolerancia? Sehol! Más országokban, ahol például az angolt (is) beszélik, örülnek, ha megértik egymást.

Értekezhetnék még az élő nyelv folyamatos változásáról is, ami a felgyorsult világunkban miért lenne lassabb, mint bármi más? Engem (vagy másokat) ne oktasson ki, aki az élő nyelv helyett egy kőbe vésett, igazából holt szabályrendszert többre tart, mint azt, hogy megértse, meg akarja érteni a tizenéves gyerekét!

Az elfogadott szabályokról meg annyit, hogy az elterjedt szövegszerkesztő programunk rendre aláhúz helyes szókapcsolatokat, vesszőt rakat be oda, ahol az megzavarja az értelmet, mert összekeveri az adott szókapcsolat szerepét valami mással. Vagy ami a kedvencem: próbáljátok ki! Írjátok be, hogy "plusz"! Mit csinál? Leütöd a szó végén a szóközt, és helyből "plussz"-ra javítja. Aztán eltelik néhány másodperc, és hullámosan aláhúzza. Jobbklikkelsz (keresd meg ezt a szót a 11. kiadásban...), és mit ír? Azt, hogy te hülye bunkó, hát a pluszt egy sz-szel írják!!!

Szóval, barátaim, TOLERANCIA!
Kora tavasszal, amikor elkezdődött a jó idő, rengeteget kirándultunk a lányokkal; apró kis falvakon autóztunk keresztül, minden faluban volt temető, templom, amiket meg is néztünk. Így a kettő kapcsán sikerült néhány kínos kérdéssel szembesülnöm. "Mama, mi az a halál? Te…..
Szökőnap 2009.11.01 11:30:42
@Csendes:

Nem hiszem, hogy a felvetett téma a legjobb alkalom lenne a világnézet-marketingre. Sokkal komolyabb téma ez annál, és sokkal többfélék vagyunk mi, emberek, minthogy el lehessen intézni azzal, hogy ti hülyék, nem tudjátok a tutit, ezért ez nektek probléma, de majd ha megjön az eszetek, egy csapásra minden megoldódik.

Gondolkodó ember vagyok, nekem a vallás önmagával igazolt válaszai nem megnyugvást hoznak, hanem további kérdéseket. Olyan kérdéseket, amelyeket szentségtörés vádja nélkül vallásos közegben már nem tehettem fel.

Nekem nem válasz az, hogy nyugi, nem kell beijedni, majd minden meg lesz oldva odafenn, örökké fogsz élni. Ne tessenek lenézni engem ennyire! Annyi eszem van, hogy felfogjam, a halál után nem várhatja senki, hogy tovább él, vagy ha mégsem, akkor majd feltámad egyszer mindenki, oszt jobb lesz mint valaha... Belegondoltatok egyszer is, mi lesz itt akkor? Józan ésszel elvárhatatlan, hogy ez bekövetkezzen, ez csak a legegyszerűbb válasz azoknak, akik ezt akarják hallani. "Persze, majd feltámadsz, de hagyjál már a hülye kérdésekkel" - valahogy így hangzik.

Komolyabb kérdések ezek annál, hogy lerendezzük a vágyaink szerinti válasszal. Nagyon igaza van, aki azt mondja, letisztult világkép nélkül nem lehet lelki szinten feldolgozni a halál tényét. Valamit gondolnunk, tudnunk kell róla, különben tényleg rettegés az egész. És itt már tényleg helye van annak, hogy ki-ki a saját világképe, hite, vagy csupán gondolatrendszere szerint tegye helyre magának. Egy gondolkodó ateistának (azok se mind agyatlan barmok, mint ahogy sokan szeretik beállítani) ésszerű és elegendő az, hogy az élet után az lesz, ami előtte: egyszerűen ez a világ már csak olyan, hogy nélkülem is képes létezni. De minden gondolkodó embernek igaza lehet a témában, ha saját magában össze tudja rakni a képet hihető egésszé.

Az lenne a szép, ha senki nem akarná a maga nézetét egyedüli igazként másokra kényszeríteni. Mindenki másként látja a világot, miért ne látná másnak a halált is? És ha valakinek teljes képe van a világról, az megtalálja benne a halál helyét is. Ne akarjuk megkeverni azzal, hogy erről más világképekből kelljen fogalmakat importálnia.

És még valami, amin régen gondolkozom: az emberi ego két dolgot nem tud felfogni és megérteni: azt, ami végtelen és azt, ami véges...
Július végén nagy nyílvánosságot kapott az őssejtterápiával foglalkozó magánklinika sötét ügye. Internetes honlapokon is bőven olvashatóak olyan hírdetések, amik valamilyen módon az őssejtekhez kapcsolódnak. Érdemes talán egy kicsit megnézni alaposabban, mik is azok az…..
Bekövetkezett, amitől sokan óvtak már tavaly év végén is: beindult az újabb, és az előzőnél lényegesen erőteljesebb (vagy legalábbis annak tűnő) elbocsátáshullám. Tegnap talán véletlenül, talán nem, éppen egyszerre jelentett be több mint egy tucat amerikai és európai…..
Szökőnap 2009.01.27 21:45:50
@loláb:

Nézzük árnyaltan:

A bankok hitelezési gyakorlata évtizedekig arról szólt, hogy az adóssal megfizettették a hitele bedőlésének statisztikai kockázatát.

