Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abci

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban komoly vitát generált Digger posztja, amiben azt a kérdést próbálta meg körüljárni, mit is tehetnének a határátkelők Magyarország érdekében, illetve hogyan lehetne változtatni a magyarországi helyzeten. Nos, az írásra érkezett VHB reakciója, most ez következik,…..
abci 2015.11.13 10:58:02
@WHB, egyetértek!

Itt van egy sokakat érintő téma, HA-n is téma volt többször, valamint tv-ben, újságban:
"külföldi anyakönyvi esemény hazai anyakönyvezése" a.k.a. pl. gyerek külföldön született, hogy lesz magyar útlevele?
A FB-n indult egy csoport, az indítók, illetve később többen is írtak leveleket a Köztársasági Elnöknek, OV-nak, Ombudsmannak, stb. 2(!!!!) hónap múlva kormány rendelet módosítás született, jóval megkönnyítve az útlevélszerzést a külföldön született gyerekeknek. A jogszabály sajnos nem oldotta meg teljesen a helyzetet, tehát a M.o-n kezdett ügyintézés továbbra is a régi, hosszadalmas maradt. Illetve a többi anyakönyvi eseményre is a régi eljárás vonatkozik.

Tehát, itt egy lehetőség. Jótékonykodni ingyen. Sőt, még vissza is jön belőle pénz (bár azt kimutatni, hogy mennyit hoz egy jogszabályi egyszerűsítés egyéni szinten...:)
A cél, hogy a jogszabály tovább egyszerűsödjön, sok más európai ország mintájára, ahol nem centralizást, hanem helyi és azonnali anyakönyvezés van (több helyen Kelet-Európában is, nem csak Norvégia a példa).

Akinek van 1 perce, küldje el az alábbi szöveget a Köztársasági Elnöknek, Miniszterelnöknek vagy, akinek gondolja, hogy illetékes az ügyben:

"Tisztelt
A külföldi anyakönyvi események anyakönyvezése feleslegesen bonyolúlt, költséges és időigényes.
Kérjem T. ... úr támogatását, hogy a külföldi anyakönyvi események hazai anyakönyvezésében legyenek jogszabályi változások, melyek közelebb állnak az Európai Unió országainak hasonló jogszabályaihoz.
Kérem, hogy a Magyarországon beadott kérelmek helyi szinten, az Anyakönyvi Hivatalokban, az ügyintézés alkalmával azonnal elkészüljenek és átvehetőek legyenek."

Köztársasági Elnök:
www.keh.hu/uzenetkuldes

Miniszterelnök:
orbanviktor@orbanviktor.hu