Regisztráció Blogot indítok
Adatok

15 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem szoktam elájulni, vagy odarohanni az ilyesfajta felmérések kapcsán, és láttán, de azért mégis érdekelnek az ilyen dolgok, azaz, hogy mások miként is vélekednek - jelen esetben – erről a kérdésről, például (ott lentebb található). Mert hát, most, ez a…..
FilmFelKeltés Február │09 2009.02.28 23:30:00
 Elég mozgalmas egy hónap van mögöttem, mögöttünk. Annak ellenére, hogy csak 28 napos Február, mifene, szóval annak ellenére elég sok minden történt, szó se róla. Kezdjük a rosszal. Volt egy rövidebb megállásunk, amikor minden összeomlott egy kattintás miatt. Az FFK…..
Hát nem akármilyen (borzalmas) napokon vagyok túl, annyi szent. Most miután újra megy a blog, legszívesebben megint sírnék, bár most ugye örömömben... Tényleg köszönöm a blog.hu-nak, hogy ilyen korrektül segítettek, és köszönöm mindazoknak, akik kommenteltek, akik írtak és…..
FilmFelKeltés Short Cuts (1993) 2009.02.02 14:39:00
   Hát igen. Ezzel a címmel (rövidre vágva) egy könnyed, nem túl hosszú filmre számítana az ember. Hát fejemhez is kaptam, mikor megláttam a 3óra 8 perces játékidőt, és a film megnézése után az utolsó szó lett volna a könnyed, ami eszembe jut. Környezetünk…..
 Megérkeztek! Konklúzió: hát a listát böngészve most se fordult a feje tetejére a világ, na. Oké, nem számoltam végig, meg nem készítettem statisztikát a fejemben, de azért akiknek ott kell lenniük, azok ott vannak, annak rendje és módja szerint, gondolok itt a…..
FilmFelKeltés Bangkok Dangerous 2008.10.28 23:59:00
Felirat TrailerA Pang broder’s, nem tudni (azért van sejtésünk) mi okból, mi célból, vagy mi folytán, de leforgatta, vagy a filmes szaknyelvvel élve "megremakelte", a 99-es eredeti, saját filmjét. S így született, születhetett meg a Bangkok Dangerous, nagyon…..
 Következzen akkor tehát az én listám, a legjobb 10, 2008-ban, szerintem10. Eden Lake9. Trópusi vihar8. Taken7. Wall-E6. Rambo5. Batman4. Felon3. Engedj be!2. Machine Girl1. In Bruges Plusz még, a legjobb sorozat: Californication 2..
FilmFelKeltés Noel 2008.12.21 19:00:00
 A Home Alone esetében bátorkodtam oly kijelentéssel élni, hogy az utóbbi évekből, időkből, bizony még nagyítóval se lehet keresni, nem hogy találni, valami karácsonyos darabot, így az ünnepre, a szeretet ünnepére. Hisz ahogy az látható és olvasható is volt, a legújabb,…..
FilmFelKeltés Home Alone 2008.12.15 23:25:00
 A Four Christmases kapcsán kezdtem el agyalni, gondolkodni azon, hogy mennyire nem akarnak születni, mostanság, igen csak jó karácsonyi"s" filmek. Egyszerűen az utóbbi pár évre (legyen az 4 vagy 5) visszamenőleg, ha akarnék se tudnék egy normális, nevezzem…..
FilmFelKeltés Mó fél... 2008.11.01 23:26:00
  Mó 20-as listáját köszönhetjük a Best/Top horrorok esetében"Ez a lista természetesen eléggé esetlen, hiszen olyan nagyágyúk filmjeit nem volt még szerencsém megnézni, mint Romero, Fulci, Argento...De még a Péntek 13. -akat vagy az Ómen-eket sem láttam.Így is…..
FilmFelKeltés Hot Rod Soundtrack 2008.09.07 17:00:00
1. Ancestors Protect Me - Rod & Kevin 2. Danger On the Track - Europe 3. A Gringo Like Me - Peter Tevis 4. Never - Moving Pictures 5. I Just Found a Bag Of Fireworks - Rico 6. Two Of Hearts - Stacey Q. 7. Cherokee - Europe 8. Skulls - Misfits meet The Nutley Brass 9. Street Luge - Trevor Rabin…..
FilmFelKeltés The Transporter 2008.08.19 23:59:00
Trailer Bővebb infóA szállító, egy ember, akinek ez a munkája. Szállít dolgokat, A pontból a B pontba. De, hogy pontosan mit, miket, azt Ő se tudja. Nem érdekli, mert neki szabályai vannak, s eszerint, így végzi a dolgát, a munkáját, melyben szemmel láthatóan nem tud hibázni.…..
FilmFelKeltés Paris, je t'aime 2008.08.17 15:50:00
Felirat Trailer Bővebb infóAhány ház, annyi ember, ahány ember, annyi szokás. És lehetne ezt folytatni a végtelenségig. Ugye? De most mi csak ezzel, arra akartuk felhívni a kedves nagyérdemű figyelmét, hogy például a címben szereplő szerelemről, szeretetről, mint érzésről, vagy…..
FilmFelKeltés CJ7 2008.07.13 00:38:00
Felirat Trailer Dicky egy kis gyerkőc. Anyja már nem él, míg apja pedig nap-mint nap azon fáradozik, hogy hogyan is taníthassa őt, akit mindennél s mindenkinél jobban szeret, egy szem gyermekét. Akinek nem biztos, hogy elitiskolába lenne a helye az anyagi körülményeket illetően, és…..