Egyre több és egyre kockázatosabb hitelek mentek ki, de, hangsúlyozom, korrekt kockázat-értékeléssel beárazva. Azt azonban, hogy az adós nem akarja, hogy bedőljön a hitele, sosem vették figyelembe kockázatcsökkentő tényezőként.

És lőn, nem dőltek be a hitelek, így a bevételek rendre sokkal a költségek felett maradtak. A bankok ebből komoly mértékű extraprofitot realizáltak.

És ahogy az lenni szokott, ebből nem kockázati alapot képeztek, hanem a pénz extra jövedelem formájában vándorolt ki a bankokból.

Nos, amikor felborult a dominó-építmény, ez a - hadd ne mondjam ki igével, hová lett - pénz hiányzott a tényleges kockázat bukó oldalának kezelésére.

Ami szomorú, sőt, disznóság, hogy a kevesek által széthordott nagy pénzeket és a járulékos kár-elhárítási többletköltségeket az adófizetők pénzéből próbálják visszatömni az időközben ezer feneketlenségből vérző zsákba (hú, de lírai voltam).

Az egyik blogon a minap egy kommentelő azt írta, hogy a válság okáért felelős bankokat segítik meg, az igazi áldozatokat pedig sorsukra hagyják, sőt, duplán - triplán velük fizettetik meg.

Így - véleményem szerint - @cégalapító véleménye nem demagóg, szerintem abszolút korrekt. Talán a "közös" szó nem illik oda teljesen, de a teherviselőre már abszolút igaz.
Demszky Gábor főpolgármester kedden elrendelte a szmogriadó második fokozatának életbe léptetését Budapesten.  „Szerdától csak a páratlan napon születettek tartózkodhatnak Budapest területén belül. A radikális lépéssel az oxigén-belélegzést szeretnénk csökkenteni…..
Szökőnap 2009.01.13 21:37:09
@fortisszimafingusz:

Te meg ezzel a nick-kel beszélsz a levegőtisztaságról? Na ne már... :)
Hellóka! :-) A hétvégén visszatértem a remek kis ausztriai síelésből, amit a Társaságom egy tagja szervezett. Természetesen esténként sokat ittunk és rengeteget ismerkedtünk az Activity nevű társasjáték örömeivel. Volt rengeteg rágcsa, különösen az Anita által sütött…..
 Imádom az érett, tapasztalt nőket, erre jöttem rá e levelet olvasva. Őket nem éri semmi váratlanul, viszont mindent tudnak. Ennél már csak azok a mindentudó, tapasztalt és érett nők a legjobbak, akik huszonévesek. Sziasztok Szakítósok! Volt már olyan, hogy dolgok…..
Szökőnap 2008.11.19 21:37:00
TheElf levelét választottuk a mai napra, mert bár az olvasóink többsége a munkaidejét tölti azzal, hogy minket olvas, egy ilyen hosszabb poszt esetében megnő a lebukás esélye. Vasárnap dolgozók hátrányban. A posztba beépítettem egy kis képrejtvényt is (bár sok köze nincs a…..
Szökőnap 2008.05.18 15:33:10
"A személyi sérüléssel járó balesetek 30 százalékat a gyorshajtás okozza" - nyilatkozzák az illetékesek. A pontosítás kedvéért: A lezárult személyi sérüléses baleseti vizsgálatok 30 százalékában a megállapított okok között szerepel a relatív vagy abszolút gyorshajtás (elsődleges vagy járulékos okként). A személyi sérüléssel járó balesetek 70 százalékában tehát gyorshajtásról, sőt, még relatív gyorshajtásról nincs is szó. Vajon azokat mi okozza? nem kellene arra is rámenni egy kicsit? Én így ettől még nem érzem magam nagyobb biztonságban.

Tovább megyek. Vizsgáljuk meg az autóvezetők által megtett balesetmentes utakat. Tegyük a szívünkre a kezünket: legylább harminc százalékban előfordul, hogy valamely sebességkorlátozást, ha nem is nagyon, de túllépünk. Nem beszélve a relatív gyorshajtásról, amikor például esőben is ötvennel megyek a városban... Aki valóban ért a statisztikai elemzésekhez, ebből azt szűrheti le, hogy a gyorshajtás a balesetek előidézésében nem játszik olyan lényeges szerepet, mint a nyilatkozók állítják. Inkább ez csak egy könnyen mérhető és könnyen bírságolható dolog... Jó, most ne szálljatok vitába, hogy igenis sok balesetet a meggondoltlan gyorshajtás, a kivagyiság okoz, ez így is van. De nem a legfőbb ok.

Aztán még tovább. Május első hetében 144 millió bírságot szabtak ki az új közigazgatási bírságolás műfajában. Azt is írták, hogy ennek több, mint 80 százalékát a 30-as táblákál. Hát azt ne mondja már nekem valaki, hogy a személyi sérüléses balesetek több, mint 80 százalékát a 30-as sebességkorlátozás túllépése okozza. Elmennek a 3,14cs@ba...