Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nony19

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Bár a blogot már rég nem írtam, a téma örökérvényűnek tűnik. Sok megkeresést, kommentet kapok új áldozatoktól, akik átestek azon amin én is. Azt gondoltam mégiscsak érdemes folytatni és leírni 1-2 jótanácsot a felépülőknek...) Szóval elszakadta az achillesed... először…..
nony19 2015.11.12 22:59:11
Sziasztok!

Kézilabda edzés közben szakadt el az achillesem július 30-án.A szokásos érzés mint mindenkinek,ki lépett a sarkamra?!Másnap elmentem a sebészetre,ultrahangos felvétel készült,a rostok elszakadtak,nem gondoltam hogy elszakadt,a doki sem említette konkrétan,inkább elküldött egy nagyobb városba hogy ott nézessem meg.Oda nem mentem el,bíztam a jóban hogy nincs itt gond....3-4 hét múlva eltűnt a dagadás és akkor vettem észre hogy van egy bemélyedés,ekkor tudtam hogy itt nagy baj van.
A sportkórházba mentem el,a szakadás után 2 hónapra rá megműtöttek. Azt ugye mondanom sem kell hogy a jelenlegi orvosom nem volt túl boldog hogy ilyen sokára jelentem meg...Gerincbe érzéstelenítéssel végezték el a műtétet,van egy kb. 10 cm-es vágásom.3 napig voltam bent.Félkörös fekvőgipsszel küldtek haza,szigorú fekvés.Műtét után 2 hétre kontroll,varratszedésem volt.Közben otthon hasba szuri és vérkeringés javító torna.A doki meg volt elégedve,4 hétig feküdtem,ki voltam szolgáltatva,csak wc-re és este zuhanyozni keltem fel. Ez után megkaptam a holdjárót,3 hétig kellett hordanom,sarokemelős volt a lábfejem derékszögben volt.Egy hét után 2 db sarokemelőt,majd még 1 hét után 1 db-ot kellett kivenni.Minden este kivehettem a lábam megmosdattam,szellőztettem,semmi partizánkodás.
Tegnap telt le a 3 hét,még 1 hétig hordjam ha hosszabb távra indulok.Munkába abban megyek bent mamuszban vagyok,óvatosan és lassan lépkedek. Dagad rendesen,de remélem idővel elmúlik ez is.
Egész idő alatt 1 percig nem éreztem fájdalmat. A gyógytornát még neem tudtam elkezdeni mert telthát van,vicces mi....majd íratok fel valamit itthonra.
A lépcsőn lefelé menet nem megy,nem merek lelépni vagy korai esetleg ezzel próbálkoznom?!