FilmFelKeltés The Mist 2008.03.14 23:34:00
A Köd /2007/   Felirat Trailer Bővebb infó Intro    Soron következő darabunk címe, a Köd, amely Stephen King és Frank Darabont nevével fémjelzett 2007es alkotás. Horror. Pszicho-thriller. Az előbb említett két nevet, alig ha…..
2008.07.12 16:44:34
Darabont és King = csak jó lehet a végeredmény!
Az ám!! Megdöbbentő, feszült, katarktikus.
Darabont (vagy inkább King) sci-fi környezetbe ágyazta bele psycho-thrillerét, társadalomkritikáját. Vallás, elvakult hit kontra logika, realista felfogás? A hangsúly a bezártságon, a különböző egyéniségek alkalmazkodóképességén, a kialakult helyzetben való megfelelő döntések meghozatalán, az együttműködésen van.
Az történet katarzisokat kiváltó eseményeit Darabont által kedvelt, megszokott, King feldolgozásokban is edződött színészgárda tolmácsolja, teszem gyorsan hozzá, szenzációsan. Kiemelendő elsősorban Gay Harden művésznő, másodsorban Jane (nekem tetszett az alakítása, talán a legvégén kevés kicsit), aztán a többiek: Sadler, DeMunn, Gamble, Jones.
Ott vannak ugye a szörnyezetek: nekem semmi problémám nem volt velük. Tudtam félni tőlük elég érdekes kinézetük ellenére is. Első áldozatuk a Serminátor, majd jónéhány embert (vagy csak fajilag annak nevezhető valamit) legyilkolnak.
Nem olvastam King irományát. De lezáratlan végre számítottam. Azonban egyre inkább közeledve a tragikus végkifejlet felé, eljászadoztam a gondolattal, hogy talán "feladják". De nem hittem, hogy Darabont meg meri húzni majd. Nagy megdöbbenésemre megtette, megrökönyöttem rajta rendesen. Logikátlan számomra->saját fiamat...pff. Nehéz döntés, és nem is illik az addigi Jane-karakterhez e cselekedete. Talán az egyetlen kis hiba a filmben, bár ez is nézőpont kérdése. Szinte varázsütésre kitisztul a táj, katonaság megjön. Főhősünk azonnal bűnhődik elhibázott döntése(i) okán, rútul arculcsapva a sors által még a film eleji segítséget (tőle is) kérő anyával, akinek sikerült megmentenie gyermekét.
Darabont ismét remek dolgozatot adott le, mely remek mind dramaturgiailag, mind feszültségteremtésében.
A nem eléggé indokolt tragédia a végén elhagyásra kerülhetett volna, s a DVD-n mint alternatív befejezés szerepelhetett volna, de ha ezt választotta a rendező, akkor tiszteletben kell tartani.
A zene is végig fantasztikus.
Összességében: nálam 95%.
FilmFelKeltés Shrooms 2008.03.24 22:38:00
Varázsgomba/2006/  Trailer Bővebb infóIntro Készen állsz a végső utazásra? – teszi fel ezt a költői kérdést annak a filmnek a címe, amely a Shrooms, magyarul a Varázsgomba, nevet viseli, és amelyet ír horrorként tartanak számon 2006-tól kezdve napjainkig. S…..
FilmFelKeltés Superhero Movie 2008.06.27 21:42:00
 Felirat Trailer Bővebb infóPókember paródia Szitakőtővel, meg Leslie Nielsen-nel. És akkor itt álljunk meg egy szóra. Láttunk egy jó kis trailert még anno, melyben a hülye gyerek próbál sokszori földre kerülés után feljutni a buszra több – kevesebb sikerrel.…..
FilmFelKeltés Bella 2008.06.25 18:16:00
 Felirat Trailer Ismeretlenül nagyot szóló film? Ez jelen esetben a legfőbb kérdés, amit fel tudunk tenni a megnézést követően. A film 2006-os múltra tekint vissza és semmi életjelét, nem mutatta mifelénk eddig, se mozikban, se kiadványokban, se hírekben. De hát nem mi…..
FilmFelKeltés Definitely, Maybe 2008.06.22 13:14:00
Felirat Trailer Bővebb infóMindenképpen szerettem volna látni ezt a darabot, de talán nem voltam benne biztos, hogy tetszetni is fog, hiszen elég sok negatív élményben volt részem(ünk) eddig 08-ban a romantikus vígjáték, made in usa szekcióból. Szóval nem igen tudtuk mit…..
FilmFelKeltés The Lookout 2007.11.05 13:50:00
A kulcsfigura  Az biztos, hogy mostanság nagyon kevés lehetőségem lesz bővíteni az oldal tartalmát, de az már nem biztos, hogy te majd ebből érezni fogsz valamit. Apropó érzések, a tegnapi Rangadó után, amely 1:1 lett, nem éreztem jól magam(Inter szurkolóként, győzelmet…..
FilmFelKeltés Gridiron Gang 2007.12.01 22:23:00
Volt szerencsém egyszer már látni ezt a múvit, de a jóból soha nem elég, ezért újra nekálltunk. És azt kell mondjam, hogy bárki bármit mondjon, ez egy nagyon jó darab, nem klasszikus, meg mi egymás, de jó. Talán azért is döntöttem e film mellett azon a bizonyos estén, mert erre…..
FilmFelKeltés Röviden, tömören 2007.12.27 23:37:00
Die Hard 3 - Az élet mindig drága A napokban tekintettem meg újból, nem is tudom miért, s nem is tudom hányadára, de ami biztos, hogy ez a darab a legjobb, a négyből. A tartalmat kihagynám, mert gondolom, sokan ismerik, térjünk a lényegre: a sztoriról csak annyit, hogy nagyon jól…..