Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cicamic

22 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  kis spirálból kialakított színes virágokkal díszitettem fel tavaszra a barna kartonból kivágott faágakat.                                                  estére még egy fényfüzért is felfuttattam a törzsén      ..
 az achát drágaakö egy nagyon szép kristály dekoráció, persze nem olcsó megvenni de találtam egy vidót ahol teljesen egyszerü módon leutánozhatjuk....   A préselt és arannyal lefújt levelek kiemelik a "drágaköveket"..
Az idöjárától függöen akár kint is, fákra lehet tenni a különbözö csodás lampionokat. Ehhez az óriási virág lampionhoz hozzá kell tegyem, hogy szalvéta pomponokkal ragasztottuk tele az egyszerü fehér lampiont és ez a gyönyörüség lett belöle.....
Romantikus lányok figyelem! Mi is lehet romantikusabb mint egy Vintage esküvöi dekoráció? Szerintem beszéljenek a képek magukért...      ..
mint mindig ez is egy olcsó és egyszerü de mutatós dísz, amit lehet balkonra vagy fedett teraszra is felbiggyeszteni... A virágfürtök különbözö méretü szalvéta karikák, amiket egymásra fel kell füzni, kis turpissággal.. a pontos leírást ezen a linken nézheted…..
Jöjjön valami teljesen más!   ...nem asztal, hanem ágy, ... és nem terítő hanem párna! :-) A selyemfestés elsőre nagyon nehéznek és drágának tűnhet, pedig nem az! Egy fa-keret, feszítő gombostűk, viasz és néhány szín és persze egy selyemkendö ... ennyi az egész! Tarts velem és megmutatom, hogy…..
Eljött az ideje annak, hogy a tél szürke színeit "felrobbantsuk."  Ki tart velem??? :-) ... gondoltam egyet, és egy kicsit belecsaptam a meleg színek közé... ez a teríték lett belőle ♣..
    és jöjjön egy kis lakásdísz hozzá...  ..
 Itt van az ősz, itt van újra... ...jöhetnek a hangulatos őszi dekorációk... Itt is megemlíteném, hogy a gipszből készült menórák és a gipsz szívecske is saját készítésű szilikonformával készültek... (lásd korábbi bejegyzésemben: Szilikonformák készítése házilag) "... S szép, mint mindig,…..
cicamic 2016.11.06 16:29:00
@Niti1: Köszönöm ☺
Bizonyára mindenkinek vannak otthon üres kekszes dobozai, amelyek teteje (mintázata) nem annyira tetszik, vagy szeretne - mint az én esetemben -, egy aktuális (nálam a tengeri) dekorációhoz passzoló dobozt készíteni. Mivel az én dobozom kék színe tetszett, csak a tetején lévő szöveget akartam…..
cicamic 2016.11.06 16:27:16
@Niti1: dejó!
Ha szeretsz kötni és vágysz valami új kihívásra, akkor próbáld ki, hogy a kötő tű helyett a kezeddel vagy az ujjaddal kötsz. Természetesen ehhez vastagabb és hosszabb fonálra  van szükség. Nagyon izgalmas dolgokat lehet megalkotni, legyen szó vastag takaróról, díszpárnáról, sálról vagy…..
Bevallom, sokfajta Dália virágzik a kertünkben, ezért árasztom el a Blogomat az utóbbi időben Dáliadekorációkkal...:-) ...remélem nem bánjátok;) Jelszó: Virágból sohasem elég :-) Az asztal közepén egy lila filc-szalag fut végig, hozzá illő filcfonallal, illetve kis deko-golyókkal. A kis, váza…..
Az őszi napsugarak és fények ihlették ezt az összeállítást.....
Nemrég egy vacsorára szerettem volna egy asztalt dekorálni .... a szekrényből előhúztam egy sötétkék, kerek terítőt, ebből jött a tó ötlete! :-) Sajnos a képek gyenge minőségűek, de talán így is látható, hogy milyen lett...;) (ha mégsem, akkor búvárszemüvegeket elő;)) A virág készítését innen…..
cicamic 2016.10.13 21:30:19
@Coco Binky: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik. Tényleg nagyon gyorsan elkészíthetö...
   Lehet, hogy ez a teríték egy kissé túlzottan rózsába borult, de azért megmutatom...;) a fehér gyöngysor még inkább kiemeli a romantikus hangulatot...                        ..
  Talán te is feltetted már a kérdést magadnak, hogy mihez kezdenél, ha szeretnél egy kicsit romantikusabb hangulatban megteríteni a délutáni kávézáshoz....? ... nem kell más hozzá, csak egy romantikus, mintás szalvéta, ... aztán beletúrtam még a karácsonyi "deko ládámba" és találtam néhány lila,…..
 Itt van a dália szezonja ... gyönyörű kompozíciókat lehet belőle az asztalra készíteni...
Néha szeretnénk gipszből - vagy mint most én pl. fürdésre szánt bőrradírt - szép formába öntve elkészíteni, amit azután ajándékba is adhatunk. De mi van akkor, ha nem akarjuk a süteményeink szilikon-formáját erre feláldozni? Ez is megoldható, ha veszünk a barkácsáruházban egyszerű szilikont...!…..
Ennél a dekorációnál is a fö témát a zöld pöttyös szalvéta adja, egy komplementer színű naracssárga szalvétával kombinálva...
Hogy hogyan alakítsunk át egy pólót, amit már nem hordunk szoknyává? Az alábbiakban elmesélem és meg is mutatom Neked, tarts velem!;) Levágtam a póló ujjait, aztán a nyakrészét is..., majd a nyakrész fűzős pántját visszavartam a szoknyára. (elötte még belülről levarrtam az ujjak helyét…..
Egyszer, a nyaralásunk alatt gyorsan kellett egy ünnepi asztalt összedobnom, mindezt Svájcban, ahol az árak ismerten igen magasak, tehát olcsó ötlet kellet. Az alapötlet egy átlászó csomagolópapír volt kis virág mintával, ehhez passzoló egyszínű szalvéták plusz egy naracssárga szalag és három…..
Még nincs vége a nyárnak, így hát jöjjön egy kis maritim asztalka...:-) Üveggolyókkal, kagylókkal, illetve a papírterítőre sablonnal rányomott motívumokkal dolgoztam.   Egyszerüen hajtogatható papírhajók díszitik a tányérokat;)  ....én már érzem a tengeri szellő hűs fuvallatát...., és…..